Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samajuzniewiem

utrudniony kontakt ojca z dzieckiem

Polecane posty

Gość samajuzniewiem

Dziewczyny, tak w skrócie. mój brat został niedawno tatą. Nie są małżeństwem. Byli razem 2,5 roku, dziecko ma 4 miesiące, i rozstali się miesiac temu. Bo ta dziewczyna dowiedziała sie,że ją zdradził na samym początku ich znajomości tzn.jakies 2,5 roku temu. I teraz utrudnia mu kontakt z córką. on jej płaci 500 zł co miesiąc niestety on jej wierzy na slowo, i on nie ma żadnego dowodu, potwierdzenia,że jej płaci. matka tej dziewczyny ja buntuje i nie pozwala żeby on widywał dziecko... jak to od strony prawnej wygląda? Nie znam sie, a chciałabym mu doradzić, bo on bardzo to przeżywa.

Gość ja Ci odpowiem..............
a istnieje jako ojciek w akcie urodzenia dziecka?

Gość samajuzniewiem
tak jak najbardziej

Gość samajuzniewiem
on szaleje za córką, do niedawna widywał ją raz w tygodniu, a ostatnio nawet na to juz nie pozwala

Gość maamaasasasdffsd
a jak jej placi.? Wystaczy zeby co miesiac wysylal poczta lub na konto. Wtedy ma potwierdzenie ze placi. i to jest dowod dla sadu.Nic sie nie robi na gębe. jedynie sprawa w sadzie o ustalenie widzen i sprawowaania opieki nad dziekciem.

Gość samajuzniewiem
wlaśnie "na gebę" jej daje, nie ma dowodów. opieprzyłam go za to, a on,że jej wierzy bo nadal ją kocha. Głupi ten mój brat, wiem, ale cóż.

Gość ja Ci odpowiem..............
niech robi przelewy albo płaci przez poczte. to jest akurat prawda- to wystarcza, żeby alimenty były potwierdzone. A jeśli chodzi o kontakty z dzieckiem to proponuje prawnika i rozeznanie w sprawie

Gość samajuzniewiem
to samo mu mówie, ale on głupi i głuchy. zapatrzony slepo w tą dziewczynę, fakt, moze i ją kocha nadal, ale ja czuje, ja to wiem,że jak przyjdzie co do czego to ona wyprze sie,że dostaje pieniądze na córke. Dzieki dziewczyny