Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pomysłów już

co robicie na śniadania/kolacje?

Polecane posty

Gość nie mam pomysłów już

pytanie jak wyżej :) jakoś wyczerpały mi się pomysły na śniadania i kolacje, ciągle jemy to samo i już nam się nudzi. do tej pory robiłam: - kanapki z: salami/szynka + ser + pomidor + ogórek + szczypiorek; twarożek + szzczypiorek; pasztecik; pasta jajeczna; pasta serowa; -parówki; -naleśniki; -zupy; - jajecznica; - jajka w majonezie i w tej chwili nie przypominam sobie, co jeszcze :) w każdym razie piszcie co jeszcze robicie na śniadania i kolacje :) może jeszcze jakieś fajne pasty znacie? albo jakieś inne dania?

Kanapki - takie jak u Ciebie ;) jajka na miękko/twardo jajecznica omlet z rożnymi dodatkami sałatka - mix sałat,ogórek,sałata itd polane dresingiem pasta z makreli lub jajek naleśniki parówki / kiełbasa na gorąco owsianka zupa mleczna z makaronem płatki z mlekiem

Gość arz
Zapraszam na stronkę WIELKIEGO ŻARCIA :)

moje sniadania: ryż na mleku omlet z dżemem jagodowym omlet z szynką i szczypiorem pasta jajeczna z avokado,jajem i szczypiorem sałatka śledziowa z zielonym ogórkiem,szczypiorem,koperkiem - w smietanie i z serkiem homogenizowanym pasta z makreli, szalotki i bryndzy + chleb razowy smażony chleb obtoczony w jajku i bułce tartej(udawany schabowy)+ kubek kawy zbożowej z mlekiem bułka maślana lub chałka z masłem + kakao twarożek ze śmietaną+szczypior,rzodkiewka i zielony ogórek zupa mleczna (najchętniej jadana to zacierki) razowiec z masłem i miodem lub dżemem truskawkowym jajecznica ze szczypiorkiem lub pieczarkami gofry z dżemem

Gość cumin
-tosty z dzemem i kakao (nasze ulubione :P) -chleb umoczony w jajku z ziolami usmazony na patelni z plastrem sera zoltego i do tego salatka z pomidora, salaty lodowej, ogorka...itp. -2 kromki chleba tostowegoa pomiedzy nimi plaster salami i ser zolty lub jesli mam resztki kurczaka pieczonego z dnia poprzedniego to kroje dodaje troszke majonezu, ananasa z puszki i plaster sera zoltego i zapiekam w sandwich maker, duza dowolnosc w kombinowaniu zawartosci takich opiekanych kanapek -racuchy z jablkami, na to serek waniliowy i plasterki banana, kiwi truskawek albo borowki zalezy jakie mam w danym momencie owoce i lekko posypujesz cukrem pudrem. mniam :P juz wiem co jutro mamy na sniadanie :D -zapiekanki: polowki bulek z kielbasa i srem do piekarnika az ser sie stopi a potem na to plaster pomidora duzo u mnie tego sera zoltego ale uwielbiam wszelkie sery :)

Gość nie mam nicka
roznego rodzaju salatki np. jarzynowa, sledziowa,tunczykowa itp. nalesniki amerykanskie z syropem klonowym zapiekanki tostowe z roznymi dodatkami kasza manna z sokiem np. truskawkowym budyn zupa mleczna z zacierkami salatka z twarozku grani -POLECAM ;) parowki chleb obtoczony w jajku kielbaski na goraco jaja pod kazda postacia kanapki z wedlina, serem, pomidorem itd.

Gość wszyscy znudzeniiiii
chyba wszyscy maja ten problem - jemy ciagle to samo, nie mam pomyslu :) ale po komenatrzach widac, ze wlasciwie jemy te same rzeczy, co tu kombinowac

Gość Machaonka
A próbowałyście kiedyś zapiekanki w bułce? Kupujemy zwykłe bułki, odkrawamy górę i wydrążamy środek. Do bułki wrzucamy to, na co tylko mamy ochotę - wędliny, warzywa, sery i na wierzch rozbijamy jajko. Wkładamy do piekarnika i pieczemy, aż jajko się zetnie. Pyyyszności Ja robiłam też z podsmażonymi z cebulką pieczarkami, albo ze szpinakiem i fetą. Niebo w gębie :)

awanturka z makreli z serem biały ketchupem i ogórkiem kiszonym twarożek ze szpypiorkiem/rzodkiewką ser bialy z miodem wszelkiego rodzaju tosty tosty francuskie jajecznica omlety na słodko bądź słono pasta jajeczna kasza manna/ryż na mleku z syropem owocowym owsianka z orzechami i suszonymi owocami pancakes z syropami smakowymi po postu kanapki parówki/frankfurterki na cieplo sałatka z tego co w lodówce

Gość medus_A
ja w zimie uwielbiam jeść owsiankę z duszonym jabłkiem i cynamonem na śniadanie, chyba nigdy mi się nie znudzi, dodaję do niej dużo otrębów owsianych robię też omlet "śmieciowy" z tego, co jest w lodówce w lecie często wrzucam do blendera różne owoce, namoczone orzechy, jakąś zieleninę i robię koktajl, mam po nim zawsze mnóstwo energii i dobry nastrój albo jem chudy biały ser z rzodkiewkami, ogórkami czy pomidorami i różnymi ziołami, skropione to wszystko oliwą, do tego sucha grzanka, mniam :) na kolacje teraz często jem zupy, z soczewicą albo fasolą najczęściej albo razowiec z rybą wędzoną albo kawałek dobrego sera i wino albo robię talerz różnych warzyw, domowych krakersów, małych grzanek itp i do tego jakaś pasta do maczania, np. z pieczonej papryki i bakłażana albo z mielonymi orzechami, albo z jogurtem i czosnkiem

Gość ladymary
Ale macie problem. Wasze menu i tak jest dosyć urozmaicone. Tacy Angole wsuwają na okrągło jajecznicę na boczku i naleśniki z dżemem,Amerykańcy mają swoje płatki i sok pomarańczowy Polska kuchnie wcale nie jest taka monotonna jak się wydaje.

Gość pluszaq
na sniadania - z reguly omlety z warzywami lub cos jajowego, lub cos z kanapki ryba.Pasta lub cala ryba wedzona). na obiady (w porze obiadowegj jestem w pracy) - kanapki lub salatki. na kolacje - dania na cieplo w stylu mieso, warzywa, ryz ....