Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalusieńka

SAMOCHÓD

Polecane posty

Gość natalusieńka

MAM PROBLEM , O TUŻ NIE DAWNO ZDAŁAM PRAWKO I KUPIŁAM SAMOCHÓD AUDI A4 1.9 TDI I JUŻ POWOLI POZNAJE AUTKO ALE MAM PROBLEM Z PŁYNEM DO CHŁODNICY. GDYŻ W ZESZŁYM TYGODNIU JAK JECHAŁAM TO SIĘ ZAŚWIECIŁA I NIE WIEDZIAŁAM CO TO JEST ALE PO PRZEPYTANIU CAŁEJ RODZINY I PODNIESIENIU MASKI I ODKRĘCENIU WSZYSTKICH ZBIORNIKÓW DOSZŁAM DO WNIOSKU ŻE JEDEN JEST CAŁKOWICIE PUSTY BYŁ TO PŁYN OD CHŁODNICY,WŁAŁAM I SIĘ NIE ŚWIECIŁA. ALE WCZORAJ JAK JECHAŁM ZNOWU SIĘ ZASWIECILA , I TAK SIĘ ZASTANAWIAM CO TO MOŻE BYĆ ? MOŻE ZBIORNIK JEST DZIURAWY ALBO COŚ? JAK MYŚLYCIE ? PROSZĘ O POMOC

Gość dsaaser
Nieszczelność w układzie lub uszczelka pod głowicą do wymiany.

Gość inżynier serwisowy bannz
Chłodnica może być nie szczelna. Bardzo często po stłuczce. Zobacz stan. Jak brakuje to na 9999% to. Koszt chłodnicy to jakieś 200 - 300pln

Jak by była uszczelka miała by siwy dym za sobą. I przez uszczelkę nie wycieknie ci 2l płynu w ciągu nie wiem miesiaca. Jeszcze w starych autach może być pęknięty wąż. Ale wtedy miała byś jedną plamę pod autem po odpaleniu.

Gość magadadadada
2 tyg temu miałam identycznie. uszczelka pod kolektorem

Gość dsaaser
Nie pierdol bzdur 🖐️

Gość może jeszcze być
pompa płyny chłodzacego. mnie ubywało litr na 50 km.

znikam z wątku bo nic ci nikt więcej nie powie. Kontrolka płynu chłodnicy wygląda tak: http://obrazki.elektroda.pl/6344183600_1352751871.png Nalej wody zamiast płynu. Odpal auto. I poobserwuj. Gdzie wycieka. Czy nie masz plamy pod autem. No i jak widzisz to jedź do mechanika. Jak nie widzisz to on zrobi to samo.

Jak miałeś zepsutą pompę płynu to gotowałeś wode w silniku:) Więc tu można by się kapnąć po cały czas rozgrzanym na maksa silniku. Cały czas czerwone pole.

Gość natalusieńka
DZIĘKUJE ZA WYPOWIEDZI ALE TEŻ TAK WLAŚNIE MYŚLAŁAM TAK NIEDŁUGO MUSZE ZROBIĆ PRZEGLĄD ALE CHYBA ZROBIE TO WCZESNIEJ . CO PRAWDA ODPALA I JEŹDZI BEZ PROBLEMU ALE SIĘ BOJĘ , SIWEGO DYMU NIE MA , ODPALA ZA PIERWSZYM RAZEM , ALE JAK NALAŁAM PŁYNU TO W GARAZU PO WYJECHANIU BYŁA DUŻA PLAMA , PRÓBOWALI MI WMÓWIĆ ZE ROZLAŁAM ALE TO NIE MOŻLIWE BO PAMIĘTAM ZE NIE URONIŁAM NAWET JEDNEJ KROPLI

ja obstawiam na 99% bite auto. Zrobili na szybko żeby sprzedać. Nalali na ful sprzedali i tyle. Standard w polszy.

Gość magadadadada
a mnie 2 l w ciagu 2 minut

tia 2l w ciągu 2min przy uszczelce kopnij sie babo w łeb. Zakładając że masz pojemność 1,6L to musiała byś prawie całą komorę zalewać wodą by taka ilość szła. A wówczas ani nie ma fizycznej możliwości pracy silnika, No i silnik byłby cały do remontu bo wodą zalany. Ide od was pseudoznawcy.

Gość aspołeczny ignorant
może wąż od dużego obiegu jest dziurawy, i widać ubytek dopiero po osiągnięciu temperatury 100 stopni, wtedy gdy otwiera się termostat

Gość natalusieńka
I WŁAŚNIE TU CIE ZASKOCZE BO AUTO BYŁO BITE Z PRZODU BO PIĘKNIE TO WIDAĆ ALE WŁAŚCICIEL OD KTÓREGO GO KUPIŁAM ZOSTAWIŁ FUL KASY I ZROBIŁ JE . ALE AUTO MUSIAŁO BYĆ BITE Z JAKIEŚ 10 LAT TEMU JAK POPRZEDNI WŁAŚCICIEL TEN CO ROBIL REMONT KUPIŁ OD POPRZEDNIEGO . ALE NIE STETY MNIE NIE WYKIWALI BO TROSZKE SIĘ ZNAM NA AUTACH I NIEKTÓRZY MAJĄ PROBLEM. JA WIEM CO KUPUJE I W JAKIM STANIE. ALE MYŚLĘ ŻE MOŻE TO BĘDZIE WĄŻ

Gość natalusieńka
TEMPERATURA JEST RÓWNA ZAWSZE ALBO 90 ALBO TROSZKĘ WIECEJ

Gość inżynier serwisowy banna
przy 75*- 80* otwiera się termostat. I włącza wiatrak. I ma zacząć chłodzić auto. Powyżej 95* wiatrak włącza się na full. Ale jak to wiesz to po co się pytasz? My ci nie powiemy czy to wąż i który czy chłodnica. Równie dobrze jak nie sprawdzasz tmp może to być padnięty termostat i też będzie gotowało wodę w silniku i ubywało.

Gość dfafaf
Inżynier po raz kolejny pierdoli. W audi przy temperaturze 85-10x*C wskazówka zawsze będzie stała na 90*C i tak ma być. Termostat otwiera się przy zdaje się 87*C, a wentylatory włączają się przy ponad 100*C 🖐️ Co za gnom 🖐️