Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OnaE.22

Zaproszenie na imprezę,

Polecane posty

napiszcie mi czy ja czasem nie przesadzam?. Z moim partnerem jesteśmy razem 9 lat. Od kilku lat razem mieszkamy, za rok bierzemy slub. Mój narzeczony dostał zaproszenie na impreze rodzinna. A w nim pisze. Że zaprasza go z osobą towarzyszącą. Poczułam się dziwnie, zabolało mnie to jak obojętnie zostałam potraktowana, Mam takie odczucie jakby mnie nie chcieli w tej rodzinie, Mój facet tez był zdziwiony jak zaproszenie zostało ujęte. Jak Wy byście odebrały takie zaproszenie?

Gość aha123456
przesadzasz, w takich sytuacjach pisze się osoba towarzysząca, to normalka, ja tak pisalam zaproszenia na ślub i takie dostawalismy jeszcze przed ślubem, no chyba ze zapraszalismy wspolnych znajomych ktorzy byli parą, to wtedy oboje z imienia i nazwiska. Naprawdę nie bierz sobie tego do serca, tak się pisze:)

Gość princessaofpersia
moim zdaniem tak sie pisze jesli para jest ze soba krotko, ale w tym przypadku to jest nie na miejscu:O

Gość Oriana1234
W pełni rozumiem Twoje rozzłoszczenie. Jest w tym dużo nietaktu - dlatego Twoja jak i Twojego narzeczonego reakcja jest naturalna. Jednak postaraj się podejść do tego z dystansem. Nie które osoby tak mają, że dopóki ktoś nie jest w małżeństwie - ,,ta druga osoba" nie jest traktowana poważnie. Brak szacunku - zgadza się. Dla rekompensaty - na przyjęciu narzeczony może w tej sprawie z lekka napomknąć ,,na uszko" odpowiedniej osobie co o tym myśli....

kilka razy zdarzyło się tak, że przez telefon zaproszenie na imprezę ze strony rodziny partnera brzmi tak "Przyjdź" . Raz mi się zrobiło tak przykro, że nie poszłam z nim. I wtedy mój facet wyjaśnił z jakiego to powodu mnie nie ma. W tedy chodziło o spotkanie z jego dziadkami. Dalej jest to samo i nic się nie zmieniło. Ale od osoby od której "dostaliśmy" zaproszenie takiego tekstu się nie spodziewałam, a corka osoby zapraszającej ma byc świadkiem na moim ślubie.

Gość iloraz ynteligięcji
Nie bierz sobie tego do serxa. mysle,ze ten ktos siedzial i rozkminial,jak to ujac,i tak wybral jako najlepsze rozwiazanie -wyszlo niezbyt ladnie,ale nie wydaje mi sie,zeby to dotyczulo ciebie bezposrednio. ot niektorzy dziela zwiazki na malzenskie i rezte i ta reszta to niby tak jomo-niewiadomo.

Gość kwaśna malinka
Moim zdaniem, skoro jesteś jego narzeczoną to mogli napisać zamiast osoba towarzysząca -> imię i nazwisko Twoje. W sumie taka sytuacja to pierdoła, nie przejmuj się, może ktoś się nie zna na rzeczy i wypisał tak jak jest. Ja akurat jak pisałam zaproszenia na ślub to jeśli np. moja kuzynka miała narzeczonego, to wpisywałam jego imię i nazwisko. A jak znowuż inna kuzynka miała chłopaka - to pisałam "z osobą towarzyszącą". No ale nie ma tu reguły na to, olej to i śpij spokojnie :).

Gość kwaśna malinka
A i dodam że mąż ma parę osób w rodzinie że broń Boże napisać o kimś osoba towarzysząca - obraza gwarantowana :D. Dlatego dmuchałam na zimne ;).

Gość kwaśna malinka
I jeszcze przypomniała mi się sytuacja - moja kuzynka brała ślub tydzień wcześniej przed moim ślubem, od niej dostałam zaproszenie z osobą towarzyszącą, a ja im dałam zaproszenie z nazwiskami :). A dodam że dawaliśmy zaproszenia sobie jakieś 3 miesiące przed naszymi ślubami. Miałam to w nosie akurat co tam napisali na zaproszeniu :).