Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nawet jesli inni krytykują

życie układa nam Bóg , więc nie warto wskazywać palcami innych

Polecane posty

Gość dynamiczna sceptyczka
woda2 "może warto poczytać zainteresować się. " haha, no otóż to staram Ci się wytłumaczyć ;p koniec tej jałowej polemiki bo albo to marna prowokacja z twojej strony albo bezbrzeżna głupota

szok masakra i dziwi mnie to że ludzie żyją bez wiary w Boga to jakiś choroszcz

"nie obrażaj mnie trochę kultury do ludzi masz mi coś do zarzucenia" ­ Od kiedy to chorzy psychicznie mają specjalne prawa na tym forum?

i poznając takich ludzi daje mi to do rozumienia że rzeczywiście każdy oddala się od Boga wierzy w jakieś wróżki horoskopy jakieś amulety, albo wgl w nic nie wierzy żyje na tym swiecie po nic tak naprawdę

dynamiczna sceptyczka Trzeba rozróżnić pomiędzy chorobą a opętaniem.Choć zdarzają się takie przypadki gdzie jedno z drugim się w pewien sposób zazębia, i na przykład dana osoba jest leczona na jakąś chorobę psychiczną, leki nie odnoszą skutku (mimo wyprobowywania rożnych preparatów które teoretycznie powinny pomóc).I dopiero gdy dana osoba poddaje się egzorcyzmom, wtedy dopiero leki zaczynają skutkować... A czasem bywa i tak że okazuje się iż nie są już potrzebne... Jak to wyjaśnić.Dla materialisty(tzn osoby nie uznającej istnienia świata duchowego) będzie to zjawiskiem niewytłumaczalnym. Prawda jest taka że za każdą prawie chorobą fizyczną lub psychiczną może (acz nie musi) ale może stać szatan własnie.Biblia mówi iż przez grzech weszły na swiat wszystkie choroby ,cierpienie,i śmierc. Natomiast co do opętan... Jest to dokładnie badana, każda osoba ktora podejrzewa u siebie działania złego ducha, jest najpierw badana przez psychiatrę, to jest pierwsze co robi egzorcysta.Konsultacja lekarska. Dopiero gdy wykluczy się chorobę wtedy można podjąć egzorcyzmy. Tak jak moiwlam,czasem zdarza się dwa w jednym, wtedy też psychiatra może wspolpracowac z księdzem egz.

ostatnio oglądałam dokument dot egzorcyzmów. Ludzie normalnie podczas tych egzorcyzmów pluli gwoździami

Gość dynamiczna sceptyczka
"i poznając takich ludzi daje mi to do rozumienia że rzeczywiście każdy oddala się od Boga wierzy w jakieś wróżki horoskopy jakieś amulety, albo wgl w nic nie wierzy żyje na tym swiecie po nic tak naprawdę " Czy ja powiedziałam, że nie wierzę w Boga? Że wierzę horoskopy, albo nie wirzę w nic> Podkreślałam, że wierzę w siłę stwórczą, ale nie w legendę zwaną chrześcijaństwem. Shesadda Ok ja to rozumiem, że są na tym świecie rzeczy o których się filozofom nie śniło(np. opętania), ale nie można mieć pewności co do tego, czym to tak na prawdę jest. Jeszcze raz powtarzam, nie negują duchowej natury świata, ale uważam, że ludzie źle interpretują pewne kwestie, zjawiska, może dlatego że właśnie nie są w stanie ich pojąć. Wg mnie wszystkie religie tego świata są bardzo omylne i pyszne w swoim monopolu na wyjaśnienie kwestii wiary i Boga.

Ludzie opętani potrafią mówić językami których nigdy się nie uczyli (i wypowiadają slowa, zdania z zupełnie nieznanego sobie języka),odrożniają w zamkniętej kopercie (nie widząc co znajduje się w srodku) wktórej znajdują sie jakieś poświęcone rzeczy,mają wiedzę o różnych rzeczach i sprawach o ktorych wiedzieć w sposob naturalny nie mogą, potrafią powiedzieć jakie mają grzechy na sumieniu inne osoby-zwł kaplani i osoby uczestniczące w egzorcyzmach,znają przeszłość,i różne takie rzeczy.No i rzeczywiście wielu egzorcystow wspomina o tym iż niektorzy wypluwają dziwne przedmioty-które o dziwo nie ranią im wnętrzności, czyli wychodzi na to że materializuja się im dopiero w ustach...Nie da się tego ogarnąc umyslem, ale mówił o tym zarówno ks Posacki, jak egzorcysta papieski Amorth.Są wywiady z nim w necie -warto posluchac.Mowi ciekawe rzeczy. Aczkolwiek ogólnie opętan nie jest tak dużo,więcej jest zniewolen, dręczen.

a co mam rozumieć przez siłę stwórczą??? i nie odniosłam tej wypowiedzi którą przytoczyłaś do twojej osoby tylko to było stwierdzenie ogólne

i na to są dowody, na to ze szatan istnieje a nie wiara w niego umacnia jego pozycję

"i na to są dowody, na to ze szatan istnieje a nie wiara w niego umacnia jego pozycję" ­ Komuś kadzidło zaszkodziło.

http://www.youtube.com/watch?v=rWj1x7j5cF4 Tu jest ciekawy link-opowiada egzorcysta,z UK Piotr Glass o swojej pracy. x Człowiek "z natury"(tej drugiej natury) ma sklonności do pychy.Pychą może też być to że sądzimy że wiemy lepiej i jesteśmy mądrzejsi niż inni ludzie, niż ci ktorzy 4/5 życia poświęcili na studiowanie slowa Bożego, ktorzy żyją bardzo blisko Niego i tzreba chyba wiele pokory aby uznać ich mądrośc aby umieć z tego zaczerpnąc coś dla siebie,zobaczyć swoje braki i niedostatki.Nawet gdyby pomyśleć tak o filozofach, na ktorych dogmatyce opiera się prawie cala cywilizacja, (mowie o Sokratesie,Arystotelesie,Platonie) to i samo to ze chylimy czola przed ich refleksjami, to też wymaga pokory, uznania że są ludzie ciut madrzejsi od nas, że mogą miec oni rację. Najwięjsza pycha, to uważać siebie samego za wyrocznie najmędrszą osobę, kogoś kto "wie lepiej"...Wydaje mi się też że przyjąc naukę Kościola, to wymaga wielkiej pokory,oraz mądrości,bo aby ją przyjąć trzeba najpierw zrozumieć ,otworzyc serce, zaryzykować,a to nie jest takie proste.Właśnie szatan działa za pomocą pychy, to jest jego haczyk-jestem mądrzejszy, co mi tam jakiś klecha będzie nudzil...Co on tam wie, co tam wie kosciol,it itd.Trzeba wielkiej pokory aby zauwazyć wlasną ograniczonośc aby moc dostrzec że "wiem iż nic nie wiem"...Pozwolic się komuś poprowadzić, to jest ryzyko,ale może warto choć sprobować...?

Wasze egzorcyzmy to najgorsza i najbardziej kompromitująca manipulacja umysłami od czasów powstania katolicyzmu i domniemanych Jezusowych cudów. Jesteście tak żałośni, że aż zabawni. Nie macie żadnej rzetelnie potwierdzonej dokumentacji na temat rzeczy paranormalnych tylko najzwyklejsze przekazy ustne typu - Ja widziałem że tamten pluł gwozdziami i słyszałem że mówił potocznym pasztuńskim :o Jest taka piosenka "Bo język ludzki czasem przypomina psa co zerwał się z łańcucha ciemną nocą prawda z ust do ust jest całkiem inna bo nie ludzi słowa ale słowa ludzi niosą" Idealnie pasuje do programów dokumentalnych z cyklu "Nie do wiary" :o

albo to http://www.youtube.com/watch?v=aM3M2XK8Qf8 Miłość może dotknąć nas jeden raz I trwać całe życie I nigdy nie przeminie, dopóki nie odejdziemy... To była miłość, gdy cię kochałam, Jedyny prawdziwy czas, który chciałam zatrzymać, W moim życiu będziemy zawsze trwać... .

http://www.youtube.com/watch?v=X8mU36McPcU http://www.youtube.com/watch?v=rWj1x7j5cF4 http://www.youtube.com/watch?v=X8mU36McPcU&NR=1&feature=fvwp "Nie wierzę w diabła..." Zawsze można nie wierzyć.Jak się jest w Afganistanie, i ktoś ci mowi wiesz tam gdzieś sa Talibowie, uważaj, tez możesz powiedzieć "nie wierzę w Talibów"...i pójdziesz z kijkiem.Nie wierzysz w istnienie wroga..ok, ale to nie spowowduje tego ze wróg cię nie zaatakuje. Jeśli nie będziesz nawet wiedzieć o jego istnieniu będzie mial ulatwione zadanie..

Tak to bywa nie wierzy się dopoki sie samemu nie zobaczy. To normalne, ale żeby wydrwiwać,ciągle szydzić obrażać ludzi wierzących tak jak (notorycznie zresztą) robi fubek, to już normalne nie jest :O To zakrawa na jakąś obsesję, chorobę, nie wiem co to ... A moze właśnie to działanie szatana...? Heh, głupio pytam, wiadomo że tak.Ale taka osoba w to nie wierzy, bedzie pluć (nie gwozdziami, nie-tylko obelgami, ktore wlasnie dokladnie sa takimi gwozdziami ktore wbijacie w wierzących, z lubościa, się nad nimi znęcacie-to juz widzialam tyle razy, w tylu topikach, nie teraz tu ale w calosci na kafie, że fiuuu...Można by ulożyć gruby indeks wyzwisk i epitetow.To takie poczucie wyższości, to ciągle poniżanie wierzących, ach to główna super rozryweczka ludzi sterowanych przez "szeregowca S"... Dobra idę, póki jeszcze mam dobre humor . Dobrej nocy Woda-daj sobie spokoj, tu nie masz z kim rozmawiać...:) pa

Przecież to jest godne politowania. Nawet najwięksi mistrzowie propagandy jak Goebbels nie powstydziliby się takiego czegoś. I te podkreślenia - Wszystkie prezentowane tu materiał;y są autentyczne O jaką autentyczność tu chodzi, o udawanie? O improwizacje? Anneliese Michel najbardziej przykry przypadek. Biedna dziewczyna zakatowana przez konserwatywną rodzinę epilepsje i schizofrenię. :o Godzina taśmy na której możemy usłyszeć charczenie i wycie młodej Niemki przeplatane przezabawnymi konwersacjami po Niemiecku.

Znajdźcie sobie jakieś hobby poza kadzidłem i denerwowaniem ludzi.

ludzie mówią w różnych językach podczas egzorcyzmów w takich których nawet się nie uczyli.

"ludzie mówią w różnych językach podczas egzorcyzmów w takich których nawet się nie uczyli." ­ Jak każdy kto się upije czy naćpa. Nic nowego.

Wy nie widzicie siły wyższej, wy widzicie tylko idiotyczne religie katolicy - katolicyzm judaiści - judaizm muzułmanie - islam i swojego mahometa ateiści - ateizm hinduiści - swoją karmę i hinduizm wyznawcy latających naleśników - latające naleśniki Jesteście upośledzeni wszyscy po kolei.

Gość życie układa nam Bóg
ciezko jednoznacznie odpowiedziec