Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madame Buraczek

Skąd studenci dzienni mają pieniądze na samochody i paliwo do nich?

Polecane posty

Gość Madame Buraczek

no właśnie?

Gość jolinne
od starych albo dorabiaja w weekendy

Samochód kupiłam w połowie za pieniądze, które się uzbierały przez całe życie (od dziadków, odkładane itd), a w połowie na raty, które spłaciłam kiedy jeszcze pracowałam :D Teraz tylko dorabiam, starcza na benzynę, ale za ubezpieczenie itd zapłacił tata ;p

Gość amerykaniepiszglupot
ja studiowałam dziennie, miałam stary 18-letni samochód. Poza studiami pracowałam po zajęciach i w weekendy, zarabiałam 1500zł więc spokojnie wystarczało mi na akademik, utrzymanie się i paliwo do auta. nie wiem co widzisz w tym dziwnego, nie każdy student dzienny jest na utrzymaniu mamusi, zdecydowana większość (może nie na 1 roku, ale dalej) pracuje i sama się utrzymuje.

Studiowałam dziennie (nadal studiuję) i pracowałam na cały etat, ale trochę mnie to wykończyło. Pieniądze fajne, ale niestety... korpo :P

Gość takie tam duperele nic więcej
oczekiwałaś odpowiedzi że się na pewno puszczają ? :D dzisiaj średnio obrotny człowiek potrafi zarobić sobie na auto :)

Gość Madame Buraczek
ale żeby student dzienny zarobił na jakiś niezbyt dobry samochódto albo musiałby pracować bardzo długo w czasie roku akademickiego bo trudno to pogodzić, albo przez całe wakacje. A później trzeba zarobić na paliwo, ubezpieczenie,. naprawy a cały czas pracować i studiować dziennie to trudno pogodzić

Gość lailla_
rozwiazan jest kilka, mozna wyjechac za granice i te kilka tys w wakacje zarobic tak akurat na sredniej jakosci samochod oszczednosci to raczej malo prawdopodobne bo ile trzeba by bylo zbierac... oraz nic nei kupowac nawet ciuchow czy kremu do twarzy... wiec najbardziej prawdopodobna jest odpowiedz ze od rodzicow ktorzy pomagaja finansowo nie na kazdych studiach mozna pracowac poza tym kiedys trzeba sie uczyc i przygotowywac prace

Gość A jak mają od rodziców to
co w związku z tym.

Gość lailla_
to jest jedna z odpowiedzi na pytanie autorki

Gość jotte
Hello studenci to ludzie.. czesto pracujacy i zarabiajacy poprostu kase. Samochod mozna kupic juz za 1000zl a benzyny lejesz tyle w zaleznosci ajk duzo jezdzisz.

Gość gość
moja kuzynka dostala auto od rodzicow (5 letnie) plus dostaje 2000zl miesiecznie na zycie, wiec sobie policz

Gość gość
Ja auta nie mam, ale na przykład moją koleżankę byłoby stać, bo ma dość kasiastą rodzinę, a że wszystko odkłada i na pierdoły nie wydaje to parę tysięcy ma. Mój kolega dostał samochód od rodziców, inny na auto uzbierał sam a na paliwo daje mu dziadek. Inna koleżanka jeździ samochodem swojego faceta.