Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nockomety

Jakie zarobki w Warszawie można określić jako dobre?

Polecane posty

Gość nockomety

chodzi o zarobki 2 osób.

Gość policjanttt...drogówki
mysle ze z 8 tys

Gość prawopracy
wg mnie 15 000 netto.

Gość ta jasne czytaj te bzdety
to moze uwierzysz. Jak na warszawe to dobrze jak dostanie sie 3 kola, generalnie jest to na maksa przereklamowane miejsce. Ja tez wyjechalem tam 2 lata z uluda wielkich kokosow a ostatecznie wrocilem na wlasna wies(doslownie) i wiecej zarabiam tu w firmie znajomego. W wawie jest tak ze szefu robi kokosy a reszta moze sie zadowolic conajwyzej 2-3 na reke

Gość prawopracy
2-3 tys to chyba nie jakieś specjalistyczne stanowiska, nie? Masa ludzi w Warszawie dobrze zarabia. I nie są szefami.

Gość nockomety
up

Gość Wrzask Berserkera
4000 na rekę

Gość the economist
podzielam opinie, że od 15 000 netto w górę.

Gość euro2012euro
Ha, ha.... 40 tys? kto tyle zarabia? :)

Gość euro2012euro
O przeciętności można mówić w przypadku określonego zawodu. lekarzom przecietnie płacą 10-15 tys., a kasjerkom 2 tys.

co niektórych tu chyba posrało :O piszą, że zarabiają łącznie 50 tys. na miesiąc i jeszcze, że mają wrażenie, ze na Warszawę (gdziekolwiek) to wcale nie rewelacja :O Ja pierdole :O O mieszkanie się martwic nie musicie, o raty za kredyty tez nie, o jedzenie nie, rachunki nie, na wakacje zawsze pojedziecie, bywacie pewnie w teatrach, drogich restauracjch, to co to jest jak nie wygodai luksus? Wybaczcie, bo dla mnie takie pieniądze na miesiąc zapewniłyby wszystko 🖐️

Gość euro2012euro
dla kogos są to luksusy, dla innego zaledwie przyzwoite życie. wszystko zależy od rodziny i otoczenia, w jakimś ktoś żyje.

Gość kkomeda
15 - 20 tysiecy netto.

Gość tak szczerze dziewczyny
6000zl z dwóch osob jest ok

Gość pimpussadellllllllllllllllllko
"co niektórych tu chyba posrało piszą, że zarabiają łącznie 50 tys. na miesiąc i jeszcze, że mają wrażenie, ze na Warszawę (gdziekolwiek) to wcale nie rewelacja Ja pie**ole " Sweet, odczep się, ok? Zarabiam uczciwie, płacę podatki i nic Ci do tego, czy uważam to za luksus czy nic specjalnego. Nasze miesięczne dochody w naszym otoczeniu są przeciętne. Ani wysokie ani niskie. Wysokie dochody dla mnie to powyżej 70 000 - 80 000 miesięcznie netto dla dwóch osób.

tak samo i ja wyrażam swoje zdanie! każdy chciałby tyle zarabiać, ale nie piszmy, że taka kwota to coś przeciętnego, w Polsce? widzę, że niektórzy tu piszą byleby sprowokować :classic_cool:

Gość taka_prawda.....
"dobre zarobki" to bardzo subiektywna sprawa;) dla jednego dobre to takie żeby pozwolić sobie na kredyt mieszkaniowy, potrzebne do mieszkania sprzety i wakacje raz w roku a dla innego "dobre" oznacza samochód za minimum 100tys, możliwość bezproblemowego kupowania markowych ciuchów i czestych zabaw w drogich lokalach;)

Sweet, ale piszemy o Warszawie, a nie calej Polsce. Warszawa jest po prostu bogata. I ludzie mają inny punkt odniesienia.

taka prawda: podzielam punkt widzenia.

Gość gogo 33
trole przestancie fantazjowac jestemz wawy i wiem jak to wtglda 2500 to jest maxa tak to 1500 jka nie asz mieszkania swego to koszmar placis za pokoj 800zl 1500 kawalerka

Gość taka_prawda.....
przecietne wynagrodzenie w Warszawie wg GUS wynosiło w 2012 ok 4800zł (i taka ciekawostka - nie było najwyższe z pośród dużych polskich miast) jak ktoś zarabia wiecej o powiedzmy 1000zł od tej kwoty to spokojnie można uznać jego wynagrodzenie jak dobre:P jak ktoś obraca sie w srodowisku bogatych biznesmenów, prawników, lekarzy, profesorów itp to może sie z tą kwotą czuć biednie ale obiektywnie nie ma prawa do szczególnego narzekania;)

Gość nockomety
up

Gość fakt i akt
przy dochodach poniżej 4800 zł. miesięcznie NIKT nie ma szansy aby żyć normalnie i na poziomie i podkreślam te słowa jako prawdziwy 'warszawiak' , czyli tu się urodziłem i wychowałem

Gość gość
Bardzo wysokie. My się wyprowadziliśmy z Wawy pół roku temu. Teraz Radzymin. Akacjowa Aleja, rynek pierwotny kosztował nas mniej niż dostaliśmy na nasze stare mieszkanie w stolicy. A co ciekawe - dojazd do pracy zajmuje nam teraz mniej niż wcześniejsze przebijanie się przez miasto!

Gość radek brok
Pytasz o to czy kupić mieszkanie? To forum ma za was podjąć decyzje o tym jak wydać kilkaset tysięcy? Litości - macie na to kasę, widzicie sens, podoba się wam to kupujcie, ale nie pytaj o takie sprawy po forach!