Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robić ?

KURIER

Polecane posty

Gość 090-00
ale jesteście nieuczciwi... ja bym zadzwoniła, poprosiłą o nr konta i od razu zapłaciła... obyś była kiedyś w odwrotnej sytuacji... z reguły sprawiedliwość zwycięża, tu zarobisz, gdzieś stracisz z nawiązką.

Sprzedawca na koncie nie bedzie mial wplaconych pieniedzy to nie zdziw sie jak ci odsetki narosną i sprawa trafi do sądu :classic_cool: Do 30 dni masz czasu zaplaty,pozniej nie zdziw sie jak ci licznik w gore bedzie bić

Gość Krystyna z gazowni prawdziwa!
niby błąd sprzedawcy, ale czy to oznacza, ze gdy pani w sklepie nie widzi można kraść?

Gość juzekzkuzek
pamiętaj-jak kraść to miliony,a nie łasić się na grosze!!

dla mnie to jest podobna sytaucja jak wyniesienie towaru ze sklepu bez zaplaty ,bo ekspedientka nie przyuwazyla wiec sie skorzystalo :/

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
Mylisz sie. Dopoki nie zaplaci towar nie nalezy do niej. Sprzedawca ma prawo chciec go odzyskac, bo do tego czasu towar nalezy do spsrzedawcy. W momencie zawarcia umowy zdeklarowala chec zakupu - a nie "kupila">>>jestem otwarty na argumenty ale dopóki nie napiszesz dlaczego to nadal upieram się przy swoim. po pierwsze : KC Przez umowę sprzedaży sprzedawca zobowiązuje się przenieść na kupującego własność rzeczy i wydać mu rzecz, a kupujący zobowiązuje się rzecz odebrać i zapłacić sprzedawcy cenę. czyli on ma wydać ona zapłacić nie musi to nastąpić równocześnie.aby było tak jak Ty piszesz to na fakturze umieszcza się zapis co wielu czyni że "do czasu zapłaty towar jest własnością sprzedawcy" i wtedy ma zastosowanie Art. 589. Jeżeli sprzedawca zastrzegł sobie własność sprzedanej rzeczy ruchomej aż do uisz- czenia ceny, poczytuje się w razie wątpliwości, że przeniesienie własności rzeczy nastąpiło pod warunkiem zawieszającym. v jeśli nie ma warunku to nie ma zawieszenia wiec przeniesienie własności rzecyz nastąpiło w momencie wysłana co potwierdzają przepisy dotyczące tego że jeśli rzecz sprzedana ma być przesłana do kupującego to na kupująceog przechodzą ciężąry i obowiązki w tym ryzyko utraty rzeczy. gdyby kupujący nie był właścicielem rzeczy to nie mógłby ponosić ryzyka za coś co nie należy do niego. v transakcja była zawarta na allegro wieć jest łatwiej analizować bo regulamin serwisu wyrażnie mówi że umowa zostałą zawarta a nie propozycja zawacia. "zawarcie umowy pomiędzy Sprzedającym a zwycięzcą licytacji następuje z chwilą przybicia, natomiast umowy pomiędzy Sprzedającym a Kupującym, korzystającym z opcji Kup Teraz, następuje z chwilą potwierdzenia przez Kupującego skorzystania z tej opcji, o czym Sprzedający jest automatycznie powiadamiany. Po zawarciu umowy dalszy tok postępowania kontrahentów wynika z obowiązujących przepisów prawa". v v reasumując teraz postępowanie nakazowe i komornik może zabezpieczyć ten sam przemdiot co się czasami dzieje na pcozet zapłaty ale nie można żądać tego przedmiotu sprzedawca bo ten przedmiot nie należy już do sprzedawcy.

Gość jscdhfuasjcsz
ha ha tak mi się przypomniało jak poszłam do banku wpłacić 1700 zł a ona mi wpłaciła 2700 :D nie poszłam jej powiedzieć :D tysiąc byłam do przodu

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
tylko pogratulować za tysiąc zostać złodziejką :D

Gość burdello bum bum
na pewno :D w banku, baju baju

Gość (Pole obowiązkowe - wybierz p
i co zaplacila?

Gość heloiza999
up