Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doswiadczona8373142

Czy allegro samo może sobiePobrać prowizję z konta PAYUza wystawienie sprzedaży?

Polecane posty

Gość doswiadczona8373142

JW. Wystawiłam pare ciuchów i wszyscy zaplacili przez Payu . Koszty wystawienia nie wiem dokladnie ile wyszly po przeliczeniu ale jak wchodze na rachunki Payu to pisze - 13,34 a za rzecz ktora powinnam dostac 18 zł nie mam jej na rachunku. tzn mam ze przelano ale na rachunku Payu mam wlasnie ten -13,34 ALLEGRO SAMO SOBIE POBRALO KASE??:/

Gość doswiadczona8373142
up

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
nic sobie nie pobrało bo payu to agent rozliczeniowy nie bank. agent rozliczeniowy, to instytucja pośrednicząca i autoryzująca płatności.

Gość doswiadczona8373142
czyli pieniadze normalnie beda na koncie PAYU tak ?

Gość doswiadczona8373142
sa dziekuje . Nigdy nic nie sprzedawalam tylko kupowalam i dlatego pytam ;) dzieki jeszcze raz . A jeszcze jedno ile moge trzymac moje srodki na tym PAYU ? ile chce?? chce je zostawic bo jak cos kupie to bede mogla sobie przez PAYU po prostu od razu zaplacic

przecież widzisz co tam masz i od kogo nei rozumiem z czym masz problem jeśli masz tam 13zł to jest 13 a nie 18. ja tylko napisałem ze nie może sobie allegro nic stamtąd pobrać bo payu zajmuje się autoryzacją płatności tam nie ma żadnych konto w rozumieniu prawa bankowego to tylko zakładka w serwisie którą nazywają kontem w payu tak naprawdę to kazdy użytkownik ma subkonto w mbanku z którego wypłacasz sobie kasę którą ktoś Ci wpłaci. tymi środkami dysponujesz tylko Ty(allegro czerpie tylko odsetki za to ze tam lezą :D ), nikt nie może nic pobrać czy regulować opłat za cokolwiek. mozesz złożyc zlecenie wypłaty jak złożysz do 2 w nocy to będzie realizowane ok 14 tego samego dnia.

po raz kolejny piszę że tymi środkami nie da się płacić!!! to nie jest KONTO. to zakładka nazywana kontem. tu masz pierwszą lepszą definicję agenta rozliczeniowego Agent Rozliczeniowy to instytucja pośrednicząca pomiędzy Akceptantem a np. emitentem karty (lub jego organizacją płatniczą, jak Visa / MasterCard) lub bankiem. Agent Rozliczeniowy dokonuje autoryzacji, czyli potwierdzenia, że osoba posługująca się daną kartą lub kontem bankowym jest uprawniona do dokonania płatności (np. posiada odpowiednie środki na koncie), a także rozlicza i przetwarza transakcje." v c tych pieniedzy nigdy nie dostaniesz jeśli sobie tego nie skonfigurujesz i ich nie wypłacisz na swoje konto w banku. jeśli sobie skonfigurujesz i zlecisz wypłatę do 2 w nocy to popołudniu tego samego dnia czyli po 12h allegro łaskawie zleci przelew na Twoje konto jeśli masz w banku sesje przychodzące po 16 to dostaniesz tego dnia jeśli nie masz to następnego.jak już skonfigurujesz to masz cos takiego jak autowypłata gdy uzbiera się powyżej 20 zł to autowypłata sama je przeleje na twoje konto w banku. nazywanie payu kontem to socjotechnika mająca na celu zwiększenie zaufania do tego systemu bo tak naprawdę payu nie jest bankiem nie posiada żadnych gwarancji czy rezerw które będąc bankiem musiałoby zawiązać. dlatego też nie może w żaden sposób dysponować tymi środkami bo agent tylko i wyłacznie autoryzuje.