Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czterotygodniowka i wiecej

mamy czu u was sie sprawdziło

Polecane posty

podobno gdy sie ma mdłości, wymioty to będzie córeczka.Wszystkie moje kolezanki urodziły synow i dobrze znosiły ciąże. One są pewne ze bede miala córeczkę bo mam mdłości juz od 5 tyg. ale znam tez kolezanke ktora dobrze znosila ciązę i urodziła córeczke. Czy wam się to sprawdza?

Gość wpisz...
bzdury, obie ciąże znosiłam tak samo, mdłości wymioty a mam córkę i syna

Gość ciezarowka31
pierwsza ciaza 3 msce wyciete z zyciorysu zylam o wodzie i bananach rzygalam jak kot urodzila sie corka. teraz jestem w 25 tygodniu ciazy zwymiotowalam na pocztku tylko dwa razy z przejedzenia nie mam choroby lokomocyjnej jak w pierwszej ciazy i tez ma byc coreczka

Gość przyszlamama2013aaa
u mnie 24 tydzien i dalej mam mdłosci i wymioty :P i fakt będzie córeczka... ale moja siostra miała to samo w dwóch ciążach, a urodziła córeczkę i synka. Ja bym tego za przepowiastkę nie brała... znam takie co wymiotowały i mają po 2-3 synów :)

Gość Bądź sobą
Miałam mdłości i wymiotowalam. Mam syna

Gość ciezarowka31
ja z kolei slyszalam,ze jak kobieta tyje na twarzy to bedzie corka:P ja mialam buzie jak chomik i teraz juz tez powoli sie zamieniam w chomika:P

Gość princessaofpersia
bzdura - nie milam mdlosci, nie wymiotowalam ani raz przez cala ciaze-mam sliczna coreczke:)

jak tez do tego ostrażnie podchodziłam, ale one były takie pewne :-) że prawie mnie przekonały :-)

Gość przyszlamama2013aaa
ciezarowka31 z tym chomikiem to prawda hehehe u mnie też córeczka a twarz to masakra, pyzy mi takie porosły że zaraz nic widzieć nie bede :P

Gość jaka taka to jaka
przyznam ze chciałabym mieć córeczkę i dlatego pytam :-)

w ogóle nie rzygałam tylko miałam zachciaanki na ostre żarcie spasłam się jak świnia tuczna i mam dwie córuchny :)

Gość ciezarowka31
PRZYSZLAMAMA2013AAA jestes w 24 tygodniu to tak jak ja jutro zaczynam 25 tydzien:P powiedz mi kochana ile masz juz dodatkowych kg???

Gość podobno jak
kobieta w ciazy brzydnie, to urodzi corke, bo "jej urode odbiera". Na podstawie znajomych mam moglabym to potwierdzic.

Gość krakokraku
nie przytylam na twarzy ani w pierwszej ani w drugiej ciazy w pierwszej ciazy mialm za to w pierwszym trymestrze paskudny tradzik - w drugiej nic w pierwszej ciazy zygalam jak kot do piatego miesiaca, w drugiej ani razu w pierwszej ciazy nie moglam patrzec na nic owocowego, zazeralam sie miesem i rybami a w drugiej ciazy tylko warzywa i owoce mam corke i spodziewam sie drugiej bajdurzenie i juz ;)

Gość mama1981r
podobno jak kobieta w ciazy brzydnie, to urodzi corke, bo "jej urode odbiera". Na podstawie znajomych mam moglabym to potwierdzic. kolejny mit który należało by obalic-ja miałam tak piękną cere w ciąży z córką jak nigdy w zyciu,za to jak bylam w ciazy ze synem moja twarz wygladała jak poligon wojskowy:P

Gość BliźniaKowaMaMuŚka
Ja mam dwie córeczki-bliźniaczki i w ciąży zero mdłości ale za to nos to myślałam,że sobie zapcham....jak pies gończy.....zapachy mnie dręczyły przez pierwsze miesiące. :) Poza tym wszyscy mówili że świetnie wyglądam,nie zbrzydłam,bo podobno "baby" gadają,że dziewczynki urodę Mamie zabierają.... Chcesz to wierz w te przepowiednie a co ma być to i tak będzie.... Powodzenia!

Gość Jmd.dmtd
Ja nie wymiotowałam i urodziłam synka. Raz pewna pani powiedziała, że będę miała synka, bo miałam brzuch szpiczasty.

Gość ja mam i córeczkę i synka
Obie ciąże znosiłam podobnie. W pierwszej wymiotowałam jeden raz, w drugiej wcale, ale miałam większe mdłości. Nie ma reguły.

Gość przyszlamama2013aaa
ciezarowka31 do tej pory przytyłam tylko 6 kilo :) ogolnie jestem bardzo szczupła, bo przed ciążą wazyłam tylko 38 kilo, na początku duzo też wymiotowałam więc zamiast przybierać na wadze to chudłam ale twarz i tak mi się bardzo zmieniała ;/tak więc teraz wyglądam komicznie, bo pyzy mam takie że mi zaraz na oczy wejdą, brzuszek jak malutka piłeczka a reszta to jak kij od szczoty ;/

Gość ciezarowka31
przyszlamama2013aaa to ja gdzies 7 albo 8 dawno nie wchodzilam na wage ale nie jest zle ja tez przed ciaza szczupla bylam i mam 174 wiec u mnie tak nie widac tych kg tylko piersi sie powiekszyly i troche brzuszek i buzka:P w pierwszej ciazy tez tak mialam ogromna buzia a po porodzie od razu mi wyszczuplala chyba woda mi sie zatrzymywala i puchlam:D ja mam termin na 06.lipca ale mam miec ciecie najprawdpodobniej 28 czerwca jeszcze nie wiadomo a wiec blizej jak dalej:P:P

Gość bardzo źle znosilam ciaze
mam synka.

dla mnie takie przesądy to istna bzdura. Jestem w drugiej ciązy i będzie druga córka. W pierwszej ciąży ani razu nie zrobiło mi się nawet niedobrze- w obecnej ciąży rzygam jak kot, choć to już 25 tydzień (liczyłam, ze na pierwszym trymestrze się skończy- o ja głupia :o ). I w jednej ciązy i w drugiej wyglądam b. dobrze- poprawiła mi się cera (choć z tym nie miałam nigdy problemów) w tej ciąży buzia mi zeszczuplała, szczególnie, że mam 6 kg na minusie ;P za to brzuch olbrzymi :/ w tamtej ciąży nie bolało mnie NIC. Dzień przed porodem spacerek 5km? Nie ma sprawy :D teraz spojenie łonowe nawala od 5 m-ca, rwa kulszowa, lędźwie, krzyż od 3go miesiąca. Każda ciąża inna. Zupełnie inna. A płeć dzieciaczków ta sama :) Siostra urodziła 3 synów- też każda ciąża inna. na buzi brzydła w 2 ciążach, nie wiem czemu, ale nos jej się powiększał :D Takiego katofla miała ;P w 1 ciąży wymiotowała non stop, w 2 tylko 1 trymestr, w 3 wcale- nie ma reguły.

Gość ojojojojojjoj
Skąd Wy bierzecie te wszystkie bzdury. Ja w drugiej ciąży czułam sie milion razy gorzej,wykonywałam jak głupia, nic nie mogłam jesc i pic przez pierwsze 3m-ce prócz mięty i mam syna. pierwsza byla córka i czułam sie o niebo lepiej. Za niedługo to będziecie określać płeć dziecka na podstawie długości pierdu....

Gość mama dwóch dziewczynek
Pierwszą ciążę przebiegałam do terminu, zero objawów poza brzuszkiem, wyglądałam i czułam się znakomicie. Drugą ciążę przeleżałam plackiem, wymiotowałam, chudłam, miałam kolki nerkowe do utraty przytomności... mam dwie córki ;-) Moja sąsiadka tak wymiotowała przy ciąży z synem, że się odwodniła i wylądowała w szpitalu. Nie ma reguły - każda ciąża inna.

Gość czercowapani
Popieram przedmówczynie. Z córką przytyłam ledwie 9kg, czułam się super. Z synem, puchłam i utyłam 20kg. Ciąża i poród horror

Gość do przyszlamama2013
Jak to możliwe abyś przed ciąża ważyła 38kg?.anorektyczka jesteś?

Gość ojojojojojjoj
A ja sobie pójdę jak mi sie zechce ;-) jak Ci sie nie podobają moje posty to ich nie czytaj :-)

Gość u mnie zupelnie odwrotnie
1 ciaza zero mdlosci, fantastyczne samopoczucie, masa energii - dziewczynka :) 2 ciaza mdlosci do teraz ( polowa ciąży ) bolu plecow od poczatku ciąży i zero sil do zycia - chlopak :D

Ja nie mialam mdłości,przez cala ciaze czułam sie fantastycznie,pracowałam do polowy 8msc i mam urodzić dziewczynkę no chyba że urodzi się chłopak he he he,jestem w 41tyg ciazy a wiec juz tydz po termine a ponoc dziewczynki wczesniej sie rodza.\ Moja siostra pierwszego urodziła syna i wymiotowala strasznie do 5msc ciazy a druga ma coreczke i bic jej nie dolegalo oprocz bolu w biodrach-a wiec nie ma regoły.