Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawicowa Polka

Jak donieść na Polaków którzy oszukują?

Polecane posty

Gość zielony groszek bonduelle
sixa ty naprawde jestes tak glupia, czy udajesz? Kradziez to kradziez. Proste. Jak ktos kradnie ze sklepu to tez nic nie powiesz, bo posadza cie o zazdrosc, ze on potrafi zwinac a ty jestes cipa? Myslalam, ze jestes inteligentniejsza, ale widze, ze nie przeszkadza ci byc utozsamiana z oszustami.

"a jest 15 ta napisalas dobranoc, wez ty kalkulator lepiej bo na palcach liczenie ci nie wychodzi" x Daj spokoj :) Nie kompromituj sie. Jest juz u nas po 22, padam na twarz i chce sie polozyc. Chce miec "early night". Nie moge? Chcesz, zebym siedziala z toba troche? Sorki skarbie, nie dzisiaj. ;) A ty dalej sobie tworz teorie spiskowe. ;)

kradnij komus kto liczy kazdy grosz - zaraz doniose, nie ciesze sie z niczyjej krzywdy. ale jakies drobne oszustwa na podatkach czy zasilkach..? jak mozna to wogole porownywac w obliczu tych wszystkich przekretow w 'swietle prawa'? i dziekuje za te wszystkie piekne epitety pod moim adresem. glupia nie jestem, o to mozesz byc spokojny/a. a czy cipa? byc moze ;)

nie utozsamiam sie z 'oszustami', bo nie jestem. niestety nie mam na to odwagi :)

Gość Sama troche zaskoczona
Si-xa, o poscie zwracajacym sie do mojej wczesniejszej wypowiedzi. Chodzi mi o ludzi ktorzy stracili prace, chodzi mi o osoby fizycznie lub psychicznie do pracy niezdolne. Pomysl co to naprawde sa te benefity - zapomogi o ladnej nazwie i tyle, dla ludzi ktorzy znalezli sie w ciezkiej sytuacji. Wiec nie mowimy tu o wierze w bajki a o roznicy miedzy scroungers a po prostu ludzmi ktorym poslizgnela sie noga lub mieli zyciowego pecha.

oni w tym kraju dostaja co moga, juz sie o to nie martw...

jakby policzyc te wszystkie drobne oszustwa jak to nazwalas, to wyszlaby calkiem pokazna sumka.. Nie wiem czy nie jestes glupia. Takie sprawiasz wrazenie

i zeby nie bylo tutaj gospodarka jakos sie jeszcze trzyma miedzy innymi dzieki owym benefitom. w polsce nie dostaje nikt nic, podatki siegaja nieba i podazajac twoim rozumowaniem polska powinna plywac w kasie a tu klops. chyba nie tedy droga. zabierz ludziom benefity, nawet tym leniom spod job center - rozwalisz cala ekonomie.

.. a wrazenie to moze robic ci twoj misiek w poznych godzinach wieczornych. my tutaj dyskutujemy a nie jak dzieciaki w piaskownicy wyzywamy sie kto jest bardziej glupi a kto mniej. no ale jak ci sie tak podoba..

Gość Jestem na emigracji
Dla tego mówię nic nikomu nie mówić a szczególnie zazdrosnym Polakom. Jak by Polacy mieli rozdzielać benefity to by nikomu nic nie dali. Polak który pracuje i nic nie ma jest wrogiem bo zawsze będzie zazdrościł

prosze cie dziewczyno nie osmieszaj sie. Nikt nie pisze zeby zabrac potrzebujacym, ale oszustom.

Gość lvjdfjdjfldfjgfbj
Urzad przyznajacy jakiekolwiek benefity jest zobowiazany sprawdzic i sprawdzac na biezaco, czy one naleza sie prawnie. Od tego jet urzad. Jezeli tego zaniedbuje to trudno - ich strata. Co do donoszenia to brzydze sie tym dla zasady, bo pachnie to komunistyczna moralnoscia. Zajmijcie sie swoimi sprawami i swoimi pieniedzmi, a nie sprawami innych. Pies ogrodnika to taki, ktory sam jablek i tak nie je, ale drugiemu tez nie zyczy.

Gość ..//..
Azjatycka Jest juz u nas po 22, xxx Czyli wczoraj kolacje jadlas o 6 rano :) Nie przejmuj sie, kazdemu zdarzaja sie pomylki w ferworze dyskusji :*

to ze kilku wpadnie przez donosicieli takich jak ty i tak nic nie zmieni. do tego daze. oszustwa beda zawsze i wszedzie i to ze je zminimalizujesz nie ma wiekszego znaczenia, pomagasz tylko tym co na twojej panstwowej moralnosci (naiwnosci) najwiecej sie owej kasy nachapia.

Gość Jestem na emigracji
si-xa pamiętasz jak polactwo donosiło za komuny na tych co trudnili się czymś zakazanym np handlem kasetami czy ubraniami w PRL? Wtedy też dobrze można było zarobić a polactwo donosiło na milicję

Gość daroos
Na szczęście już mam swoją firmę i śmieję się tym zakompleksionym biedakom w twarz. Turek mnie nie oszukał, anglik mnie nie oszukał, szwab mnie nie oszukał... zgadnijcie kto. Nienawidze polaczków, którzy nie szanują innych i ego jak stąd do księżyca nawet jako robol i dostarczyciel żarcia.

donosicielstwo to donosicielstwo. i przestancie sie zaslaniac obowiazkiem obywatelskim (zreszta nawet nie w swoim kraju !!). bo kieruje wami tylko i wylacznie ZAZDROSC. zawisc ze ktos ma wiecej, ze mniej pracuje, ze lepszy samochod itd. i nic poza tym.

Gość ..//..
Sixa ale tego nie mozna lekcewazyc, to kazdy kraj doprowadzi do chaosu, bezholowia. Tumiwisizm byl dobry w komunie bo sami bonzowie kradli na potege smiejac sie w nos, ale my chyba budujemy panstwo prawa, czy nie ? Zrobmy z UK PRL - suuuper.

tak, zrobmy drugie PRL i donosmy na siebie, jeden na drugiego, jak nie benefity, to moze jeszcze nielegalne oprogramowanie, kazdy sposob dobry zeby dobrali sie tego wstretnemu sasiadowi do dupska. i ty chyba nie widzisz kto tu naprawde chapie kasiorke... i podpowiem, ze to nie szary obywatel.

Pomaranczko, czy ty w ogóle wiesz na czym polega zmiana czasu? Oczywiście zdajesz sobie sprawę z tego, ze u mnie jest +8h z od Londynu. Dla ułatwienia podpowiem, ze +7 h z Polski. Nie rozumiesz, liczyć też nie umiesz, nie potrafisz obliczyć prostego czasu i kompromitujesz sie na kazdym kroku. Wierzę jednak, że tak tylko zagrywasz, bo wątpię, żeby można było być tak mało inteligentnym (słabo powiedziane). Podejrzewam, że to ta sama panna o nicku "bez pamięci", która próbowała wczoraj obliczyc czas w Chinach, Malezji i Filipinach, ale się zgubiła w natłoku liczb. Nie dziwię się, że robisz to co robisz ;) Ja juz gotowa do łóżka więc zegnam. P.s niunia: Nie wysilaj sie z tym liczeniem. Słyszałam, że niektórzy po cyfrze 4 mają problemy z dodawaniem :) Night night ;)

Ja tez jestem przeciw takiemu donosicielstwo,chociaz oszustwa absolutnie nie popieram,ani nie praktykuje.Zgadzam sie z si-xa i niezbyt rozumiem tej gorliwosci w wprowadzaniu porzadku nie w swoim kraju,ale biorac pod uwage tylko swoich rodakow...

Gość Sama troche zaskoczona
Si-xa, donosicielstwo donosicielstwem a kretactwo kretactwem. Mam wrazenie ze wychowalas sie w czasach PRLowskich gdzie donoszono wszystkim na wszystko a kombinatorstwo i oszustwo byly szczytem honoru. Chyba jeszcze do Ciebie nie doszlo, ze czasy PRLu sa juz dawno za nami i takie wyludzanie nie jest ok. Jak myslisz, dlaczego UK zaczyna obnizac zapomogi, pozbywa sie council tax benefit nawet dla najbiedniejszych, zamraza pensje public sector? Nie dlatego ze od tych benefitow gospodarka sie trzyma, ale dlatego ze zaczyna sie przez nie sypac i to powaznie. Credit crunch jednym, ale podwyzka VAT z 17.5% na 20%, podwyzki council tax, NI (po ktos musi zaplacic za NHS dla zapomogowiczow przeciez, oni nie placa...) itp zeby zalatac ta dziure wykopana przez zapomogi bija mnie po kieszeni tak samo jak kazdego innego podatnika. Pomysl o gospodarce jako o calosci i zastanow sie jeszcze raz nad tym co napisalas.

Gość zglaszaj oszusta i zlodzieja
a komunistycznymi polaczkami ktorzy wylatuja z jakims donoszeniem jakby jeszcze z PRL nie wylezli sie nie przejmuj sami pewnie tez kradna i oszukuja dlatego im tak bardzo sie to nie podoba a to sa wlasnie najwieksze kanalie kazdego potrafia oszukac okrasc i wbic noz w plecy dla 5gr

Gość hahahahahaha.....
ponad godzine temu azjatycka miala isc spac :D I jeszcze na kafe zajrzala, oczy jej opadaly, na twarz padala, jak nam pisala ale jeszcze na forum wpasc musiala. Konfabulacje biednej idiotki :D W Azji mieszka ;-) nasza chora dziewczynka ale o UK wie najwiecej na forum :D A teraz panne ten zmywak wezwal :D o ktorym zawsze tak ochoczo pisuje :D A w przerwie z telefonu jeszcze o swoim zyciu i restauracjach z notesika napisze :D

Gość ..//..
azjatycka próbowała wczoraj obliczyc czas w Chinach, Malezji i Filipinach xxx a powinna w Pakistanie.

Tylko gdyby wszyscy przechodzili obojetnie obok kazdego przestepstwa..i nie domosili jak to zwiecie...chyba nie bylo by za fajne zycie na calym swiecie.Wiec nie porownujcie przestepstwa i zglaszanie tego, z donosicielstwem. Donosicielstwo to jest czyn po zlosci ,a zgloszanie przestepstwa chyba po zlosci nie jest..czy to kradziez,czy napad czy gwalt.

A kto ja wie gdzie ona jest ( Azjatycka ) ona sama sie chyba pogubila Lol

Gość neverrrrr
"to ze kilku wpadnie przez donosicieli takich jak ty i tak nic nie zmieni" a ja myślę że zmieni, chociażby to że ci złapani i ich znajomi-beneficiarze (bo zazwyczaj to idzie pokoleniowo) nie będą się czuli bezkarnie przy milczącej akceptacji społeczeństwa. a pisząc "siła robocza" miałam na myśli również specjalistów (sorry w moim przekonaniu oni też są siłą roboczą) co nie zmienia faktu że i ci byli potrzebni. I zgadzam sie z tyk co ktoś napisał powyżej. Benefitowe eldorado to nie studnia bez dna. Znajoma już mając dziecko idzie pracować na nocki, bo jakieś dodatki poucinali. To tak jak ze ściąganiem. Na egzaminie nauczyciel wyszedł z sali i...nikt się nie odezwał i nie spojrzał w innym kierunku niz swoja kartka. W Pl miałam inne doświadczenia:D Tutaj to jest cheating i tyle. Tak samo z wyłudzanie zasiłków. To jest potępiane, ale jak to politycznie poprawni Anglicy nikt tego nie powie głośno.

Polaczki nie udawajcie takich świętych bo nie dobrze mi się robi. Wy nie ściągacie filmów, programów z neta? wszystko tak kupujecie i macie wyłącznie oryginalne filmy, programy? co? Prawda jest prosta jeśli ktoś jest cwany to was zazdrość bierze i to że ma więcej niż wy ciężko pracujący. Si-xa ma rację to nie jest dobry uczynek tylko zwykłe dosranie komuś aby miał miej aby mu zabrali. Taka jest prawda, że lepiej że takie osoby jak si-xa któe coś mają pdochodzą do tego obojętnie bo są spełnieni a osoby które będą na trzy miany pracować i dalej będą mieć wielkie g...... ale zawsze będzie ich interesować co inni mają za ile skąd kase mają itp. bo Polaczków zawsze interesowało życie innych a nie swoje. Już od dawana mam kilku znajomych Polaków a reszta to obcokrajwcy bo z Polakami wychodzi się dobrze jak.......

Bardzo chciałbym przeprosic wszystkich których wyzywalem. Czy ktos zechce mnie przyjac na pokój w uk? szukam pracy