Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margarette

Jak znależć tą pieprzoną prace :/

Polecane posty

Gość Margarette

Po co się uczyc po co studiowac ??? Po co to wszystko skoro i tak się pracy nie znajdzie i tak no chyba że za jakieś marne grosze...w tym kraju nie ma żadnej przyszłości :(

Gość a myślałaś o swojej działalnoś
ci? Przez dwa lata masz niziutki ZUS, a potem może znajdziesz coś. A co byś chciała robić?

Gość Margarette
biorąc pod uwagę obecną sytuację w kraju to to chyba byłoby jedynym w miare rozsądnym rozwiązaniem. Ale ja chyba nie mam głowy do jakiś biznesów. Boję się że bym nie ogarneła...

Gość Margarette
jestem po technikum gastr.

Gość do takie tam duperele
nie dasz rady znalesc pracy w gastronomii?? no nie wierze

Gość a myślałaś o swojej działalnoś
Nie mówię, że wyjazd za granicę to taki głupi pomysł. Na pewno warto rozważyć. A w Polsce na pewno też da się coś tam znaleźć lub otworzyć, chociaż przed otwarciem własnego biznesu warto popracować u kogoś i "podpatrzeć". Powodzenia życzę.

Gość Margarette
Tak, ale wie pan jak to jest z tym posredniakem. Jeżeli już jakaś oferta by się znalazła to jest za najniższe pieniądze a po drugie zanim ja tam dojade to już przede mną zdaży być 100 innych "sępów"

Gość bvbvbv
ile masz lat,jakiej szukasz?

Gość Margarette
już chyba byłam we wszystkich mozliwych knajpach w swoim miescie i zostawilam CV

Gość Margarette
A poza tym w swoja działalośc trzeba najpierw włożyc kupe kasy...

Gość londyn,jestem tu od miesiąca
ja RZUCIAŁAM prace w Polsce i wyjechałam. nie żałuję. inna mentalnośc ludzi,odpoczywam tutaj psychicznie.

Gość wredniucha100
skoro jesteś po technikum gastronomicznym to szukaj pracy w restauracjach - oglądałaś "Kuchenne Rewolucje"? - w 90% restauracji gotują ćwoki nie kucharze - jeżeli masz odrobinę talentu i chęci to próbuj

Gość londyn,jestem tu od miesiąca
RZUCIŁAM ***

W gastronomii chyba nie ma aż tak dużego kryzysu, tak mi się wydaje. Może własny interes byłby rozwiązaniem? Teraz jest tyle możliwości dotacyjnych, że nawet nie trzeba mieć ogromnego kapitału inwestycyjnego na początek. Może jakieś małe bistro? Do biznesu trzeba jednak ogromnego samozaparcia i nie każdy się do tego nadaje. Tak czy siak, życzę powodzenia!

Gość wredniucha100
w restauracjach nie zostawia sie cv - dąży się do bezpośredniej rozmowy z szefem!

Gość Margarette
ale właśnie na poczatku jak pytałam to kazali Cv zostawić..

Gość Fan motoryzacji 23
a z jakiego miasta jesteś....

Gość Margarette
Z Częstochowy... cholerne zadupie :(

Gość eonaaa
Przejdz sie po kazdej restauracji, pizzeri, kebabie itp w okolicy, jak bedzie mozliwosc to rozwiaj z szefem , jak nie to zostawiaj CV. Przepatrz na internecie jesli sa oferty to żłóż równiez elektroniczne CV, co tydzien w poniedziałek odwiedzaj bezrobocie pytając o oferty.

Gość Fan motoryzacji 23
Mój Kuzyn jest Kucharzem....i w tym zawodzie żeby w miarę dobrze płatne było to trzeba szukać albo w górach albo nad morzem....albo tak gdzie na mazurach bo tam dużo ośrodków wypoczynkowych....mój kuzynek w górach pracował przez rok to na rękę po 2650 zarabiał...ale jak się ożenił i dziecko ma to trzeba było do rodzinnego miasta wracać i za 1600 netto robić ;/;/;/

Gość Jestes wkurwiajaca
Jak masz znajomosci studia niepotrzebne lub sa dodatkiem ;)

Gość Margarette
teraz to nic innego jak mieć znajomosci bo inaczej jestes w ciemnej dupie za przeproszeniem

Gość Margarette
Nawet burdelu nie zaloze bo w Czestochowie to nie wypada :(

Gość jaśminkoooo
Częstochowa to chyba nie tak źle. Małe miasto ale wielka kupa turystów :). Może otwórz jaką budkę z kebabem albo najlepiej jakimś nietypowym, tanim fast-foodem (np. hot-dog ojca Paulina ze specjalnym sosem). Jak byłam w Częstochowie, to pamiętam, że te lokale dla pielgrzymów były dość drogie i zatłoczone, mały wybór jedzenia i na pewno poszlibyśmy spróbować czegoś innego.

Gość gfvhjrt6sus6
Pani nie potrafi znaleźć pracy w Częstochowie a co ja mam powiedzieć ? Mieszkam na wsi do najbliższego niewielkiego miasta 15km, dookoła wszystko obstawione, jak nie masz znajomości to nie masz nic. Nawet za pomocnika do budowlanki ciężko się załapać. Mam dość mam 27 lat jestem facetem i szukam od dwóch lat stałej pracy i nic. W między czasie gdzieś tam się łapałem na miesiąc, dwa ale nic więcej, umowy śmieciowe i spadówa.

Gość gfvhjrt6sus6
Też już dzisiaj tutaj założyłem temat gdzie wylałem swoją frustrację :( Mam tego dość, dzisiaj zatankowałem za moje ostatnie zarobione 50zł żeby dojechać na rozmowę o pracę której nie było bo mnie totalnie pracodawca olał, nie odbierał telefonów a po moim wysłaniu smsa po 40minutach łaskie odpisał "NIEAKTUALNE"..brak słów co się w tym kraju dzieje

Gość fDSG?S
Ja też szukam pracy bezskutecznie... odpowiadam nawet na te liche oferty, ale nikt nie odpowiada...