Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z jedzeniem

problem z jedzeniem

Polecane posty

Gość problem z jedzeniem

Moja córka ma 9 miesięcy i za nic w swiecie nie chce jesc mleka, pakuje w nią na siłe, najgorzej jest przy sniadaniu, jak widzi ze idę do niej z butelką to udaje że bedzie wymiotowac. Byłam z nią u lekarza ale wszystko jest w porządku, dobrze przybiera, morfologia też ok. Myslałam ze może ma jakąś infekcje gardła, ale gardło też jest w porządku. Dziewczyny już nie mam pomysłów co jej dawać zamiast tego mleka. Pomóżcie

Gość pozdrowienia z Australii
wszystko co moze jesc 9 miesieczniak oprócz melka którego nie lubi

Gość ooooo jestem jaka jestem
a kaszki na mm też nie chce jeść?

Gość problem z jedzeniem
no właśnie też nie, ani kaszki ani mleka, najchętniej jadłaby to co ja

Gość NIE KARM NA CHAMA
nie karm dziecko silłą bo bedzie ci rzygac i calkiem stresu sie nabawi kojarząc z przymusem i bolem poprzez wlasnie twoje karmienie na sile Prze wpychanie na chama dzieci dostają jadowstretu od nerwicy

Gość Jak 9 msc dziecko potrafi uwad
Napisz mi Jak 9 msc dziecko potrafi uwadawac zebedzie wymiotowac na widok butelki?? UDAWAC przez niemowl?? nuepowazna jestes Jelsi corka dobrze przybierana wadze widocznie nie ma co na sile ją karmic bo ją jeszce bardziej odtraszysz Popelniasz bląd,wazy dobrze i po co sie nad dzieckiem znecasz?

Gość Ty sie dobrze czujesz?
"pakuje w nią na siłe, najgorzej jest przy sniadaniu, jak widzi ze idę do niej z butelką to udaje że bedzie wymiotowac"" Powinni ci dziecko zabrac co ty jej wyprawiasz.Dziekco juz ma odruchy wymiotne przez to ze jej na sile pakujesz mleko do gardla Piszesz ze wazy dobrze,wiec dlatego mala chce wymiotowac bo ja przekarmiasz, za duzo najwyrazniej jej dajesz do jedzenia

Gość problem z jedzeniem
Twoim zdaniem znęcaniem jest to że powinna przynajmniej dwa razy wypić butelke mleka w ciągu doby? niepoważna to Ty moja droga jestes:)

Gość nie ma problemu z wagą to
Jezeli dziekco nie ma problemu z waga to dlaczego taki terror jemu siejesz podczas jedzenia?Niektore matki wogole nie powinny tykac sie dzieci bo tylko krzywde moga zrobic,a jak wida jestes na dobrej drodze

ale prosze cie, napisalas temat tak? napisalas ze twoje 9 miesieczne NIEMOWLE udaje ze bedzie wymiotowac na widok butelki, to wiec prosze cie abys napisala jak 9 msc dziecko potrafi udawac ze wymiotuje na sam widok? mozesz to zoobrazowac? bo ja nie jestem w stanie a mam juz3 dzieci odchowanych Jesli dziecku nasile podajesz jedzenie i ono przez to ma odruch wymiotny na sam wiodok jedzenia to dziwie sie tobie ze dla ciebie jest to nabieranie cie prze twoje dziecko? pomysl co ty piszesz

Gość problem z jedzeniem
yhm to powiedzcie mi w takim razie jakbyscie zareagowały jakby Wam dziecko po przebudzeniu najchętniej zjadło pierwszy posiłek ok 11? Idealne mamy? Może się czegoś od was naucze

Gość nie ma problemu z wagą to
No ja tez nie jestem wstanie sobie wyobrazic jak 9 miesieczne dziecko potrafi udawac wymiotowanie Wedlug mnie to tez nie ma nic wspolnego z udawanie, zas autorka albo udaje glupka albo naprawde nim jest osadzając tak malenką corke ze cos udaje.Dzieci w tym wieku nic nie udają.Mam dwoch synow w gimnazjum i wiem co mowie Niemowle nie jest sklonne do oszukiwania A wsiskanie na sile dziecku jedzenia do porzygania sie to jest zgroza

Gość a moze wrezcie bedziesz skora
a moze wrezcie bedziesz skora napisac jak twoje male dziecko udaje ,ze bedzie wymiotowac? Bo ja sie wczesniej nic na ten temat nie odzywalam, ale widze pytania a ty je omijasz szerokim łukiem mino ze pierwsza o tyj wspomnialas Jesli chodzi o karmienie, nigdy nie doprowadzalam do takiego stanu aby dziecko mi wymiotowalo a ja dalej bym jej wciskala jedzenie podczas gdy ono wymiotuje.Na sile nie mozna karmic az dziecko choruje od tego pakowania jej jedzenia Mowilas to lekarzowi jak ja karmisz ? co on na twoja metode?

Gość sdfvgbnhj
a musi pić to mleko? moja siostrzenica szybko przestała pić mleko- miała jakieś 7 miesięcy- i przeżyła. Skoro je inne rzeczy to nie ma dramatu. ciekawe co byś zrobiła gdybyś miała prawdziwego niejadka w domu :O

Gość problem z jedzeniem
Dziecko nie rzyga, bo probuje jej wymyślać inne dania, po prostu nie chce jesc TYLKO mleka czy kaszki owocowej!

Gość sama piszesz ,ze twoje
sama piszesz,ze twoje dziecko ma normalna wage wiec moze te 2 butelki to dla malej za wiele dlatego ona tak sie zapiera przed mlekiem,bo jest to dla niej za duzo? Widzisz ze ze mala sie wdryga przed jedzeniem (tez uwazam ,ze ona nie oszukuje z tymi wymiotami) a ty nadal dziecku na sile pakujesz do buzi takiej ilosci co widocznie ejst to dla niej zbyt duzo

Gość problem z jedzeniem
Nie musi jest tego mleka czy kaszki, ale też mam trochę oraiczenie co do posiłków bo ona ma dopiero 9 miesięcy

Gość sama piszesz ,ze twoje
To sie pytam!! dlaczego uparlas sie na te 2 butelki mleka jesli widzisz ze dziecko ma taki wstet a ty az 2 butelki jej ladujesz.PO CO 2?? Nie widzisz ze ona na sam widok buteli ma odruch wymiotny jak sama to zaopbserwowalas a ty do tego jej 2 butle wpychasz Naprawde krzywde jej robisz, bo meczysz dziecko Teraz jej pakujesz na sile mleko ze doprowadzilas do tego ze dzioecku na sam widok chce sie rzygac, poprzez twoje wpychanie na sile, a niebawem zaczniesz ją bic?

Gość tak z ciekwosci ???
a może zmień mleko

Nadal sie nie doczekalam twojego opisje jak twoje niemowle udaje ze bedzie wymiotowac sdfvgbnhj pytasz sie co by autorka zrobila gdyby miala prawdziwego niejadka? no przeciez napisala, pakowala by na sile jedzienie tak az by wedlug niej dziecko UDAWALO ze ma odruchy rzygania a nastepnie jakby rzygalo to tez wedluig niej by udawalo Dla niej sila karmienie dziecka do pochorowania sie to jedyna metoda Naprawde zal mi tej twojen corki co jej zrobilas na sam widok mleka,do jakiego stanu doprowadzilas, do tego pisząc ze ona Cie udaje konwulsje :/ PYTAM SIE JAK 9 msc dziecko MOZE UDAWAC KONWULSJE??

Gość A to ty mi pomoz jak
"yhm to powiedzcie mi w takim razie jakbyscie zareagowały jakby Wam dziecko po przebudzeniu najchętniej zjadło pierwszy posiłek ok 11? Idealne mamy? " A to prosze ty mi powiedz co moge zrobic gdy moje dziecko w ogole caly dzien by nic nie jadlo, o 11 moge pomarzyc,a gdy wpycham na sile to wypluwa idealna matko? mam je zacząc bic ? jaki masz pomysl aby mi cos doradzic? Twoje dziecko nie che tylko mleka,a i tak jest chetne do jedzienia o 11, moje nic i o zadnej porze W takim razie jakbys zareagowala na moim miejscu?Na sile sie ne da bo wypluwa ,co wtedy? Nie masz tragedii, dziecko dobrze wazy, ma apetyt z rana, a tak tu uzalasz sie nad sobą

Gość problem z jedzeniem
jeszcze z łyżki je ale z butli nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Idę spać bo mama jutro kazde mi sprzątać dobranoc stare baby heheheheh

Gość problem z jedzeniem
nie wiem bo nie mam dzieci:(

Gość ale jaki problem z jedzieniem
Przeeciez je wszystko orpcz mleka, o jakim ty problemie z jedzeniem piszesz Hajhaha kobieto, nie jedna by ci pozzazdroscila takich problemow Ja tu naprawde nie widze problemu z jedzeniem twojego dziecka, przeciez i wage i morfologie i apetyt ma, wiec w czym problem PS:Twoje pierwsze dwa zdania w glownym temacie budza we mnie zgroze ,to nie jest normane co ty opisujsze, a naprawde problemu w twojej sytuacji nie ma, zas lada moment mozesz miec, wlasnie poprze twoj sposob zywienia dziecka

Gość gość
tak czytam i czytam skoro każdy taki mondry to proszę powiedzieć dziecko ma nie jesc nic ?? 2 butelki to zaduzo walnij się w łeb ... problem polega w czyms innym a nie w przejedzeniu .

Gość gość
dodam również ze moje dziecko również tak udaje jak widzi butelke i jest cwańsze nic wam się tylko wydaje a ma 7 miesięcy :)

Gość gość
Autorko nie wciskaj na siłę mleka podawaj jogurty, kefiry, serki itp dziecko zapewne ma już iść dość mleka

Gość gość
Moja còra jak miała 8 mies. to przestała jeść mleko, dawałam jogurty, serki i dziś ma 9 lat i wszystko ok

Gość Katie647
Autorko, każde jedno dziecko, gdy pozna inne smaki to mleko i kaszki stają się nudne dla niego...dziecko, którym ja się zajmowałam też w 7 miesiącu przestało jeść mleko..jak zobaczyło butelke z mlekiem to od razu panika, płacz...skończyło się na tym, że nawet zwykłego picia nie chciało, bo jak widziało butelke to był krzyk, jeśli je inne rzeczy to dawaj mu coś innego i już, a nie męcz i nie wciskaj na siłe, bo ja parobowałam i ja zjadłam mnóstwo nerwów i dziecko miało uraz do butelki