Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgjmnghk

Czy to jest zgodne z regulaminem? Allegro

Polecane posty

Gość fgjmnghk

Na stronie sprzedawcy z Allegro widnieje informacja, że towar wysyła kurierem do 3 dni roboczych od zaksięgowania wpłaty. Jednak w informacji po transakcji ( wiadomość do sprzedającego) jest wyraźnie napisane cyt " Zastrzegam sobie prawo do wysyłki towaru w czasie od 7 do 14 dni roboczych" Oczywiście do tej treści wiadomości nie można dojść, dopiero "dziwnie" pojawia się po transakcji. W zeszły wtorek kupiłam coś na Allegro, ze sprzedawcą brak kontaktu( nie można się dodzwonić bo tel. nie odpowiada i na e-maile też nie odpisuje). Pieniądze były wpłacone tego samego dnia, co zakup. Paczka miała iść kurierem. Płaciłam przez PayU, ale w informacji od PayU mam że pieniądze są już od zeszłej środy na koncie sprzedawcy. Nie muszę nadmieniać, że sprzedawca nawet nie napisał e-maila z tym, że pieniądze ma już na koncie. Dosłownie zero kontaktu. Pisałam wszystko, kiedy wyśle towar, jaki numer ma przesyłka itp... ale ZERO odpowiedzi ! Zastanawiam się czy on ma faktycznie "prawo" wysłać towar tak jak sobie "zastrzegł", a nie tak jak widnieje na jego stronie ( do 3 dni). W razie czego potem wiem co już robić. Jeśli nie dostanę towaru, to zgłaszam to do Allegro i rozwiązuję umowę kupna ze sprzedawcą...

Gość mnie drażnią foty narządów
poczekaj jeszcze z tydzień. może faktycznie wysle towar z opóźnieniem--jeżeli nie dostaniesz towaru to zgłoś to do allegro--oni siie tym zajmą a tobie zwrócą pieniądze

Gość AS26
Musisz poczekać niestety te 7-14 dni roboczych, hasło rzucone na opisie to tylko przynęta. A na przyszłość rada od doświadczonej allegrowiczki ;) Jeśli tylko możesz: kupuj za pobraniem. Nawet jeśli odrobinę drożej wyjdzie, jest to najbezpieczniejsza metoda transakcji.

nie dzwon już do sprzedawcy,nie pisz--tylko czekaj spokojnie jeszcze z tydzień jeżeli nic się nie zmieni to pisz do allegro o zwrot prowizji

nie wszyscy za pobraniem wysyłają--mało jest takich sprzedających

Gość 123131321312313
zglos to do allegro jesli nie wysle ci w ciagu trzech dni. takie dzialanie to oszustwo i napewno nie zgodne z regulaminem

Gość Joela
Licytacja kończy się o godz 20-jest 3 chętnych ja wygrywam i po paru minutach pojawia się nowy termin -licytacja trwa do następnego dnia .Nie podwyższam stawki i wygrywam ale zastanawiam się czy mozna tak zmieniać terminy (już po zakończeniu)? Ktoś zna się na tym?

Gość AS26
Dla mnie Sprzedawca, który nie wysyła za pobraniem, jest już podejrzany ;) Poza tym warto zawsze czytać opinie innych kupujących, dzięki temu można dowiedzieć się na ile Sprzedający jest godzien zaufania. Wiem, że czasem koniecznie chcemy coś kupić - za wszelką cenę, godząc się na warunki drugiej strony, ale wówczas jest to transakcja na własne ryzyko, kiedyś znajoma tak się nacięła, sprawa skończyła się w sądzie, pozwem zbiorowym. Pieniądze odzyskała dopiero po roku...

Gość fgjmnghk
Jestem tu z powrotem. Dziękuję wszystkim za odpisanie. Wiele razy kupowałam na allegro i nigdy takiego czegoś nie miałam, żeby ktoś sobie sam ustalał zasady wysyłki towaru bez oparcia o to co zadeklarował na allegro. Poczekam i jeśli po upływie czasu nie otrzymam towaru, to negatyw i reklamacja. Najlepsze jest to że to niby super sprzedawca, dodatkowo prowadzi zarejestrowaną firmę( bo jest opcja odbiór osobisty i są dane firmy, tam też dzwoniłam ale nic!!!!! ) ale najlepsze jest to że wczoraj i przedwczoraj doszły mu nowe komentarze aż 8 ! negatywów ! a od początku bycia na Allegro miał 2 negatywy z pośród iluś tysięcy pozytywów. Dzisiaj to sprawdzałam ponownie. wcześniej przed zakupem. Na to nie mam wpływu, bo czytając opinie o nim, nic nie wskazywało, a tu 8 negatywów w ciągu dwóch dni!!! Tak naprawdę nikt nie ma pewności nawet kupując u super sprzedawcy i nawet godnego polecenia przez allegro. Bo wystarczy że komuś w pewnym momencie pokusi by naciągnąć ludzi.

Gość =MTM=
Może sprzedawcy coś się stało, skoro zniknął tak nagle? Możesz wcześniej zgłosić sprawę Allegro, niech działają już powoli - po to w końcu są. A w przyszłości kupuj tylko za pobraniem, oszustów jest coraz więcej. Nawiasem mówiąc: dużo w to wpakowałaś forsy? Ja kiedyś miałem podobną sytuację, na zwrot 200 zł czekałem kilka miesięcy :o