Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana211111

BRAK OKRESU.. ;/ Pomóżcie

Polecane posty

Gość zalamana211111

Okres miałam dostać wczoraj wieczorem, zamiast tego po południu poleciało trochę śluzu takiego blado różowego bez żadnej krwi.. Byłam pewna że okres się zacznie, a tu dalej nic nawet kropla krwi nie poleciała.. Brzuch zaczął mnie boleć dwa dni przed planowym okresem i boli nadal. Bój jest podobny do miesiączkowego ale zdecydowanie słabszy. Wycieka mi śluz, ale jest normalny teki bezowy za każdym razem jak czuję że leci to jestem pewna że to okres się zaczyna a tu nic..

Gość zalamana211111
?

Gość mata12
zrób badania lepiej ;) możesz mieć za mało progesterona, lub czegoś tam innego. Niech lekarz to oceni.

Gość wiosennie2013
Jak mielibysmy Ci pomóc? Spoźnia Ci sie o jeden dzien okres i jesteś przerażona? No proszę Cię. Proponuję zrobic test ciązowy jeśli jesteś zaniepokojona, czasem okres zwyczajnie sie spóźnia i wcale nie oznacza to ciąży. Zrob test, a bedziesz wiedziala na czym stoisz, spokojnie.

Gość zalamana211111
jakaś jest.. odstawiłam anty miesiąc ich nie biorę, sex był z gumkami, ale pod koniec 7 dniowej przerwy skończył we mnie było to dwa albo trzy dni przed zaczeciem nowego opakowania

Gość Martyyna
witam dziś jest 38dc a zawsze mam 29-31 zrobilam teraz test i wyszedł ujemny. co teraz?

Gość Martyyna
?

Gość soszka
Załamana, ale mętnie to wyjaśniasz. Kiedy odstawiłaś tabletki? Kochałaś się bez zabezpieczenia w 7 dniowej przerwie? Czy po tej 7 dniowej przerwie rozpoczełaś kolejne opakowanie?

Gość zalamana211111
hm.. więc tak brałam tabletki po nich nastapiła 7 dniowa przerwa w której dostałam okres. pod koniec @ uprawialam sex ktory skonczyl sie we mnie i kolejnego opakowania juz nie zaczelam. wiec to jest tak jak bym podczas tej 7 dniowej przerwy byla nie zabezpieczona

Gość soszka
no to możesz być w ciąży... jest duże prawdopodobieństwo. Zrób test.

Gość Jemiolkasto3
Hej.. Dziewczny, co sadzicie w mojej sytuacji? Zaznaczam na poczatku, ze bralam yaz potem evre - wszystko jakos troche ponad 2 lata, odstawilam jakos pazdziernik? W kazdym badz razie na jesieni. Do tej pory wszystko bylo ok, okres jak w zegarku. Ostatni okres mialam 4 lutego. A do dzis nadal nic... Jedyny seks w styczniu, z gumka po ktorym byl te lutowy okres, standardowo kilka dni, dosc obfity. W samym lutym jedynie pieszczoty, ale tego nie wliczajmy. I co robic? Zrobilam dla wszelkiego spokoju test - jedna kreska, co prawda nie z porannego moczu, ale po takim czasie cos by musialo wyjsc i tak. Co robic? Kiedy udac sie do lekarza? Macie pomysl co to moze byc?

Gość Jemiolkasto3
A co do zalamanej, niestety tak jest... Bylabys zabezpieczona gdybys rozpoczela kolejne opakowanie po 7 dniowej przerwie. Poczekaj jeszcze chwile , lub zrob test i wszystko powinno byc jasne

Gość zalamana211111
wiem.. nie wiem co zrobię jak okaże się że to ciąża.. wiem że to było głupie, ale dopiero kilka dni po dowiedziałam sie że tabletki nie działają w tej przerwie gdy się nowego opakowania nie zacznie.. kilka dni po tym stosunku zaczęło boleć mnie podbrzusze trwało to ponad tydzień potem się uspokoiło na kilka dni a od 3 dni znowu.. mam nadzieję że to wszystko jest spowodowane odstawieniem tabletek. Nie nadaję się na matkę, nawet nie wiem czy w ogóle kiedyś chce mieć dziecko a co dopiero teraz. Podbrzusze nadal mnie boli ale nawet kropla nie poleciała ;/ zawsze przed okresem bolały mnie piersi a teraz nic.. chociaż czytałam że w ciązy też bolą więc może to dobry znak

Gość zalamana211111
może miał ktoś podobną sytuację ?

Zalamana- Ja bralam kiedys tabletki. Po skonczonym opakowaniu miala byc 7 dniowa przerwa. Mnie gin powiedziala ze nawet w tej 7 dniowej przerwie jestem po ochrona poniewaz poprzednie opakowanie jeszcze dziala, wiec moglas dstac plamieia z odstawieia tabletek. Zrob test i podziel sie z nami zamiast sie zamartwiac. Bedzie dobrze, głowa do gory:)

Gość zalamana211111
ale ja właśnie na necie czytałam wypowiedz lekarza na ten temat, i wyszło z niej że tabletki działają jeszcze przez te 7 dni ale pod warunkiem że się 8 dnia przyjmie tabletkę i do tego dodała że właśnie najwięcej wpadek się zdarza gdy się zapomni pierwszej tabletki albo jakiejkolwiek w pierwszych dniach. więc to nie jest pocieszająca informacja okresu nadal nie ma ;/ a ten test boję się zrobić.. Jeden robiłam ale to było 8 dni przed okresem, wyszedł negatywny ale to raczej za wcześnie na niego było.. i byłam pewna że okres dostanę

Do Załamki: Cześć Załamko. Parę osób napisało Ci już w temacie co to może być, a Ty dalej się pytasz. Otóż. Tak, masz rację. Jeżeli kochałaś się do końca w 7 dniowej przerwie i nie wziełaś 8 tabletki to możesz być w ciąży. Zrób test z krwi beta hcg. Ja osobiście nie ufam testom sikanym, beta jest droższa, ok. 30 zł, ale wynik masz pewny. Druga opcja: nie masz okresu, bo odstawiłaś tabletki, po odstawieniu okres może się nie pojawić do pół roku. To niezła burza hormonalna. Po 2 miesiącach niepojawienia się okresu trzeba iść do lekarza, aby zobaczył co i jak i w razie czego przepisał luteinęna wywołanie okresu. Nie rozumiem dlaczego boisz się zrobić testu?! Chyba lepiej wiedzieć wcześniej.. 🌼 Do Jemiolkasto3: Kochana, nie masz czym się martwić, naprawdę :) Tak jak pisałam Załamce, odstawiłaś tabletki i to, że teraz Ci się spoźnia jest naturalne :) Bez względu na to czy miałaś wcześniej cykle jak w zegarku. Dziewczyny mają okres na czas, a po 3,4 miesiącach nie mają np. po 50 dni.. Ta burza hormonalna musi się wyrównać. I na to potrzeba czasu, jakby się spóźniała za długo to idź do lekarza i on prawdopodobnie przepisze Ci luteinę na wywołanie okresu. W ciąży na pewno nie jesteś. Bo nie ma opcji. No zerowe szansce, bo się zabezpieczyłaś, a potem wystąpił okres. No i ten test-na pewno by coś wykazał jakby coś było na rzeczy. Także ja obstawiam, że to zaburzenie hormonalne, udaj się do lekarza:) Pozdrawiam!

Gość Jemiolkasto3
Dziekuje Ci pieknie za odpowiedz :) uspokoilas mnie. Myslalam ze skoro kilka miesiecy po odstawieniu mialam wszystko ok, to myslalam ze tak zostanie.. A tu taka niespodzianka. Dziekuje jeszcze raz!

Jemiolkasto3: nic bardziej mylnego-niestety. Sama odstawiłam tabletki i pierwszy okres z małym pośligiem po 35 dniach. Teraz czekam na drugi i wiem, że może się dużo więcej niż poprzednio spóźnić. Taki "urok" odstawienia tabletek.. Nie ma obaw do paniki. Jeżeli zabezpieczasz się w inny sposób i wszystko jest w porządku nie ma co się stresować. :)

Gość Jemiolkasto3
Gdyby to byl moj drugi to nie martwilabym sie... Niestety to juz ktorys z kolei :( no nic trzeba czekac. Najgorsze ze ciagle mi sie wydaje ze to juz, a jak nie bylo @ tak nie ma. Wiesz moze po jakim czasie dostaje sie luteine? Poszlabym za tydzien, ale nie wiem czy bedzie sens..

Gość zalamana211111
alaruna jak dostałaś ten okres z opóźnieniem to miałaś wcześniej tzn w dniu w którym miałąś mieć @ bóle brzucha ? bo mnie brzuch kilka dni boli i dalej nic, jutro robie test

Hm, jeżeli nie masz okresu 2 miesiące, coś w przybliżeniu to możesz spokojnie się udać :) No wiem, wiem, niestety zaburzenia hormonalne wywracają nasz organizm. 🌼 Załamana-przed tabletkami miałam cykle 25-28 dniowe. Po całkowitym odstawieniu @ w 36 dniu.. Więc ponad tygodniowe opóźnienie było. Ale wiem, że dziewczyny nie dostają okresu nawet do 50 dni! Ogólnie okres po odstawieniu spóźnia się od 2 tygodni do 6 miesięcy. To jest okres największej nieregularności. Ale to nie reguła, bo inni mają punktualnie od razu. Nie martw się. Zrób test, jeżeli wyjdzie negatywny to wyluzuj i czekaj na okres, bo po takich zawirowaniach to normalka i może się sporo opóźnić.

PS. Co do bóli brzucha to tak miałam. Miałam sporadycznie przez ten cały 35 dniowy cykl. W środku czułam jak jajniki pracują. Kilka dni przed @ też wyraźnie czułam.

Gość zalamana211111
aha, no zobacze co jutro na teście wyjdzie

Gość romanka30
mi siespoznia 5 dni a test negatywny :O

zalamana - odstawilas tabletki wiec to normalne !!!! okres teraz napewno Ci sie rozreguluje - ja jak odstawialam tab anty moja gin. odrazu mnie uprzecila ze okres bede miala rozregulowany - pierwsze dwa miesiace byly ok teraz okres zawsze sie spoznia - takie cos moze potrwac nawet pol roku - wiec nie panikuj to normalne :) oczywiscie jak okres sie nie pojawi przez pare tyg i nie jestes w ciazy to bedziesz musiala isc do lekarze na wywolanie okresu - ale tym tez sie nie martw - takie cos po odstawieniu tab tez jest normalne

Gość zalamana211111
jedna kreska, więc to raczej nie ciąża bo test chyba powinien już ją wykryć??

Gość romanka30
u mnie tez 1 kreska, niekiedy dopiero 5 test wykazuje 2 kreski jesli stezenie hcg sie podwyzszy

Gość zalamana211111
ty mnie tu już nie strasz, czytałam że czasem nawet w 7tygodniu nie wykrywa, ale u mnie to raczej przez tabsy