Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plastikowa

Pierwsze ząbki u dzieci

Polecane posty

Gość Plastikowa

Witam, chciałabym usłyszeć doświadczenia innych mam odnośnie pierwszego ząbka.Moje dziecko ma 11 tygodni. Od 6 tygodnia ślini się na umór. Ciągle rączki wędrują do buzi. Wiem, że to jest związane z rozpulchnianiem dziąsełek. Ostatnio zaczęła mi popłakiwać i jest niespokojna. Czy to nie za szybko? Kiedy Waszym dzieciom wyszły pierwsze ząbki?

Gość gfdshnjksn
Od 6 tygodnia ślinianki zaczynają normalnie fukcjonować i dlatego dziecko sie ślini, a rączki na tym etapie to norma a od rozpulchnionych dziaseł do zębów moze minac i 2 miesiace (o ile dziąsła faktycznie są rozpulchnione). BTW a nawet jak za szybko na pierwsze zęby to co zrobisz? Zabronisz im czy jak bo nie czaje?

wg mnie to nie zęby. każde dziecko na tym etapie pakuje raczki do ust i nie musi to być związane z ząbkowaniem. Moja córcia skończyła 9 miesięcy a nie ma ani jednego ząbka choć okresy takiego ślinienia i wpychania do ust miała klka razy/

Gość zimowa mama
Zgadzam sie z przedmowczynia. To moga byc slinianki. A z tymi zebami to roznie. Moj ma 16 m-cy i tylko 3 zeby.

Gość Plastikowa
A kiedy dałyście dzieciaczkom pierwszy pokarm stały - czyli pape z marchwii :D

Gość ijgd
moja corka od 3 miesiaca zycia bardzo sie slinila, miala napuchniete dziasla itp. ale zabki wyszly dopiero jak miala 5,5 mies. (dwie dolne jedynki za jednym razem)... teraz ma 8 mies. i zaczynaja wychodzic gorne... a pierwszy staly pokarm (marchewka) podalam jej jak miala 3 mies.