Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ranneptaszki

o ktorej wstaja wasze 3-4 miesieczne maluchy?

Polecane posty

Gość ranneptaszki

bo my juz od 5 nie spimy i tak dzien w dzien. co prwda chodzimy spac juz o 19 max 19.30 bo dluzej minie wytrymuje! probowalam go przeciagnac i udalo sie do 21 ale i tak pobudka o 5.30!

Ty się czołgaj albo na kolanach idź do Częstochowy, że przy 3-4 miesięcznym maluchu masz przespaną tak naprawdę noc! Nie karmisz piersią, to widać.

No my tak ok 6-7,jak teraz,ale maly zje (cyca) i śpi dalej. A zasypia pózniej niz Twoj bo ok 22. Nie mogę go przestawic

Gość ranneptaszki
no wlasnie nie mam! na karmienie np dzisiaj pobudka o 1.30 pozniej kolejna o 3.20 nie wiadomo dlaczego i 20 min usypiania i o 4.50 pobudka i do tej pory baraszkujemy. piersia nie karmie juz ale nawetjak karmilam to bylo tak samo.

Gość ranneptaszki
aaa wazkaod 22 spi ci do 6-7????!!

A to moj nie ma pobudek w nocy. Teraz jak katar miał to ok 3 się obudził ze 2 razy

Tak. Częsciej blizej 6. Ale potem do 9 pośpi. Tyle ze ja mu na noc daję mm. Tak od początku go nauczyłam.

Aaaa_wazka.... Jesteś jak dla mnie wyjątkiem, nie znam takiego małego dziecka na piersi, które przesypiałoby całą noc.

Musztarda mleko modyfikowane. I sa takie dzieci. Jego brat był taki sam,a nawet zasypiał wczesnie. A mleko mu z butli daje bo wlasnie na piersi to co 2-3h się budził, a tak to przesypia. Ja tez lubię spac:)

Gość Icy Moon
Moja ma co prawda 10 tygodni, ale idzie spac o 19 i zwykle wstaje wlasnie ok 5 rano. Czasem wstanie o 3, czasem wieczorem przeciagnie do 21, ale spi z rzadu przynajmniej 8 godzin. Czasem nawet 11... Za to w dzien nie spi wcale. Najwyzej jakas drzemka po 5-15 minut

Idę spać jeszcze. Autorko jak masz taką możliwosc wez malego o tej 5 do łozka swojego. Jak się przytuli moze usnie jeszcze. Raz sprobuj

Gość do aaa_wazka
nie pisz, że na cycu bo przesypia na mm. Jestem w stanie zrozumieć powód dla ciebie wygoda ale mleko w nocy jest najlepsze dla dziecka, najtłustsze i dobrze odżywia mózg. Twój wybór ale polecam artykuł. http://dziecisawazne.pl/dokarmianie-a-karmienia-piersia-cz-3-kiedy-przespi-cala-noc/ Mały fragment Czy dzieci karmione mlekiem modyfikowanym śpią inaczej? One też budzą się w nocy. Podanie mieszanki nie zapewni Ci 8h nieprzerwanego snu. Jest jednak różnica w tym, jak śpią dzieci karmione piersią i „butelkowe, wynikająca z tego, jak funkcjonuje ich organizm. Mleko modyfikowane jest dla małego dziecka o wiele cięższe do strawienia niż mleko mamy. Organizm w pewien sposób wyłącza większość funkcji życiowych, usypia je, i skupia się na trawieniu pokarmu, który mu dostarczono. Przy karmieniu piersią w nocy trawienie odbywa się jakby obok, niezauważalnie i nie obciążając organizmu.

Gość mama_niewyspana
mój co prawda ma prawie 8mies, ale spi od 20.30 do 4:20-5. Je w nocy co 4godz. z zegarkiem w ręku i nie da się go przestawić. Jak miał 3-4mies, to było podobnie. A w dzień 3 drzemki po 20 minut i wstaje jak nowy. Model małośpiący Ci sie trafił, tak jak mi. Ja niestety uwielbiam spać.

Gość mama_niewyspana
i jest na mm, jak był na cycu było podobnie. Nawet kaszka na noc nic nie pomagala, budził sie tak samo, a że dobrze wygląda, to go kaszką nie będę pasła.

No to moze zle napisałam ze na piersi śpi bo faktycznie spi po mleku. Ale on juz tak sie nauczył i mimo ze probowalam wieczorem czeka na butlę.

Starszy syn na samym cycu od 20.00 do 6 spał a potem dalej nawet do 10,więc jest mozliwe by na piersi tyle spaly. Takie geny widocznie. Ja to doceniam i staram się nie narzekać na małego bo wiem ze i tak mam z nim raj.

Gość ranneptaszki
aa wazka ja wlasnie o tej 5biore go do siebie do lozka i czasem pospimy do tej 6 ale nie czesto to sie udaje. on chyba poprostu jest juz wyspany bo od 7 do 5 to juz 10 godzin snu. w dzien soi mi tez wydaje mi sie stosunkowo sporo bo co 1,5 godziny (z zegarkiem w reku) spi po 40 do 60 min co daje ok 5 drzemek w ciagu dnia. i znowu tez probowala go przeciagnac i zmniejszyc liczbe drzemek ale jest taki marudny ze zasypia na rekach podczas gadania do niego! wzka ale Twoj to naprawde ewenemet jakis :) Icy moon Ty tez nie mozesz narzekac! 10 mies i przesypia cala noc!!

Gość ranneptaszki
mama niewyspana ja tez kocham spac, ale dziecko uczy pokory :) wolalabym aby zasypial o 22 i wstawal nawet o tej 7!

Gość ranneptaszki
moj np juz zalicza pierwsza drzemke... :)

Gość Icy Moon
Moja tez przysnela w tej chwili ale nie pospi dluzej niz 15 minut. Nie narzekam, bo nie wyobrazalam sobie takiego szczescia :) Najbardziej przerazaly mnie nieprzespane noce a jak do tej pory jest super

moja córka ma niespełna 3 m-ce. od kiedy skończyła 3-4 tygodnie przesypia prawie całą noc. jak zaśnie o 20, to się budzi ok. 2 na jedzenie, potem o 5-6 a i zasypia, po czym wstaje ok 8-9. A jak ostatnio ją kąpie o 20, to zasypia ok 22 i budzi sie na pierwsze jedzenie o 5-6 po czym jeszcze sobie spi tak własnie do ok 9.

moj ma 4,5 misiaca, zasypia o 20 z przerwami na cyca zazwyczaj dwiema si do 6, poznie biore go do lozka i spimy do 7

Moj syn zasypial ok 20 a budził sie wlasnie tez juz o 5:/ Cyca dostawał na zawołanie bo spał z nami. teraz odkad cyca odstawilam budzi sie w nocy ze 2 razy a budzil sie z 6 i wstaje po 7 :)