Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawicowa Polka

Jak donieść na Polaków którzy oszukują?

Polecane posty

Gość gość
okrada to nas rząd bo to właśnie on z nas się utzymuje wszyscy politycy bez nas by nie istnieli mówiąc nas mam na myśli społeczeństwo rząd myśli tylko o swojej d***e i jak polepszyć sobie a nas ma gdzieś. ty nie tracisz nic jak jakaś babka bierze kasę z mopsu bo nawet jakby nie brała ona to weźmie ci to państwo. zamiast napadać na ludzi może weźmy się za nasz kraj, niech będzie praca, uczciwe zarobki... u mnie w mieście kładą nowe tory i co żaden pracownik nie ma umowy tak samo robili drogę podkreślę że drogę państwową i co praca na czarno a w pup zarejstrowna no więc sory ale takie donoszenie jedno na drugiego waszej sytuacji i tak nie polepszy no ale cieszyć się będziecie bo ten ktoś będzie miał gorzej niż wy...

Gość gość
autorko, jesteś wredną S*KĄ, co ci inni ludzie przeszkadzają? bo mają lepiej od ciebie ?? zazdrośnica...

Gość gość
czyli wszyscy to zlodzieje jednym slowem.... no tak, tylko sie z tym pogodzic i dolaczyc do nich. a kto bedzie na zlodziei pracowal ja sie pytam jak wszyscy beda krasc??? i przyklad z okradaniem przez panstwo polskie nic tu nie ma do rzeczy, bo mowimy o polakach zlodziejach w anglii, gdzie mozna pracowac nie na czarno i godnie zyc, nie tak jak w polsce. niestety polacy maja juz to we krwi, zeby oszukiwac i jak ktos nawet reke do nich wyciagnie, to jeszcze im malo.... smutne to w naszym narodzie. i nie tylko dla mnie. jak widac duzo tu uczciwych polakow, ktorzy nie popieraja beneficiarzy i cieszy mnie to bardzo :)

Gość gość
od kiedy to pobieranie benefitów jest kradzieżą???

Gość gość
przeczytaj pierwszy post, to bedziesz wiedzial :)

Gość gość
ale wy tu wszystkich, którzy pobierają wyzywacie od złodziei!!!

Gość gość
to chyba jakies uogolnienie. moze za bardzo to do siebie bierzesz ;)

Gość gość
niestety nie, jak ktoś korzysta z ulg i odpisów podatkowych prowadząc firmę również zostaje zwyzywany od złodziei i oszustów - nie możecie się pogodzić z tym, że tutaj państwo pomaga obywatelom? jak w Polsce nie pomagało - źle! jak tu pomaga - jeszcze gorzej!

Gość gość
brac ile sie da ! nie nasza wina ze takie gowniane czasy teraz kazdy rzad okrada ludzi ile tylko moze a my mamy sie szczypac biorac to co sie nalezy ? w d***e z rzadem w d***e z kapitalizmem i w d***e z konfidentami ! :D

Gość wfgjh
co tu dużo mówić, przez lata prlu gdzie nic nie było Polacy nauczyli się wszystko " załatwiać" kto miał dostęp do małych rzeczy "załatwiał " małe rzeczy( śrubka, kabelek,masło, kiełbasa" kto do dużych, " załatwiał" duże rzeczy ( mieszkania,materiały budowlane,samochody) prezes budowlanej firmy państwowej oprócz stawiania blokowisk, stawiał dom dla siebie, jedna betoniara na blok, druga na dom prezesa, potem jego syna itd teraz to zostało wypite z mlekiem matki, dalej Polacy lubią " załatwiać"

Gość gość
a co tu w Anglii dzisiaj "załatwisz"??? owszem, możesz nakłamać we wniosku o benefity, ale prędzej czy później wszystko się wyda i trzeba będzie spłacać z karą! sama znam cztery takie osoby, które chciały "przycwaniaczyć" - ale jak ktoś pobiera bo mu się należy to nie kradnie!!! sam tych przepisów nie ustalał!!! skoro dają to się bierze, a wy wymagacie od ludzi, żeby się honorem ujmowali i prezenty rządowi robili?

Gość gość
pozwole sobie tylko przypomniec, ze temat jest o wyludzaczach benefitow, a nie o tych ktorym sie nalezy... jakos wszystko do siebie bardzo bierzecie. mowa tu o takich, ktorzy na czarno robia, zeby wyludzic benefity, albo oszukuja panstwo na wiele innych sposobow. czytajcie ze zrozumieniem i nie oburzajce sie bez powodu!!! a dla tej osoby z wpisem o prlu - brawo!!! popieram w 100%. mamy to juz chyba we krwi niestety co niektorzy. przyjezdzaja tutaj ludzie doslownie z niczym. z tobolkiem do znajomego lub rodziny i pierwsze co zaczynaja od benefitow... koltun na glowie sie jezy po prostu

Gość gość
zdesperowana zono, moze dlatego, ze to wciaz Anglia i Anglicy to wiekszosc populacji???

Gość gość
ale ja nadal nie rozumiem po co na kogoś donosić i tak żadnych korzyści się z tego nie wyciągnie ponadto pieniądze które oni biorą sa od obcych ludzi ba nawet od obcego narodu to po co się wpieprzać w nie swoje sprawy? Co zazdrość że sama nie byłaś taka kumata i się nie postarałaś i masz mniej niż tamta? A poza tym osoby pracujące na czarno będą mieli swoje konsekwencje w przyszłości np jak nie dostaną emerytury lub jak coś się im stanie w tej pracy.

Gość gość
tak dlaej nie rozumiesz, bo widac lubisz jak ktos ci z kieszeni kase wyciaga, a tak wlasnie jest w przypadku oszustow, ktorym benefit sie nei naleza. Place 40% podatku do budzetu, z tego rzadzacy daja benefit tym, ktorzy ich potrzebuja, a miedzy nimi znajduja sie tez oszusci, zdrowi ludzie, ktorzy zeruja na systemie pozbawiajac w ten sposob pomocy tych co jej naprawde potrzebuja... Kumasz debilu?...

Gość gość
typowe polskie myslenie... to po co przyjezdzasz do obcego narodu...? krasc? od swoich kradnij. zal nikomu d**y nie sciska. bo to nie problem byc nierobem chyba, nie? :D chyba wyzsza sztuka cos soba reprezentowac, jezeli w ogole wiesz o czym mowie ;) zal jaki pustostan w glowach u niektorych

Gość gość
a o czym tu mowa? o Polakach czy Anglikach??? jakies glupie wyciaganie wnioskow. pewnie sama sie usprawiedliwiasz kobieto

Gość gość
tu nie chodzi o honor i napiętnowanie wyłudzenia!!! wy po prostu chcecie na nich donosić z zazdrości!!!

Gość gość
niestety co niektorzy. przyjezdzaja tutaj ludzie doslownie z niczym. z tobolkiem do znajomego lub rodziny i pierwsze co zaczynaja od benefitow... xxx co robią??? jak mogą zacząć od benefitów skoro im się zaraz po przyjeździe nie należą??? kolejna zawistna żmija!!!

Gość gość
oj, co tu duzo mowic. juz wiele zostalo powiedziane na ten temat. pluja sie Ci, co sami maja cos na sumieniu i tyle. ale jak tu juz ktos powiedzial. przyjdzie czas na kazdego. lepiej wczesniej zeby wyszlo, bo potem to nawet nie chce sobie wyobrazac zadluzenia, a tymbardziej perspektywy odsiadki. nie chcialabym zeby moje dzieci ogladaly mnie za kratkami raczej. ale jak kogos to nie obchodzi. znam osobiscie 2 przypadki kanciarzy. jedna sama wpadla, bo wypatrzyli ja jak do roboty na czarno jezdzila codziennie o tej samej porze. ma do splaty tysiace!!! nie wiem co sie z nia dzieje. a druga osoba niepelnosprawna udawala i na wieczornym joggingu wpadla :D ale znam wiele osob, ktorym jakos sie upieklo do tej pory, ale pewnie do czasu jak widac i dobrze :) spokojnie spia Ci, ktorzy maja czyste sumienie :)

Gość gość
a od kiedy sie naleza przepraszam bardzo? po 5 latach pracy??? :D

Gość gość
taaaa ludzie teraz sa baaardzo zawistni :)

Gość gość
Zal wam d**e sciska ze musicie ciezko pracowac a inni maja lzej? Nie pobieram benefitow zeby bylo jasne i jestem za ich ukroceniem powinny sie nalezyc tylko dla tych ktorzy maja ciezka sytuacje ale kazdy z was kto jest za donoszeniem jest zwyklym sm...ciem w co 2giej hinduskiej rodzinie ktos robi na czarno i biora benefity nik nie donosi ale doniesie za to prawicowa polka!!! Na znajomych! Bo jezeli kogos nie znasz to nie wiesz czy bierze benefity czy nie... czy twoj ojciec brat kuzyn kolega ty sama pracowalas kiedys na czarno w pl? Bieglas doniesc na nich do zusu? Sm...ciu jeden krada to w sejmie spolkach na przetargach ale na kogos takiego bys nie doniosla ze strachu sa od tego odpowiednie sluzby niech cie glowa o to nie boli jesli ktos ma lepiej bo kiedys mu sie noga powinie a ty jestes zwyklym donoszacym tylko i zawsze ! Na polakow smie..em...

Gość gość
Masakra wpada taka cie odwiedzic na kawe uchylasz rabka tajemnicy ona sie usmiecha do ciebie rozmawiacie a w srodku az kipi co tu zrobic zeby ich udupic ale sierota nawet tego nie potrafi wiec idzie na forum popytac a pozniej dalej udaje twoja dobra kolezanke ludzie trzymajcie gebe na klodke sam jestem za wylapywaniem cwaniakow ale nie w taki zalosny sposob fuj :/ ...

Gość gość
nigdy nikomu nie przyznawajcie się,że bierzecie jakiekolwiek benefity!!! wszyscy tylko patrzą jak kogoś podpieprzyć!

Gość nugatek
Taaa jeszcze ciebie scigna za donos :D

Gość Norelka
Jeśli dostali te benefity to widocznie im sie należały. Anglicy nie sa tacy głupi jak wam sie wydaje A skad wiesz ze na czarno pracują ? Zagladasz im w papiery czy jak?

Gość VipKa0
Kiedyś miałam taka koleżankę co to przyszła na przysłowiowa kawę :) Wiedziała ze mam w pl mieszkanie a tu w uk mam dom z consilu wiec przyszło jej do głowy mńie podpieprzyc. A tu zonk bo ja wcześniej zgłosiłam w councilu ze mam mieszkanie no i tak sie wygłupila hahha Juz oczywiście moja koleżanka nie jest suka jedna