Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffdffdggfg

czy dobrze dziala znieczulenie u dentysty w trakcie wyrywania zeba w ciazy ?

Polecane posty

Gość ffdffdggfg

hej mam pytanie . Jest u mnie koniecznosc wyrwania zeba ze wzgledu na nawracajace stany zapalne. Jestem w 2 trymestrze ciazy ( 15tydzien). wiele sie nasluchalam o znieczuleniach w ciazy u dentysty..Jak to te znieczulenia slabo dzialaja Czy ktoras z was miala wyrywanego zeba w ciazy ? Czy znieczulenie podawane kobietom w ciazy dziala tak samo jak tradycyjne ?

Gość połamaniec
wyrywanego to nie, mialam leczenie kanałowe (jakos 3 czy 4 msc) zawsze brałam znieczulenie, wtedy tez dostałam tylko inne niż zawsze. Pomogło

Gość Moje działało
tak samo, nic nie czułam.

Gość w ciąży znieczulenie
bez adrenaliny,mówisz dentyście i on da Ci takie

Gość ffdffdggfg
ale tez wyrywalas? Kurcze strasznie sie boje :(((

Gość jhopp
ja wyrywalam w ciazy i kapletnie nic nie czulam wiec sie nie martw.

Gość laaaaaaa7
Ja byłam blisko wyrwania zęba, ale z dentystą ustaliłam jednak że poczekamy do porodu i będzie ratować zęba, póki co - co jakiś czas jest zaglądany ten ząb, płukany i zakładany jest fleczer. Ogólnie leczę zwykłe ubytki - dostaję specjalne znieczulenie które nie zawiera adrenaliny. Bo te zwykłe znieczulenia zawierają adrenalinę. Mnie nic nie boli :).

Gość Romkaww
Ojj bolalo mimo ze wstrzykiwali mi 4razy znieczulenie to darlam sie w nieboglosy Okazalo sie ze w ciazy mam nadwrazliwosc i nie reaguje na znieczulenie Co potwierdzilo sie podczas porodu, ani czopki ani kropleka przeciwbolowa podczas porodu nie zadzialala

Gość ksdttvbm
mnie nie bolało;)a tez sie tego bałam

Gość ggugugugug77777
Zniczulenie moze nie zadzialac jesli przy zebie jest stan zapalny, bakteryjny. Mialam taka sytuacje, znieczulenie nic nie dalo. Przy stanie zapalnym najpierw powinno sie zaleczyc antybiotykiem a dopiero potem wyrywac. W innym wypadku bedziesz miala rwania jak na zywca. Przezylam to i to rwania na raty bo zab sie ukruszyl, nie polecam. To bylo tak straszne, ze wyparlam ten moment z pamieci!