Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabi_wroc

Topik dla tych, które rozpoczęły staranka ! Wspieramy się !

Polecane posty

Gość Gabi_wroc

Cześć dziewczyny! Mam na imię Gabriela i jestem z Wrocławia (młodziutka - 22 lata ), studentka, szczęśliwa ze swoim narzeczonym z kilkuletnim już stażem postanowiliśmy, że chcemy, by była nas trójka! :) Narzeczony skończył już studia, przyszli teściowie też już oferują swoją pomoc, nie wiedząc, że od jakiegoś czasu coraz bliżej im mam nadzieję do zostania dziadkami ! :) Tak czy inaczej - jest to już mój 5 miesiąc starań ... Ostatnimi czasy miałam ogromną presję na to wszystko, nie czerpałam radości ze zbliżeń z narzeczonym, myślałam tylko w trakcie o tym, jak ułożyć ciało/nogi, gdy się już cały akt dokona - no i jak widać - to nie popłaca, bo do tej pory się jeszcze ie udało ... Na bieżąco biorę oczywiście folik, zaczęłam się trochę zdrowiej odżywiać i uprawiać sport - tak, by jak najlepiej przygotować się do macierzyństwa i by organizm zdał sobie sobie sprawę, że to dobry czas :-) Nie chcę się jakoś nastawiać, ale ten miesiąc miałam szaaaaloooony, dużo się działo, nawet do końca nie badałam, czy są już moje dni płodne, czy nie - po prostu zbliżałam się do mojego wybranka z czułością i wtedy, kiedy po prostu miałam na to ochotę :-) (poza tym obiecałam sobie, że jeśli ten miesiąc znów nie przyniesie szczęścia, to przestaję zerkać w kalendarz, by obliczyć dni płodne - po prostu ;-) by nawet w najmniejszym stopniu się niczym nie sugerować, bo jestem najlepszym przykładem, że to nic dobrego nie przynosi .... ;/ Ale wracając do wątku - w tym miesiącu od momentu owulacji do teraz ( w niedzielę, 17.03 mam dostać @, czyli już wkrótce się dowiem ;-) przy ucisku, dotyku bolą mnie strasznie sutki - denerwuje mnie to, bo wystarczy, że gdzieś tam zahaczę je stanikiem, albo mój luby chce je dotknąć, to nie sprawia mi to frajdy - do tego swędzenie - ogromne swędzenie co chwila :) No i zgagę miałam 4 razy w przeciągu tygodnia... nie chcę się nastawiać na to ,że się udało - okaże się to już za kilka dni ! chociaż mam ogromną nadzieję ! :) A jak jest u Was? Ile się już staracie? macie jakieś objawy, które dają Wam nadzieję? Całuję i pozdrawiam, Gabi!

Gość takszybko
objawy nie wystepuja !

Gość moje pytanko takie
czy macie swoje mieszkanie/ dom, dobra prace i stac was na dziecko? jstescie mlodzi i tyle przed wami my staramy sie od 3 mies ale mamy po 28 lat :)

takie, jak swędzenie sutków? Oczywiście, że występują - jako jedne z pierwszych :) Wszędzie o tym przeczytasz :)

tak, mamy mieszkanko po babci mojego narzeczonego - On pracuje w firmie swojego Ojca, a mama jest przedszkolanką - tak, wszystko jest przemyślane - rozmawialiśmy z moim ukochanym o tym mnóstwo razy rozważając każde za i przeciw ... "Wpadają" 18 latki i też sobie radzą :)

Gość niedługo mama...
Dziewczyny! Zachęcam was do odwiedzenia portalu ovufriend. Dzięki niemu znacznie łatwiej prowadzi się codzienne obserwacje, program samodzielnie na podstawie objawów wyznacza owulację, dzięki czemu łatwiej jest celować w odpowiedni dzień ;) Jest tam także forum, ciekawe porady, przyjemna atmosfera. Polecam!!! http://ovufriend.pl/?code=5f07032ed3a7e9b89508cb886871e0e97f418219 - tu się można rejestrować ;)

Gość mama na zawsze 292826
NIE TEN DZIAŁ ;/ CO ZA DURNE BABY MASAKRA ... ZGŁASZAM DO USUNIECIA . TUTAJ JEST MACIERZYNSTWO A TY MATKA JESZCZE NIE JESTES DLA STARACZEK JEST NA ANTYKONCEPCJI!!!