Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny licówek porcelanowych?

Polecane posty

Byłam u stomatologa jakiś rok temu. I mówił wtedy, że musiałabym dać 2 tys. zł. Na pewno górne jedynki, tylko nie wiem czy w ten koszt wlicza się też zęby po bokach, 2 i 3, żeby jakoś kolorem nie odbiegały. Jakoś nie wpadłam na to, żeby zapytać..

Gość bogusiaw
po 1 tys na jeden ząb,ja też robiłam licówki na jedynki a na dwójki i trójki miałam położony kompozyt i nie odbiego kolorem od licówek

Dzięki ! A koszt w takim razie kompozytu ile wyniósł ?

Gość bogusiaw
płaciłam po 250 od zęba

Gość 234kerfqwoxrhf
mam licówki kompozytowe- koszt jednej- 200zł. Mam je od 3 tygodni i wszystko ok. Założone na 1 i 2. planuje jeszcze na 3 nałozyc, ale to w przyszlosc ;-)

I jeszcze pytanie, bo wolę wiedzieć od kogoś kto je ma ;) Nie kruszą się ? Bo ja teraz mam na jedynkach, nie wiem jak to nazwać, coś jak nakładki, pod spodem są moje zęby, ale te nakładki są strasznie szare i się kruszą, dlatego chciałabym to zmienić, bo jeszcze parę lat temu koszt licówek był zabójczy

ojejj, ale rozbieżności. To tak staniało, czy z różnego materiału. Kurczę, mam 21 lat i mam nalożone na zęby takie coś z szarego materiału, to dalej szarzeje. zęby leczyłam od dzieciaka (6letniego). Jak miałam 17 lat bodajże to mówiła stomatolog, że licówki to koszt nawet 10 tys.Ale teraz chyba mnie na to stać. A te zęby które mam teraz często się kruszą

*ojejj, ale rozbieżności. To tak staniało, czy z różnego materiału?? (to miało być pytanie)

Gość bogusiaw
przypuszczam,że masz kompozytowe licówki,ja na jedynki wolałam założyć porcelanowe bo są trwalsze i mam pewność,że posłużą długie lata

Kurdę, jak to miałam zakładane w wieku 17 lat, to nawet nie wiedziałam jak to się nazywa. Ale teraz czytam na necie i chyba mam kompozytowe wychodzi na to, ale nie jestem pewna. Bo strasznie zszarzały, nienawidzę ich

To w takim razie, tak jak wyżej koszt licówki porcelanowej na jednego zęba to ok. tysiąca zł ? I nie kruszy się, no i chyba najważniejsze dla mnie- nie szarzeje ?

w każdym razie, dzięki wielkie za pomoc ;);)

Gość bogusiaw
porcelanowe posłużą ci długie lata i nic się z nimi nie stanie,nie poszarzeją i nie ukrusza się a porcelanowe z czasem mogą się przebarwić i ukruszyć,jak masz więcej kasy to zainwestuj w porcelanę:)

Gość grzegorz 84
nie warto oszczędzać na zdrowiu. im lepsze rozwiązanie, tym więcej będzie kosztować. a im więcej, tym naturalniej wygląda i na dłużej starczy. nie wiem, czy w ogólnym rozrachunku nie wychodzi to taniej. zapytaj w klinice impladent, wycenią i rozwieją wątpliwości

Gość gość
Już bez przesady z tym że dentyści tylko wyciągają kasę. Wiadomo że są i tacy ale to trzeba po prostu pytać co się konkretnie robi i za ile. Na samym początku leczenia poprosić o jakiś wstępny plan gdzie byłaby uwzględniona mniej więcej kwota i się tego trzymać. Ja zawsze pilnuje takich rzeczy i jakoś żaden mnie jeszcze nie naciągnął. W temacie najlepszych dentystów to od jakiegoś czasu przychodzę do Consalmedu na Siemieńskiego i jest naprawdę bardzo w porządku.

Gość janka334
Najlepiej poszperać trochę w sieci i na pewno coś się znajdzie na ten temat. W końcu Internet to dzisiaj najobszerniejsze źródło informacji. Jak już mowa o licówkach, mogę podrzucić namiar na bardzo dobrych specjalistów w tej dziedzinie http://www.licowki-porcelanowe.pl . Mają spore doświadczenie i znają się na tym co robią.

Gość paprykarz666
Ceny chyba są różne. Zależy od jakości. Znajdziesz takie taniutkie, któe będą wyglądać jak tandeta, ale za te naturalne będzie pewnie trzeba więcej zapłacić. Jak jesteś ze Szczecina, idź na podzamcze do doktora Cegielskiego.

Gość Dalia4
Nie ważne jest to ile kosztuje tylko czy się opłaca. A taki zabieg, zrobiony w Villa Dentica się opłaca - efekt jest świetny i utrzymuje się długo. Jeśli więc zastanawiacie się, które miejsce wybrać na wybielenie ja polecam właśnie te w Krakowie.