Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość tomek-25lat

Problem z bolącym podbrzuszem

Polecane posty

Gość tomek-25lat

Witam wszystkich. Jestem facetem, mam 24 lata i mam następujący problem. OBJAWY Od XI 2012 dokuczał mi ból w brzuchu. Więc zacząłem pić miętę i ograniczyłem kawy z 2 do 1 dziennie. Wszystko się uspokoiło, było ok przez jakieś 2-3 tygodnie. Ból brzucha powrócił w połowie XII 2012. Zacząłem pić miętę, tym razem już bez skutku. Porzuciłem picie mięty... Jeśli chodzi o potrawy rano/wieczór to najczęściej jadłem wyłącznie ser żółty z kiełbasą, a na obiad to co ugotowane - ziemniaki z kotletem schabowym/jajkami/rybą, placki ziemniaczane, żurek, prażuchy. Jakoś sześć tygodni temu doszedł problem z podbrzuszem: boli, jest bardzo wzdęte, i twarde, czasem zdarza się duża ilość gazów (zależy od dnia). Zgodnie z poradami jednego z forumowiczów zmieniłem dietę. Zacząłem jeść zróżnicowane posiłki. Obecnie jem 4-5 posiłków dziennie, wypijam jedną kawę dziennie. Spożycie dzienne płynów ok 1.5l-2l. Dodatkowo spożywam jogurty z błonnikiem (zbożowe itp.) i owoce - banany/jabłka. 1 jogurt dziennie + 1-2 owoce dziennie. Lekarz domowy nie wie co mi jest. 3 tygodnie temu odwiedziłem lekarza specjalistę. Dostałem środki na uregulowanie stolca, ale wyraźnej poprawy też brak, poza tym że teraz nie mam regularne wypróżnienia zawsze rano. Proszę o pomoc bo już brak mi sił :/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować