Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mama małęj

dziwne kupy u mojej córki PROSZĘ POMÓŻCIE

Polecane posty

córka ma 19 msc 3 dni temu strasznie odparzyła sobie pupę (zasługa teściowej) córka bardzo lubi mandarynki i pomarańcze ale 4 dni temu zrobiła taką kupkę że była prawie sama mandarynka nie przetrawiona. zrobiła potem kilka dziwnych kup takich ze śluzem kolor raz zielony raz pomarańczowy nie dawałąm córce od tamtej pory tych cytrusów. Córka zawsze robiła nie twarde kupy tylko takie luzne . dzisiaj właśnie już była taka normalna... a potem 2 razy taka zielonkowata ze śluzem nie iwem co się dzieje :( teraz cóka śpi jak nigdy ostatnio o tej porze spała jakieś 6 msc te,mu coś musi jej być... ale co ? dzisiaj niestety do lekarza nie pójdziemy jak już to w poniedziałek. ale w poniedziałek mam zamiar zrobić badania w luxmedzie mocz i morfologię. i potem do lekarza czy nie ma na co czekać i lepiej jechać na pogotowie ? dodam że jak córka robi kupę to płacze i pokazuje na pupkę :(

to moze byc objaw alergii na cytrusy, nie dawaj przez jakis czas a jesli juz dajesz to chociaz obieraj z tych blonek, bo to one sprawiaja ze dla malego dziecka cytusy sa ciezkostrawne i trawia sie niemal w niezmienionej postaci

a poza tym cytrusy sa tak pryskane i konserwowane pestycydami i srodkami ochrony roslin ze w sumie nawet mozna sie zatruc takim syfem poczytaj: "Sklepowe półki uginają się od egzotycznych owoców z dalekich ciepłych krajów. Wyglądają świeżo, soczyście, naturalnie. Można pomyśleć, że to samo zdrowie. Żeby owoce przetrwały kilkumiesięczną podróż i nie zostały zjedzone przez gryzonie, czy owady, muszą być zakonserwowane silnymi środkami chemicznymi mówi Tomasz Botkowski (27 l.), technik rolnictwa. Kiedyś stosowało się formalinę, środek do konserwacji zwłok, ale Unia Europejska zabroniła jego stosowania kilka lat temu dodaje. Choć dzisiejsze środki ochrony są mniej szkodliwe dla człowieka, to i tak należy być bardzo ostrożnym. Nie wystarczy, jeśli przed zjedzeniem owocu tylko obierzemy go ze skórki. Zanim to zrobimy, należy dokładnie umyć go pod ciepłą bieżącą wodą. A jeśli mamy ochotę na herbatę z cytryną, to jej skórkę należy wcześniej umyć i dodatkowo sparzyć wrzątkiem. Potem należy też dokładnie umyć ręce. Zatrucie pestycydami, objawiają się silnymi bólami żołądka. Środki te odkładają się w organizmie i w przyszłości mogą prowadzić do ciężkich chorób, a nawet raka. Należy zachować dużą ostrożność z cytrusami. Nie powinno się dodawać skórek pomarańczy do ciast i innych potraw. A już w żadnym wypadku nie wolno, razem z całym owocem, wyciskać z nich soków ostrzega profesor Ryszard Zadernowski z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Jeżeli będziemy myli owoce, nic nam nie grozi zapewnia. Pamiętaj, żeby zmyć truciznę! Środki ochronne, którymi spryskiwane są cytrusy mogą być groźne dla zdrowia. Przed zjedzeniem pomarańczy, mandarynki lub grejpfruta należy je dokładnie umyć w ciepłej, bieżącej wodzie, a potem obrać ze skórki. Jeśli będziemy pić herbatę z cytryną, to skórkę owocu należy wcześniej dodatkowo sparzyć wrzątkiem."

o pisałam tutaj raz czy mamy obierają z tych błonek to zostałam wyśmiana... no i ja również przestałam obierać z tych błonek ja te błonki bardzo dokładnie obskubywałam a może jak została z teściową to ona byle jak i może to jej zaszkodziło. Nie daję już ok 4 dni i nadal by były takie kupki ?

Płacze, bo pieka ja odparzenia. Smaruj czymś dobrym na odparzenia, nie wiem sudocrem na mamine z tormentiolem. A zielona kupa może być od wszystkiego. Może infekcja się zaczyna, może coś ja uczuliło. Jak jakis probiotyk i czekaj. Do lekarza nie masz na razie z czym jechać i nie spiesz się bo w przychodni i na pogotowiu może złapać jeszcze gorszego syfa.