Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronkaWer

jest sen kupić dom i wynająć pokój lokatorowi?

Polecane posty

Gość weronkaWer

zastanawiam się , ludzie kupują domy w Uk na kredyt, potem żeby ten kredyt spłacać wynajmują pokój/pokoje lokatorom i męczą się z obcą osobą w domu gdzie tu sens?

Gość chgjvhj
sens jest taki, ze obca osoba tobie splaci kredyt, tak samo jak kupowanie nieruchomsci, zeby je potem komus wynajac wykladasz minimalny depozyt, kto inny splaca kredyt a po 20stu latach chate sprzedajesz z ogromnym zyskiem proste? - proste

Gość i przez dwdziescia lat
mieszkasz z obcymi osobami???? :O O matko! Wyrazy wspolczucia!

Gość wehdiffa39
jak dom ma 4-5 sypialni to dzie problem wynajac 1 cz 2??? i ludzie dobre i kilka lat spalcja ci kredytMi splacili tak 3 pokoje w stolicy, ludzie :)

Gość hhh56w irlandi za tyle godzin
nikt ni emowi o 20 latach??????? ja kupilam dom w irlandii, to taniej kredyt jak wynajem, ludzie mi splacali prazez 5 lat, teraz sami mieszkamy, a te 600e bylo na kredyt:)

Gość weronkaWer
o ile chaty nie stanieją za dwadzieścia lat o połowę :)

Gość i przez dwdziescia lat
a ja naprawde wspolczuje :O My tez kupilismy dom i tez mamy kredyt ale stac nas aby splacac go i normalnie mieszkac. Samemu, bez obcych :O W zyciu nie wpuscilabym do swojej wypieszcoznej chatki ;-) jakis obcych lokatorow. Wole aby pokoje staly puste ale nie zgodzilabym sie mieszkac z obcymi! Nigdy! Dla mnie to glupota. Nas stac i na kredyt i na normalne zycie i na odlozenie paru groszy. Wolalabym kupic mniejszy dom niz uzerac sie z lokatorami we wlasnym domu :O Brrr!!!!

Gość weronkaWer
kto z was wynajmuje i nie ma problemów z lokatorem, jak się ich ustrzec? szczerze zastanawiam się nad kupnem domu i rozważam za i przeciw

Gość zapisywac w notesiku
Ale macie problem, jeden chce mieszkac sam i placic calosc a drugiemu nie bedzie przeszkadzal lokator. Tak samo jak jeden lubi zielone sciany a drugi niebieskie. Smiesza mnie posty typu " ja sobie nie wyobrazam....." "jak mozna.."

Gość Aparat007
Jak jedna z druga siedzie z dziecmi calymi dniami w domu to sobie nie wyobraza, jakby chodizla do pracy to w czym problem, i tak ludzie seidza w pracy od rana do nocy. Angole, bardzo czest mieszkaja razem, kupuja lepsze domy wspolnie na kredyt jako inwestycje zeby sprzedac za kilka lat z zyskiem i miec wieksza kase na cos swojego. Zreszta wszytko zalezy o jakich cenach za dom mowimy? 50k ? 250k czy moze 2.5 M ?

Gość e;wtuj
oj a my mamy lokatora, na początku ustaliliśmy zasady co do praw i obowiązków i tego się trzymamy lokator jakoś nam nie wadzi, my pracujemy, on też pracuje wiec mało się widzimy:)