Gość Maaariola Napisano Marzec 17, 2013 Mam 18 lat i jestem kobietą. Od 3 lat mam problem z żelazem, zawsze jest poniżej normy, byłam już u endokrynologa, odesłał mnie do hematologa, a ten z kolei znów odsyła mnie do endokrynologa. Niepokoją mnie wyniki moczu.. dawno nie robiłam. Oto i one: - Żelazo 31ug/dl (norma 50-150) Mocz: - Barwa - Żółty (norma jasno żółty do ciemno żółtego) - Przejrzystość - Przejrzysty (norma klarowny lub lekko opalizujący) - Glukoza - ujemny - Bilirubina - 1+ (wartość prawidłowa: nie stwierdza się) - Ciała ketonowe - ślad (wartość prawidłowa: nie stwierdza się) - Gęstość - 1.038kg/l (norma 1.015-1.025kg/l) - Erytrocyty/hemoglobina - ujemny (wartość prawidłowa: nie stwierdza się) - pH - 6,5 (kwaśny) - Białko - 1+ (wartość prawidłowa: poniżej czułości metody) - Urobilinogen - 1.0EU/dl (norma do 1EU/dl) - Azotyny - ujemny (wartość prawidłowa: nie stwierdza się) - Leukocyty - 1+ (wartość prawidłowa: nie stwierdza się) Ocena osadu moczu - Nabłonki płaskie - liczne - Erytrocyty - 0-4 - Erytrocyty wyługowane - 0-4 - Leukocyty - pokrywają pole - Szczawian wapnia - liczne - Bakterie - liczne - Pasma śluzu - bardzo liczne - Białko w moczu - A 22mg/dl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach