Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heloiza999

jak to jest z tymi teściami?

Polecane posty

Gość heloiza999

Jaki jest przepis na udane relacje z teściami? wchodzicie im jak to się mówi "w dupę"? są dla was wredni tak stereotypowo? jak często się spotykacie z rodzicami i teściami? czy jesteście z meżem/żoną zgodni co do częstotliwości tych spotkań? i finałowe pytanie, z ciekawości- czy bylibyście zostawić kogoś, kogo kochacie, z kim naprawdę robiliście poważne plany, dlatego, że rodzicom się nie podoba? ale zaznaczam- nie dlatego, że wy ślepi na dreagi i alko lubego/lubej, a rodzice życzliwie odradzają, lecz np. powody w stylu- bo ona z innego kraju, bo on z biednej rodziny (sam uczciwy i pracowity), bo ona się głośno śmieje i miała przed Tobą dwóch, bo on nie chce ślubu w kościele. bo on jest jaroszem. bo ona ma pół głowy loków, a pół głowy wygolone. zapraszam do dyskucji- jak to jest być teściem/teściową i jak to jest być synową/zięciem;-DDD pzdr

Gość heloiza999
nie wiem dlaczego mój nick jest na pomarańczowo....ale to ja;-pp wasza ulubiona (hihi) HELOIZA;-DD

Gość szczygiełek z igiełek
ło matko ja jestem teściową od niedawna i sama nie wiem jak jestem odbierana:) ale pewnie jak " przysłowiowa teściowa":D

Gość sdfgtre
pewnie moderatornia ma cię już dosyć,tak jak wszyscy,pewnie

Nie, nie zostawiłabym kogoś, tylko dlatego, że jakaś jego cecha nie odpowiadałaby rodzicom. Nie oni będą z nim żyć pod jednym dachem. Co do reszty to się nie wypowiem, bo jeszcze nie mam teściów ;)

Gość heloiza999
ale zasłużyłas sobie na odbiór jako "przysłowiowa teściowa"? bo jak Cię nie lubi on/ona ot tak, bo tak, to nieładnie. ogólnie powinna chyba być dyplomacja.... a co myślicie o zasadzie, że najlepiej min 300 kilometrów od siebie? Czy teściowie/rodzice czują się tym jakoś odtrąceni? chyba nie powiinni, logicznie nie, ale sercowo pewnie tak mają...szkoda...zamiast cieszyć się drugą młodością

Gość można się dogadać;;;;;;
Najważniejsze to ustalić jeszcze przed ślubem pewne zasady. Najpierw z mężem sobie porozmawiałam, a potem oboje z teściami. Mieszkamy w jednym domu, więc było to konieczne, aby nie wchodzić sobie w drogę. Po 6 latach muszę przyznać, że nasze stosunki są bardzo dobre, zgrzytów nie było.

Gość heloiza999
brakuje mi seksu i dlatego muszę zadowalać się sama, codziennie marzę o dorodnym kutasie w mojej piczy

moi są w porządku. Mieszkają daleko więc rzadko się widzimy, ale zawsze jak przyjadą (albo my do nich) to są bardzo mili :)