Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thesit

czerwone plamy po alkoholu

Polecane posty

Gość thesit

mial ktos moze czerwone plamy po alkoholu? po wodce naprzyklad?? wlasnie ostatnio tak mam jak sie napije troche wodki czy kilka piwek i az głupio sie czuje przy znajomych byl ktos z taka przypadloscia u lekarza?? od czego to jest i w ogole ja ksie tego pozbyc?

Gość doska11111
Tez nam coś takiego.szczególnie po wódce.

Gość poiuytrdefgaaaa
znaoma tak ma ale po winie, okazala się ze ma uczulenie na czerwone wino,

Gość odpowiem Ci
masz uczulenie na alkohol, niestety, ani grama nie wolno Ci.... Mam podobnie, u mnie w wieku ok 34 wystąpiły podobne objawy - zostałam abstynentką, ale z wyboru:D

Gość thesit
doska11111 byles u lekarza z tym moze?? wiesz od czego to sie bierze i jak to leczyc? lipa troche gdziekolwiek sie pojdzie wypije sie pare dinkow i czerwonym jestes masakra

Gość hellou
mając cere wrażliwą naczynkową po wypiciu alkoholu moga sie pojawic okropne rumieńce na twarzy, a w zasadzie to cała czerwona twarz

Gość igaaaaaa
po wodce i winie tak mam, po whisky nie nie pij tych alkoholi na ktore reagujesz alergicznie

Gość bo sobie pójdę
NIE CHCĘ MĘŻA BUDZIĆ, ALE ON MA TAK SAMO I WIE SPORO NA TEN TEMAT OD NAUKOWEJ STRONY. MIAŁ WYKŁADY NA TENŻE TEMAT. ZBYT TRUDNE DO POWTÓRZENIA ZWIĄZKI CHEMICZNE - TYLE ZAPAMIĘTAŁAM :D NIE NA MOJĄ GŁOWĘ CHEMIA.... OGÓLNY WNIOSEK JEST TAKI, ŻE CI LUDZIE CO MAJĄ TAKI ODCZYN PO ALKOHOLU, NIGDY NIE ZOSTANĄ ALKOHOLIKAMI. SORY, ŻE NIE POJĘŁAM WIĘCEJ :(

Gość thesit
ejjj ludziska chemia to nie tez na moja glowe ale czy robiliscie jakies badania u lekarza i macie na to jakies inne wyjasnienia???? mozna sie czegos wlasnie dowiedziec po to tu pisze nie chce leciec odrazu do lekarza bo nie lubie lekarzy

Gość bo sobie pójdę
myślę, że nie masz po co bywać u lekarzy. ta przypadłość jest trochę krępująca, ale nie zagraża życiu, a to najważniejsze (o ile pije się z głową - rzecz jasna !). ponoć jakieś tam związki czy hormony nie nadążają z metabolizowaniem alkoholu, ten długo zalega, powodując wytwarzanie czegoś tam trudnego do zapamiętania no i są widoczne po 3 kieliszkach efekty na szyi, ramionach, twarzy... :D jaśniej nie umiem. lekarz ci powie, żebyś nie pił i po sprawie, co też nie jest złym wyjściem, a na pewno na zdrowie wyjdzie. :P

Gość gość
Miałem dokładnie to samo co tu większość opisuje: Czerone plamy na twarzy i szyji po alkoholu, nieraz nawet po jednym szocie. Czytałem te fora i widzę kilka sposobów, ale rzadko kto pisze czy coś mu pomogło.. więc piszę: Witamina C + Rutinoscorbin !! -przed melanżem. nieraz pół cytryny dla pewności. [lub kwasek cytrynowy] testuję to od 3miesięcy i jeszcze nigdy nie zawiodło, więc wnioskuję, że działa ;) inne sposoby o jakich czytałem, ale jeszcze nie przetestowałem to: -Ranigast Max -Wapno (z kwercytyną) -Magnez -tabletki Alercal (Zdrovit 20) z kwercytyną. Powodzenia!p

Moja znajoma miała takie plamy po antikolu.Napiła się zaledwie pół 50-ki wodki Byłam zdziwiona że natychmiast wylała pozostałą zawartość z kieliszka:DPotem dowiedziałam się że bierze anticol.

Gość Zaleczony
To nie choroba to braki pewnych substancji w organizmie. Jest na to lek tylko trzeba przyjmować około 40 min przed spożyciem. Więcej odpowiem na maila. Zainteresowanych proszę pisać cpm-wch@o2pl

Gość ten lek to Daosin
jest troche drogi ale pomaga. ja biore nawet kilka minut przed wypiciem wina i działa super

Gość gość
a moze to skok cisnienia... widzialam taki przypadek.

Gość gość
po prostu spojry prawdzie w oczy jestes alkoholiczka i masz pijacki czerwony ryj tak sie z czasem dzieje

Gość Tomasz B
Polecam Magnez+Potas +Essentiale Forte regularnie stosowane u mnie pomaga