Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baśka el

Jak pieczecie mięsa na kanapki ?

Polecane posty

Gość Baśka el

Mam prośbę do dziewczyn które pieką sobie w domu mięsa na kanapki,takie domowe wędliny. Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. I tu moja prośba o przepisy na takie mięska. Co pieczecie piersi drobiowe,karkówkę,schab ? Czym przyprawiacie ,jak długo zapiekacie? Bardzo proszę opiszcie krok po kroku co i jak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sweet....one :)
Ja jakos specjalnie nie pieke ale kiedy zostaje mi kurczak pieczony, lub nawet gotowany, obieram mieso, dodaje czerwona cebule, sol, pieprz i majonez. I mam paste na kanapy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja to robię na tzw oko
przyprawy z w zależnosci od mięsa i jaki chcę osiągnąć efekt wrzuć w google,przeglądnij przepisy i wybierz taki który Tobie się spodoba nie przepadam za mięsami pieczonym w rękawie,ale i tak niektórzy pieką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jn'jhbgg
Np. Karkowka schab czy co tam masz... Dwa dni w czosnku majeranku pieprzem i soli w lodówce, potem do rękawa piekarniczego piec koło 1.5 godziny w temp 160-170 i po wyciągnięcie przycisnac czymś ciężkim by soki wpłynęły. Poczekać aż wystygnie. Kroi się super

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pluszaq
zeby soki wyplynely? tego zupelnie nie rozumiem. przeciez ten sok to jest caly smak, a przede wszystkim wilgotnosc, miesa! co do czasu pieczenia, to zalezy jakiej wielkosci jest ten schab, czy kark. ja czasem pieke caly schab. najpierw trzeba spiec w piekarniku na najwyzszej temp. przez 10-15 min. potem przykryc i zmniejszyc temp. o ok. 1/3. piec tylko do momentu, gdy soki jeszcze nie wyplyna, bo bedzie suchy wior. piecze sie ogolnie ok. godziny na kilogram.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podniose temat
upp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łyżkadozupy
ja piekłam chłopską teryne:) w blasze jak na keks rozkładasz plaster po plastrze boczku lub parmeńskiej, mielisz cielęcinę, drób, wieprzowe i odrobinę słoniny, don tego jajo i przyprawy do smaku- ja dodałam też pistacje. przekładasz do plachy, zawijasz w ten boczek, owijasz szczelnie folią i pieczesz w brytfanie wypełnionej do 1/2 wysokości blachy wodą. potem do lodówki i wychodzi taka swojska i baaaardzo smaczna "mielonka". - dla dzieci rewelacja:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość medus_A
mięsa na kanapki piekę tak samo,jak zwykłe pieczenie, tylko trzeba pamiętać o solidnym ich zamarynowaniu, minimum jeden dzień muszą leżeć w przyprawach i soli i samej soli zwykle daję więcej niż do mięsa jedzonego na ciepło ktoś już napisał - ogólna zasada to 1 godzina na kilogram mięsa, ale oczywiście sama musisz wyczuć, czy to nie za dużo, czy nie za mało, jak upieczesz kilka razy, to sama zobaczysz, każdy piekarnik jest inny możesz zacząć od karkówki, to jest mięso które ciężko zepsuć, jest tłuste więc go nie wysuszysz,wybierz jakiś chudszy kawałek w sklepie do karkówki świetnie pasuje musztarda, taka w kulkach - możesz nią grubo posmarować mięso na końcu, jak już natrzesz je solą, pieprzem, ziołami które lubisz - tylko nie piecz w zbyt wysokiej temperaturze, bo musztarda się spali z wierzchu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szyszeczka.z.wloch
Ja najczęściej pół kg mięsa, dla siebie i męża. Często szynka, schab. Dzień wczesniej nacieram mięso oliwą i ulubionymi przyprawami, czosnkiem. Czasami nadziewam owocami. Na drugi dzień wyjmuję i rozgrzewam piekarnik do 200stopni wkładam do naczynia żarood. mięsko , podlewam trochę wodą z oliwą i piekę na najniższym stopniu np pół kg mięsa godzinę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Na pieczeń można prawie każde mieso użyć:karkówke,szynkę,wołowinę,cielęcinę,schab,filet z indyka:) Ja mięso nakłuwam cienkim wąskim nożem i daję w otwór niewielki kawałek czosnku,tak pikuję dość gęsto cały kawałek mięsa.Smaruję oluiwą posypuję solą i pieprzem,w koło okładam kilkoma listkami laurowymi i zielem angielskim,zostawiam w chłodnym miejscu na 48 godzin po tym czasie mięso opiekam ze wszystkich stron na mocno rozgranym tłuszczu(przez 2-3 minuty (aż nieco się zrumieni,nastepnie umieszczam w rekawie do pieczenia,dorzucam sporo - 4-5 dużych cebul pokrojone w kostkę(można ,wkładam je z miesem do rękawa .Piekę w zależności od wagi mięsa - tj. 1 godz na 1 kg mięsa w 170-180 stopni,na ok 15 minut przed końcem pieczenia rękaw rozcinam u góry i dalej piekę ,by mięso mogło się zrumienić.Powstału sos mięsny na dnie i cebulę przekładam na patelnie i duszę równocześnie rozgniatając cebulę widelcem aż do momentu otrzynania jednolitej,szklistej masy,która wspaniale smakuje - jak śie nią posmaruje chleb a na to da kwałep upieczonego mięsa.Jeśli sosu jeśt dużo zlewam go osobno i będzie z niego super baza do sosu na obiad.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×