Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amisiamama

Pomocy, co to za dziwny kaszel u dziecka ???

Polecane posty

Gość amisiamama

Córka ( 5l. ) w nocy zaczeła kaszleć, postawiło mnie na nogi od razu z przerażenia bo kaszel głośny, taki jakby zaczoł mi jakiś stary chłop kaszleć a nie dziecko... cóż to za kaszel?? Co mogę jej podać, do lekarza nie udało się nam zapisać, tyle chorych dzieci więc musimy przetrwać do poniedziałku. Ktoś tu miał taki kaszel?

Gość Izabelka......... ...:)
oby to nie było zapalenie oskrzeli. Może idź do lekarza prywatnie?

Gość amisiamama
:( gorączki brak... więc nie wiem, przeraża mnie tylko to jaki sposób kaszle, dosłownie stary zachrypnięty gość, niskim tonem :/

Gość hmm*hmm
zawsze mozesz na pogotowie wieczorem podjechac,mi tez corki kiedys w tygodniu nie chciala przyjac mowiac ze za duzo chorych wiec poczekalam do 19 i podjechalam na pogotowie,okazalo sie ze ma zapalenie krtani,dostala zastrzyk ,lekarstwa ,pozniej poszlam tylko do lekarza.radze Ci tak sdamo zrobic.

Co to za przychodnie beznadziejne, ze z chorym dzieckiem trzeba tyle do lekarza czekać? Ja bym nie kombinowała tylko wezwała lekarza prywatnego, uparła się w przychodni na wizytę albo zabrała dziecko na wieczorny dyżur.

ale pierdolisz z tym czekanie do poniedziałku do lekarza...od kiedy to są zapisy do pediatry..a nawet gdyby to biorę dziecko i jade na SOr do szpitala a nie na kafe rad szukać..

Gość vvv56
Strachuec, czemu nie piszesz już na wrześniówkach?

Niestety są takie przychodnie gdzie każą czekać po 3-4 dni do lekarza z gorączkującym dzieckiem :O Sama w takiej byłam ale szybko się przeniosłam bo musiałam się nieźle nagimnastykować, zeby lekarz obejrzał chorego niemowlaka.

Gość amisiamama
Jak zwykle chamstwo i i sączenie jadu... Byłam raz w szpitalu razi nas OPIEPSZYLI , że z pierdołami przyjechałam, dziecko bez gorączki z kaszlem i lekarka po zbadaniu powiedziała, że osłuchowo czysto stwierdzając, że nie są od leczenia tylko doraźnie i mamy iść do swojego pediatry. Dzwoniłam do naszej przychodni, pediatry już nie ma nawet, do 12 urzędowała... NIE WAŻNE, chciałam zapytać czy któraś mama miała u dziecka taki kaszel

Gość Izabelka......... ...:)
niestety w szpitalach tez chamstwo jest tzn na pogotowiu. Jak pojedziesz w poludnie to Cie odeslą do przychodni, jak trafisz na debila to cie opierniczy, że w ogóle śmiałas mu rpzeszkadzac w piciu kawki. Kiedys pojechałam na pogotowie z moim byłym. Miał 40 st goraczki, migdaly tak powiekszone, że mówic w ogóle nie mogł. a baba na pogotowiu do mnie z pyskiem, że " on ma tyle lat że chyba sam umie mówić". Chamstwo anszej służby zdrowia nie zna granic.

Gość zuzred
Na taki kaszel pomoże syrop Malia, można go kupić w aptece bez recepty

JA tam na wieczornych dyżurach zawsze otrzymywałam pomoc. Mnóstwo jest rzeczy na kaszel i każdemu zapewne pomaga coś innego więc trudno coś doradzić. Wszyscy Ci radzą lekarza bo jak to tak groźnie wygląda to moze się z tego zrobić gorsza choroba. Osobiście polecam na kaszel inhalacje. jak nie masz inhalatora to chociaż tradycyjna "parówka".

a ryczec to oni se moga..to twoje dziecko i jej zdrowie,niech se gadają co chcą i ile chcą...mają ci pomóc dorażnie skoro w przychodni nie ma szans bo od tego są...

Gość emilkop
do poniedziałku czekac a potem sie okaże ze za późno było jedz niech osłuchają przeciez są dyżury u mnie teraz 2 dzieci miała zapalenie oskrzeli i płuc bez goraczki i tak skończyliśmy w szpitalu :(

Gość amisiamama
Pojadę do przychodzi w sąsiedniej miejscowości, wieczorem od piątku mają dyżur takze mam nadzieję, że nie zostanę zbesztana z błotem znowu ... Mam syrop malia, podam, choć on na suchy kaszel a ten pierun wie jaki jakby się odrywała taka chrypka sama nie wiem.. Dzięki za odzew :)