Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yjjyhhvf

Jaka mąke daje sie do plackow ziemnaczanych?

Polecane posty

Gość yjjyhhvf

j,.w

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Floria Floria
normalną, pszenną :-) Do klusków śląskich mąkę ziemniaczaną ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yjjyhhvf
dlatego mi nie wyszly. bo dodalam 1 raz w zyicu ziemniaczana.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zasiłek na dzieci w uk
ja daję trochę mąki pszennej i trochę bułki tartej, są bardziej chrupiące

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yjjyhhvf
a

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przeczytaj biblię,
ja też daję tylko bułkę tartą, wychodzą pyszne, chrupiące i złote i wszyscy się zawsze nadziwić nie mogą, jak to robię, że wyglądają jak z reklamy :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yjjyhhvf
ale jak.Tylko bulkte rata? Nie przykrejaja sie do patelni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość inżynier serwisowy banna
Boże żebym ja baby musiał uczyć gotować. Daje się zwykłej mąki. Ale zawsze wyjdzie ci wówczas za rzadka. Dlatego zagęszcza się placki ziemniaczane albo kilka łyżek ziemniaczanej. Albo można przegnieść ziemniaka w prasie. + cebula nie żałuj 2 3 cebule na 2,5l + czosnek nie każdy lubi jakieś 3 4 ziarnka na 2,5l + pieprz niecałą łyżeczkę + sól niecałą łyżeczkę Ja robie jeszcze z bazą grilową i pół łyżeczki chili na 2,5l

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przeczytaj biblię,
w życiu żaden mi się nie rozpadł, no co ty ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość inżynier serwisowy banna
Bułka tarta lub coś podobnego też może być. Ta sama analogia co w mielonych. Chodzi po prostu o zagęszczenie breji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja79
Nie dodaję mąki wogóle,o bułce pierwszy raz słyszę. Dodaję więcej jajek,placuszki są pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przeczytaj biblię,
i jak najbardziej przykleja się do patelni - cały sekret to wrzucić je na bardzo dobrze rozgrzaną ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość inżynier serwisowy banna
jak można zrobić placki bez mąki? Przecież to będą pieczone ziemniaki a nie placki. Fakt zapomniałem o jaju. 1 duże jajo lub 2 mniejsze na 2,5l. I oleju pół łyżki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×