Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwa38

jaki samochód do 10000zł?

Polecane posty

Gość iwa38

jak wyżej.

Gość iwa38
podbijam

Gość inżynier serwisowy banna
Ja bym brał za połowe. Tzn fiata stilo 3D JTD 1,9. Nie ma lepszego auta w klasie 5 - 10 tyś. Za 6- 8 kupisz z szklanym dachem nawigacją itd. Problemem jest odsprzedaż. Potem niestety by coś szukać to 10 mało. hyundaia za to nie kupisz. Jak małe no to yaris. Aurisa nie kupisz. Z długich aut volvo s v40. I w zasadzie nic.

A przepraszam zapomniałem o fabi. Octavi też nie kupisz.

Dodam jeszcze, że brak mi dyplomu, a z wykształcenia jestem biologiem:D

dobrze podszywie Jak najbardziej jestem biologiem. Jestem też technikiem elektronikiem. I zajeździłem na pewno więcej aut niż ty Choć uważam tą biologie za zmarnowanie czasu. Choć czasem się przydaje.

Gość iwa38
Ja myslalm o reanualt scenic albo citroen xsara piccaso

Gość rozpita:)
ani scenic ani picasso - chyba, że jestes domowym elektryko mechanikiem:)

Gość iwa38
a dlaczego twoim zdaniem fiat stillo?

To jedno i to samo + opel zafira Nic szczególnego. No ale jak komuś trzeba autobus dla 5 dzieci.. No to ciężko o coś innego chyba ze sharan.

mianowałem się inżynierem, bo taka moja fantazja. niebawem będę samozwańczym doktorem wszechnauk:classic_cool:

Ponieważ stilo jest śmiesznie tanie. To auto które nikomu się nie spodobało. Auto dobre jakościowo bo kierowane na rynek niemiecki jako konkurencja golfa. Mi osobiście 3D się podoba. Taka analogia do renault thalia. Auto brzydkie jak noc. Traci 50% po roku. Ale oba mają elektronikę na poziomie 2005 roku> Oba dobrze się prowadzą. I oba mają tanie części. No i nikt ci nie ukradnie :)

podszywie no o co ci chodzi? Kiedyś kazałem ci zobaczyć na shoguna z yt. On nie ma wcale wyższego. I też jest inż. Ważne co potrafisz i jaką masz wiedze. DYPLOM JEDYNIE POMAGA CI zdobyć staż u pracodawcy. Pisałem też że moja 1 poważna pracą było stanowisko konstrukcyjene. Wam się z tymi dyplomami naprawdę pojebalo

Gość rozpita:)
ile chceewz jeździć? najwazniejsze kupić samochód bez "bujnej" przeszłości, europejskiej marki i jeśli nieduże przebiegi to benzynę

albo docentem:classic_cool: należy mi się jak psu czerwone paciorki:D

Gość iwa38
na jakim poziomie jest spalanie w proponowanym fiacie stillo?

Ide bo widzę że dziś mnie macie dość po 30 min.. Tak ze jw. Fabia = STILO - elektronika Potem masz jeszcze focusa i fiestę. Ale ja nie lubie fordów. Jedyne co mają fajne to radio. I podobnie jak w punciakach kolumna kierownicza rozsypana co 20 tyś. Yaris to super małe autko silniczek d4d. No ale cena jest po prostu kosmiczna za tak małe auto. Te co podałaś to właśnie auta dla dużych rodzin i nic innegonie znajdziesz. Podobnie jak berlingo / partner (to to samo) nie ma konkurencji. Bo kangór jest znacznie gorszy. Tak ze bez przybliżenia nikt ci nic nie powie.

stilo 1,9JTD ok 5 -5,5 L ON. Silnik wmiarę starej konstrukcji nie do zajebania. Jw to taka fabia dla lubiących elektronikę. No i jak to elektronika zabawy z nią też się zdarzą. Ja tam się lubię bawić więc... Wolał bym mieć w tej samej cenie navi, 2 strefówkę z elektroniczną tmp i szklany dach. Ale co kto lubi.

a kazać to ty sobie możesz co najwyżej dziwce dyszla opędzlować... ...pod warunkiem że wystarczy ci kasy... do napisania bezmózgi tłuku

Gość iwa38
zależy mi na niskim spalaniu i aucie tanim w eksploatacji.

nie myl pojęć Tania w ekspoatacji może być i benzynówka i gaz i diesel. ZALEŻY WSZYSTKO OD JAZDY I ODLEGŁOŚCI. Jak jeździsz 15km dziennie to tylko benzynówka. Jak robisz 2*30KM dziennie I kobieta to DIESEL starej daty bez 2 masu i wtrysków. Nic się nie zepsuje jeździsz w miarę tanio a kobita nie ma problemu z odpaleniem. Jak duże odległości to gaz. Najtańszy. I od tego wszystko to zależy. Jak byś chciała dieslem robić 5km to raz że ci będzie palił 10 bo nawet się nie zagrzeje to jak ma turbine to go skończysz.

Gość iwa38
ok,miesiecznie robie okolo 1200 km,zazwyczaj jednorazowe odcinki to okolo 15km,poprzednie moje auto to renault megane 1,6 =gaz, 2003,wydawalam na gaz okolo 300zl plus 50 zl na benzyne, dosyc drogie czesci,generalnie auto bezawaryjne , poza czesciami eksploatacyjny jak akuumalator, hamulce itp, niestety mialam wypadek i auto tego nie przezylo.

Ja jako facet kupił bym v40 Bo widze żę szukasz dużego auta. Zostać przy gazie. 20 16V 140KM W skórze w klimie.. Tym się płynie po drodze.

Gość iwa38
tak, szukam dużego auta , mimo że nie mam dużej rodziny,volvo, niemyslam nad ta marka, wlasnie sprawdzilam ,troche stare roczniki w tej cenie,

znikam babie nigdy nie dogodzi. Jw jako facet wolę solidną dobrze jezdzaca fure. I dla baby też bym wolał taką bo bezpieczna

Gość g756879
..syrenka

Gość gość
tutaj na pewno cos znajdziesz www.adfauto.pl powodzenia!