Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domi1205

Ból w okolicach wyrostka

Polecane posty

Gość domi1205

Od dwóch dni bolą mnie okolice wyrostka. Jak siadam to bóle się nasilają, jak oddaje mocz to również boli, ale jak chodzę to bóle nie są mocne. Mało jem. Nie jem żadnych chipsów ani fast food'ów. Czy to wyrostek? Co może być przyczyną takiego bólu? Bardzo proszę o pomoc.

raczej nie, ale można to łatwo sprawdzić: połóż się wygodnie na plecach i niech ktoś uciśnie Ci ręką w okolicach prawego dołu biodrowego. jeżeli przy odrywaniu ręki będzie boleć bardziej (dużo, dużo bardziej) niż przy naciskaniu to czas wybrać się na pogotowie i zacząć przygotowywać do operacji. jednak stawiam, że to jajnik.

Gość domi1205
Dziękuję za pomoc.

Przy ostrym zapaleniu wyrostka występuje gorączka, nawet wymioty - a szczególnie ból jest dotkliwie odczuwalny podczas podnoszenia w górę prawego kolana - trzeba je przyciągać do brzucha... Być może w Twoim przypadku to ból jelit, który często jest mylony z wyrostkiem... Nie masz zaparć lub biegunki? Czasami wzdęcia spowodowane nagromadzeniem gazów w jelitach bolą podobnie.

Gość domi1205
Chodzi o to właśnie, że nie mam żadnych objawów wyrostka. Tylko boli jak siadam czy ide. I nie wiem co może być tego przyczyną i czy to aby na pewno wyrostek

Gość kjih
jajnik?(o ile jestes dziewczyną:P) ja tak mialam kilka miesiecy zawsze w polowie cyklu sie zaczynalo:O badanie nic nie wykazalo.....