Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Normalnie_nienormalna

Miesiączka co 40-50 dni

Polecane posty

Witam, mam do was pytanie. Od ponad dwóch lat miesiączkuje co 40-50 dni. Okres dostaje nieregularnie, bo czasem różnica wynosi dwa tygodnie. Trwa mniej więcej 3-4 dni i tylko przez dwa dni jest obfity. Dodam, że kiedyś miesiączkowałam regularnie co 28 dni. Mam 20 lat, a miesiączkuje od 13 roku zycia. Zastanawiam się czy to jest normalne i co może się za tym kryć. Czy wizyta u ginekologa jest konieczna?

oczywiście że jest konieczna. mam nadzieję, że nie jest tak że już dwa lata u niego nie byłaś!

U ginekologa byłam raz (ponad dwa lata temu), ponieważ moje miesiączki bywają bardzo,bardzo bolesne. Zrobił mi usg stwierdził,że wszytko jest w porządku i kazał łykać ketonal.

Po pierwsze,to radze zmienic ginekologa i wybrac sie do innego.Kazdy ginekolog ma obowiazek wykonac cytologie,a nawet zbadac piersi.W Twoim przypadku moga byc cykle bezowulacyjne,ale to juz musi ustalic ginekolog. Dobrze by bylo,gdybys miala zrobione badania hormonalne.Musisz rowniez pamietac,ze kazda kobieta raz w roku powinna isc do ginekologa na badania kontrolne

Cykle bezowulacyjne oznaczaja brak owulacji i trzeba brac leki.To czy jestes bezplodna,to musi ocenic lekarz,ktory bedzie Ciebie badal,bo ja tego na odleglosc nie zrobie.Ustalenie bezplodnosci wymaga wielu dlugich badan

Tego nikt Ci nie powie,czego mozesz sie spodziewac,co moze byc przyczyna,te ktore tu wymienilam,to kilka z wielu.Mozesz dostac rownie dobrze tabletki antykoncepcyjne,ktore ureguluja Twoje cykle

Hej Normalnie_nienormalna Mam podobny problem z cyklami a do tego becnie staramy sie z o dziecko wiec jeszcze jeszcze ciezej. Ja bylam w Polsce u lekarza i powiedzial ze cos jest nie tak i ze musialby zrobic monitoring cyklu no ale na to trzeba byc w PL a ja niestety nie mieszkam w PL wiec nie bylo takiej opcji dla mnie. Bylam u mojego lekarza tu gdzie mieszkam i on powiedzial mi ze dopoki cykle sa regularne to jest w porzadku nawet jesli jest to co 40-50 dni. Ale porobil mi badania na hormony i wszystko wychodzi normalnie i mam owulacje i nawet udalo mi sie zajsc w ciaze tyle ze stracilam. Na pewno warto isc do dobrego lekarza i zrobisz wszystkie badania bo nie kazda kobieta jest taka sama i nie kazda bedzie miala cykle regularne a i tak bedzie zdrowa.

Gość sialalalalalalalalalala
Nie można powiedzieć, że miesiączka jest regularna jeśli występuje co 40-50 dni co za bzdury opowiada ten lekarz.

Gość gość
Przecież występuje REGULARNIE co 40-50 dni...

Gość gość
nie martw sie tym. ja tak miałam przez kilkanascie lat.dopiero w wieku 36 mi sie unormowało samo

Gość malvinka_
Na pewno warto się przejść do ginekologa. Wg mnie dobrze byłoby zrobić jakieś badania hormonalne, skoro wcześniej było inaczej, a teraz nagle cykle takie długie. Wiem też, że Inofem z mio-inozytolem jest polecany m.in. w celu uregulowania cyklu http://www.inofem.pl/ .

Gość gość
Ja miałam podobny problem i kazało się, że mam cyste na jajnikach. Zgłoś sie do ginekologa, bo jaks przyczyna musi byc i trzeba ja zdiagnozowac. Nie zwlekaj.