Gość tomek-25lat Napisano Marzec 15, 2013 Witam wszystkich. Jestem facetem, mam 24 lata i mam następujący problem. OBJAWY Od XI 2012 dokuczał mi ból w brzuchu. Więc zacząłem pić miętę i ograniczyłem kawy z 2 do 1 dziennie. Wszystko się uspokoiło, było ok przez jakieś 2-3 tygodnie. Ból brzucha powrócił w połowie XII 2012. Zacząłem pić miętę, tym razem już bez skutku. Porzuciłem picie mięty... Jeśli chodzi o potrawy rano/wieczór to najczęściej jadłem wyłącznie ser żółty z kiełbasą, a na obiad to co ugotowane - ziemniaki z kotletem schabowym/jajkami/rybą, placki ziemniaczane, żurek, prażuchy. Jakoś sześć tygodni temu doszedł problem z podbrzuszem: boli, jest bardzo wzdęte, i twarde, czasem zdarza się duża ilość gazów (zależy od dnia). Zgodnie z poradami jednego z forumowiczów zmieniłem dietę. Zacząłem jeść zróżnicowane posiłki. Obecnie jem 4-5 posiłków dziennie, wypijam jedną kawę dziennie. Spożycie dzienne płynów ok 1.5l-2l. Dodatkowo spożywam jogurty z błonnikiem (zbożowe itp.) i owoce - banany/jabłka. 1 jogurt dziennie + 1-2 owoce dziennie. Lekarz domowy nie wie co mi jest. 3 tygodnie temu odwiedziłem lekarza specjalistę. Dostałem środki na uregulowanie stolca, ale wyraźnej poprawy też brak, poza tym że teraz nie mam regularne wypróżnienia zawsze rano. Proszę o pomoc bo już brak mi sił :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach