Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margolka123

czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość margolka123

Witam wszystkie Panie. W tym roku kończę 21 lat. Przez prawie 2 lata stosowałam antykoncepcję hormonalną - tabletki (ze względu na nieregularne miesiączki, plamienia, no i zabezpieczając). Tabletki odstawiłam w sierpniu 2012. Dopiero w październiku dostałam pierwszą miesiączkę - 24 października. Później była 22 listopada, 20 grudnia, 18 stycznia. W międzyczasie dowiedziałam się o włókniaku w piersi i postanowiłam spróbować zwalczyć go leczeniem niekonwencjonalnym. Od lutego piłam ziołowe herbatki, brałam tabletki ogólne - tarczycowe, no i chińskie - na guza. Zdziwiłam się, gdy kolejna miesiączka pojawiła się 14 lutego (teraz po obliczeniu nie dziwi mnie to, bo cykle te były 27-29 dniowe). Dziś jest 15 marzec, a miesiączki nie ma i nic (np. bolące piersi, cierpkie nogi) nie wskazuje na to, że się zjawi. Owszem - współżyłam. O ile dobrze pamiętam, to w przeciągu tego miesiąca tylko i wyłącznie z prezerwatywą - w dodatku partner nie kończył we mnie. Ostatnio (bodajże 8 czy 9 marca) - przydarzyła nam się pęknięta gumka, ale nie wiemy w którym momencie pękła (lecz chyba po wytrysku, już na zewnątrz). No, ale teoretycznie wg. internetowego kalendarzyka wychodzi na to, że były to dni niepłodne. Ja - dostaję już schizów, od tamtego zdarzenia, po prostu tak już mam, że wszystko biorę do siebie bardzo emocjonalnie. Wyczuwam już objawy urojonej ciąży i szukam znaków na niebie i ziemi, które mi to potwierdzą. Postanowiłam napisać do Was, by zapytać - a co wy o tym myślicie? Wiem wiem, test ciążowy lub badanie ginekologiczne... ale problem w tym, że chyba wolę jeszcze troszkę pożyć w nieświadomości i łudzić się nadzieją na to, że jednak nie jestem w ciąży.

Gość bambarryla147
na 1000% jestes w ciazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość świadczy o ludzkiej ciekawości
po 5 dniach szukasz objawów ciąży????

Kochana po co tu pytać ??? Polcam iść do apteki i kupić test ciążowy in niewątpliwie rozwieję Twoje wątpliwości -niż pytać dewagacji kobiet.

Gość no mamusiu
gratuluję 🌼 :):)

Gość zapraszam na allegro
Gość margolka123
świadczy o ludzkiej ciekawości - wyraźnie napisałam, że to nie był jedyny raz, kiedy współżyliśmy w tym miesiącu.

Gość urzadzajacaaaaa
hej, jestesmy w 1 wieku. ja mam stwierdzone PCO i tez mialam niereguralne miesiaczki. wszystko jest mozliwe bo np ja moglam nie miec okresu 3-4 mies, potem 2 razy w mies, kilka lat hormonow a po odstawieniu zeby zrobic badania i dzien po wizycie u gin ktory zapewnial mnie ze nie mam prawa na ten czas zrobic sobie dziecka " bo 3 mies nie bylo okresu, bo cos tam powysychalo itd" > Dzień po zrobilismy sobie dzidziusia i teraz jestem w 19 tygodniu ciazy, ja po jednym seksie, ktora straszyli bezplodnoscia. :) wiec ten twoj jeden raz tez mógł wystarczyc :) zrob sobie test :) a jak jestes to sie ciesz :)

Gość jEJKU JAK FAJNIE
TEŻ SIĘ STARAMY Z MĘŻEM O MALEŃSTWO:) nA KIEDY MASZ TERMIN?

Gość MAMMA fella
Czujesz już ruchy dziecka???

Gość świadczy o ludzkiej ciekawości
przecież napisałaś też, że reszta zbliżeń była w CAŁEJ gumce i na dokładkę bez wytrysku wewnątrz!!!! Niepokalane poczecie było tylko raz 2013 lat temu :D

Gość margolka123
urządzająca - no ale, dziecka chyba nie jest tak łatwo zrobić, chłopak we mnie nie skończył. no i problem w tym, że nie mam z czego się cieszyć, bo my nie chcemy mieć dzieci. świadczy o ludzkiej ciekawości - a no tak, ale to w czym tkwi okres, że okresu ani widu ani słychu? boję się, bo łykam pewne tabletki.

Gość MAMUSIA BELI, FELI I MARCELI
Dzisiaj wystawię aukcje z ubrankami po moich trojaczkach, jak łykałaś te chińskie proszki to mogą też ci się przytrafić:) Używane majteczki i pieluszki tetrowe dodaję zupełnie GRATIS!!!!!!!! LICYTUJ KOCHANA, BO WARTO

Gość LEPIEJ ŁYKAJ KISIELEK
A NIE PRZEPUSZCZAJ PRZEZ PICHĘ KOCHANA JAK DZIECI NIE CHCECIE!

Gość margolka123
Racjonalistka123 - no tak, wiem, niby wiem. Hm, no ale jeśli - JEŚLI doszłoby do jakiegoś zapłodnienia ten tydzień temu, to przecież test nie wykaże. Poza tym nie wiem, czy to realne, ale wiem, że dostaję schizów z tego całego stresu.

Gość Jesteś.
Na 100%.

Gość margolka123
LEPIEJ ŁYKAJ KISIELEK - wiele par nie chce mieć dzieci, a chce współżyć - to jest zupełnie normalne. Gdybym tylko mogła, nadal zabezpieczałabym się tabletkami, no ale nie mogę i teraz mam co mam.

Gość Ale o co konkretnie chodzi?
Nie umiesz sama określić terminu porodu?

Gość margolka123
Proszę o powstrzymanie się od niestosownych komentarzy.

Gość mania1239875
TO CI POMOŻE ZNIEŚĆ TRUDY PORODU. GRATULUJĘ I ZAPRASZAM DO LEKTURY: Możliwości złagodzenia bólu porodowego jest wiele. Można zastosować naturalne sposoby, jak masaż czy kąpiel w ciepłej wodzie. Skorzystać z którejś z alternatywnych metod jak podanie gazu rozweselającego czy delikatna stymulacja impulsami elektrycznymi za pomocą urządzenia TENS. Albo poprosić o znieczulenie. Zanim udasz się na salę porodową, warto poznać plusy i minusy różnych sposobów łagodzenia bólu porodowego. Naturalne sposoby łagodzenia bólu Ich zaletą jest to, że nie powodują skutków ubocznych i nie wymagają aparatury medycznej. Wadą, że nie znoszą bólu całkowicie, mogą go jednak w znacznym stopniu złagodzić. W ich zastosowaniu bardzo pomaga obecność przy rodzącej kogoś bliskiego. W czasie porodu ulgę może przynieść: ODPOWIEDNI SPOSÓB ODDYCHANIA. Położne uczą go w każdej szkole rodzenia. Ale można go zastosować i bez wcześniejszych ćwiczeń. Wystarczy podczas bolesnego skurczu nie wstrzymywać oddechu, tylko wydłużyć wydech (tak, jakbyś chciała wraz z powietrzem wydmuchać ból). Warto wsłuchać się w swoje ciało, spróbować dostosować oddech do rytmu skurczów. W razie problemów, można poprosić o pomoc położną asystującą przy porodzie. CIEPŁA KĄPIEL. Zanurzenie się w ciepłej wodzie wielu kobietom przynosi ulgę. Często przyspiesza też poród. Kąpiel odpręża, rozluźnia mięśnie i poprawia krążenie. Dzięki temu skurcze stają się mniej bolesne i bardziej efektywne. Jeśli w szpitalu, w którym chcesz rodzić w sali porodowej, jest wanna, skorzystaj z niej. Możesz w niej polegiwać od czasu do czasu lub przebywać niemal przez cały czas porodu, a nawet urodzić dziecko do wody. Jeżeli w twoim szpitalu nie ma wanny dla rodzących, skorzystaj z prysznica. Ciepła woda, polewanie brzucha i krzyża pozwalają przetrwać skurcze. MASAŻ. Odpowiedni dotyk może przynieść ulgę, zwłaszcza przy bólach w okolicy krzyża. Może także rozluźnić napięte mięśnie ramion i barków. Stosuje się delikatne albo silniejsze pocieranie, ucisk, ruchy okrężne lub w poprzek pleców, zależnie od tego, co sprawia ulgę. Masować może towarzyszący kobiecie partner lub położna. CIEPŁY LUB ZIMNY OKŁAD. Przy dokuczliwych bólach pleców może pomóc przykładanie woreczka z lodem albo przeciwnie - ciepły kompres (np. termofor, podgrzany woreczek wypełniony gorczycą). Można też ciepłe i zimne okłady stosować na zmianę. ZMIANA POZYCJI. Aktywność w czasie porodu nie tylko przyspiesza go, ale także poprawia samopoczucie rodzącej i sprawia, że łatwiej jej jest znieść ból. Kobiety, które przez większą część porodu muszą leżeć, zwykle odczuwają go jako bardziej bolesny. Jeśli więc masz taką możliwość, staraj się znaleźć jak najlepszą dla siebie pozycję. Korzystaj z piłki i worka sako (są w wielu salach porodowych), klękaj, kucaj, wstawaj (w pozycji pionowej poród przebiega szybciej i jest mniej bolesny). DOBRE NASTAWIENIE PSYCHICZNE. Doświadczone położne powtarzają - poród dzieje się w głowie, nie w macicy. Strach zwiększa ból, a ból zwiększa strach. Uwierz, że jesteś pod dobrą opieką, zaufaj położnej i lekarzowi. Staraj się myśleć o tym, że niedługo zobaczysz swoje dziecko. Gaz rozweselający W niektórych szpitalach rodząca może poprosić o podanie gazu rozweselającego. Entonox, mieszanka tlenu i pod- tlenku azotu, zdaniem lekarzy jest zupełnie bezpieczny dla mamy i dziecka. Gaz jest bowiem bardzo szybko wydalany z organizmu. Entonox nie znosi bólu porodowego, ale przynosi wyraźną ulgę. Działa bowiem odprężająco i pozwala doświadczyć chwilowej euforii, dzięki której łatwiej można sobie poradzić z trudami porodu. Rodząca wdycha go przez specjalny ustnik i sama dawkuje sobie potrzebną ilość gazu (oczywiście przez cały czas czuwa nad nią anestezjolog). Kiedy zaczyna się skurcz, robi 2-3 głębokie wdechy i entonox od razu zaczyna działać. Za znieczulenie gazem rozweselającym nie trzeba płacić. TENS Nazwa tej metody to skrót od angielskiego określenia przez- skórnej elektrycznej stymulacji nerwów. TENS to niewielkie, zasilane baterią, urządzenie połączone z czterema elektrodami, które przykleja się do pleców (w okolicy lędźwiowego odcinka kręgosłupa) rodzącej. W chwili skurczu emitują one delikatne impulsy elektryczne, które zmniejszają odczuwanie bólu. Kobieta czuje przy tym lekkie łaskotanie lub mrowienie. Ten rodzaj znieczulenia jest bezpieczny i dla mamy, i dla dziecka. Niestety, niewiele polskich szpitali ma te urządzenia w wyposażeniu. W wielu miastach można je jednak pożyczyć, np. w wypożyczalniach sprzętu rehabilitacyjnego. Dolargan To pochodna morfiny, podawana w trakcie porodu w formie zastrzyku. Zdecydowanie jest to lek nieobojętny dla zdrowia. Może wpływać na ciśnienie matki, powodować u niej mdłości, senność, zawroty głowy. Co gorsza, dolargan ma wpływ na formę noworodka. Dzieci narażone na jego działanie miewają obniżone napięcie mięśniowe, są senne, mogą mieć trudności w oddychaniu i ssaniu. Częściej niż noworodki nie poddane działaniu tego leku mają obniżoną punktację Apgar. Wielu lekarzy twierdzi, że dolargan powinien zniknąć z polskich porodówek. Jest mniej skuteczny w uśmierzaniu bólu od znieczulenia zewnątrzoponowego, za to niesie ze sobą poważne skutki uboczne.

Gość anyżeq1111
Wiesz co???!! Ludzie miesiącami starają się a ty miałabyś zajść po jednym razie w dni niepłodne kiedy używaliście prezerwatywy a partner nie skończył w Tobie? O zgorozo....

Gość dix ae
tak, kurvva, to ciaza, urodzisz cztery hipopotamy!

Gość też jestem w ciąży
A co byś wolała? Chłopczyka, czy dziewczynkę? ja napiszę ci imiona jakakie mi się podobają dla chłopca i dziewczynki, a ty mi napisz jakie tobie: Kuffa, Klozetta, Kiłetta a dla chłopca Kujus, Klementus,Oralius, Impotentus, Jełopus Sliczna prawda?

Gość kurczapaka
a ja sama nie wiem, mam objawy. wlasnie czekam na dzien okresu, aby zrobic test. dzis zrobilam ale jest za wczesnie, bo wyszedl negatywny. nie staralismy sie specjalnie. mam temperature juz ktorys dzien 37 stopni rano. nie jestem przeziebiona. dziwnie ciagnie mnie podbrzusze, czasem szczyka, czy lekko zaboli raz z lewej str czasem z prawej. mam napiete podbrzusze. twarde. okres za 4/5 dni. biust tkliwy, ale nie mocno. najbardziej mnie te pobolewania i temperatura zastanawiaja.

Gość kochana witaj w gronie !!!
ja właśnie tak zaszłam w ciążę jak opisujesz. Zrób test, na pewno zobaczysz te piękniusie 2 kreseczki !!! Łykaj kwasik folijkowy i daj koniecznie znać jak dzidzia zacznie kopciać w brzuszeczku :):):):)

Gość kurczapaka
le myślę, że to po kiszonych ogórkach popitych mlekiem. Szykuje się mega sraczka.:)

Gość mantalistawqa
a jesteś jeszcze dziewicą autorko?

Gość dix ae
kochana witaj w gronie !!! ja właśnie tak zaszłam w ciążę jak opisujesz. Zrób test, na pewno zobaczysz te piękniusie 2 kreseczki !!! Łykaj kwasik folijkowy i daj koniecznie znać jak dzidzia zacznie kopciać w brzuszeczku x o kurvva... O_O :-D

Gość kurczapaka
kurcze, martwie sie, bo pilam troche piwa w tym miesiacu, mam nadzieje ze to by nie zaszkodzilo gdybym w ciazy byla, do tego mam okropne wzdecia i wzdyma mi brzuch juz jak na 3 miesiac..