Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgsgdsgds

mam dosc domu

Polecane posty

Gość dgsgdsgds

kto ma dosc domu?chce juz z niego wyjsc, wogole mnie nie kreci zajmowac sie dzieckiem i w nim siedziec!

Gość Ovvb. Bomb
To idź do pracy jak ci w domu złe. Ja tak zrobiłam i nie żałuje.

Ja też szybko wróciłam do pracy, z tymże na pół etatu. Polecam takie rozwiązanie, bo nie "gnusniejesz" w domu, ale też nie spędzasz codziennie większości dnia w pracy. Mnie strasznie męczyło "siedzenie w domu" - nudziłam się przeokrutnie, prace domowe to dla mnie zmora, a pogadać mogłam tylko z innymi matkami na placu zabaw albo z mężem jak wróci. Jednak wolałam wyjśc do ludzi, zwłaszcza, że lubię swoją pracę.

Gość ffrrrtrtr
"chciała dusza do raju.."...najpierw setki tematów, że czekają na CUD, nakręcanie się na ciąze...a potem gdy już dziecko jest to ..."mam dość domu"...zanim zaszłaś w ciazę mogłas pomyślec, że spędzisz w domu z dzieckiem sporo czasu...dziecko to nie lalka, że odłożysz na półke gdy się znudzi i robisz co chcesz...

W macierzyństwie nie chodzi o to, by całkowicie podporządkować się dziecku. Poza tym nikt chyba nie mówi o oddaniu dziecka niani na 10 godz. dziennie i powrocie do pełnoetatowej pracy. "Wyjście z domu" może oznaczać cokolwiek - np. pracę na pół etatu jak u mnie, jakieś dorabianie sobie zleceniami, czy choćby parę godzin tygodniowo wygospodarowane na własne hobby. Jak dla ciebie macierzyństwo to siedzenie w domu non stop przez kilka lat to mamy chyba zupełnie odmienną jego wizję. A moim dzieciom niczego nie brakuje, wręcz przeciwnie - dorastają w szczęśliwej rodzinie.

Gość fsa
ja tez sie męczę

Gość Izabelka......... ...:)
ffrrrtrtr- sorki ale dla mnie piszesz głupoty. Czy maciezyństwo oznacza zupełne podpożądkowanie sie dziecku i obowiązkom domowym? Nie można byc matka i pracować? Facet moze byc ojcem i pracowć a kobieta ma siedziec w domu? Przeciez większośc osób che sie spełniac zawodowo, ogolnie wyjść do ludzi, a nie siedzieć w pieluchach 24 h/dobe. To, że kobieta nie może wysiedziec ąłe dnie w domu nie oznacza że jest zła matka. Nie wiem dlaczego ludzie do tej pory maja przekonania, że cos trzeba, że matka musi, matka powinna...

Gość yufdxcv
Wolałabym siedziec w domu z dzieckiem niż ,Spełniać sie w pracy w sklepie'