Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghrrrhhrr

Do znawczyń tematu. Odchudzanie

Polecane posty

Gość ghrrrhhrr

Jestem na diecie, która wygląda tak, że na śniadanie ok 7rano jem np pieczoną rybę a na drugie sniadanie ok 10 jem jakąś sałatkę. Później już nic nie jem. Piję sok z grejpfruta i zieloną herbatę. Ewentualnie zjem jakąś mandarynkę czy warzywo. Dziś wstałam o 11 i nic już nie jadłam ani nie piłam. Myślałam, że dam radę ale strasznie zgłodniałam. Mój facet robi teraz omlet. Boję się, że jak go zjem to mi zaszkodzi... Co o tym myślicie? Moja dieta działa i udało mi się już zrzucić tyle ile początkowo chciałam. Teraz chcę schudnąć jeszcze 5kg i nie wiem czy jest sens burzyć moją dietę... Jak myślicie? Ten omlet wiele zmieni?

Gość ghrrrhhrr
no właśnie też się obawiam, że przytyję bo jak zjadłam ok 15 kilka łyżek ziemniaków, surówki i kawałek panierowanej ryby to przytyłam od tego, jednak szybko udało mi się schudnąć. Mam jeszcze sok wielowarzywny vega i też się zastanawiam czy wypić. gdyby to było rano to bym się nie zastanawiała i ten omlet bym nawet zjadła bo raczej nie zaszkodzi mi jak raz na miesiąc zjem coś smażonego. Jednak teraz jest już późno i to w ogóle zmienia postać rzeczy

Gość hahahhhhshshshs
wybralas bardzo glupi sposob odchudzania :o trzeba jesc czesto a po trochu. najlepiej o stalych porach dnia i cwiczyc co 3 dzien minimum 40 min. wtedy metabolizm dziala na najwyzszych obrotach i sie chudnie, a co najwazniejsze uczy się prawidlowych nawykow zywieniowych i potem wystarczy nieznacznie zmienic sklad diety, albo jesc wiecej. ty sobie rozpierdolisz metabolizm i zaraz po swojej "cud diecie" wroca ci kilogramy... tak czy siak, omlet na kolacje nie jest dobrym rozwiazaniem.

Gość hahahhhhshshshs
u ciebie to juz bedzie drugi raz w miesiacu, bo zjadlas juz dzisiaj smazona rybe (no chyba, ze jest jakis inny sposob panierowania). nie ma sensu sie tez katowac na wieczor... jak chce się jeść, to trzeba zjeść, nawet o 21, niezeli ma się codziennie przeżywać katorge, ale nalezy wybrac cos bardzo lekkiego. np ogórka czy marchewke.

Gość ghrrrhhrr
tylko, że przy żadnej innej nie byłam w stanie schudnąć... Już dawno temu wykluczyłam ze swojej diety słodycze, cukier, ziemniaki, makaron, białe pieczywo, smażone i panierowane potrawy itd. Zaczęłam chodzić na basen i codziennie się sporo ruszam. Niestety waga się nie zmieniała. Dopiero drakońska dieta przyniosła jakiekolwiek efekty

Gość ghrrrhhrr
dzisiaj nic nie jadłam. Kawałek panierowanej ryby zjadłam już jakiś czas temu. Normalnie rybę jem pieczoną lub na parze

Gość gerrmedermmmrnrn
tu nie chodzi o wykluczanie.. tzn to też, ale bez przesady. wszystkie skladniki są nam potrzebne. jak bedziesz jesc dziennie 5 malutkich porcji - nie ma bata zebys nie schudla. i to jest klucz do odchudzania. malutenko, ale czesto i o stalych porach. jak masz te rybe przykladowo z warzywami podziel to na 3 porcje. zjedz jedna o 8 potem o 11 a ostatnia 14. potem o 17 i o 20 znow malenkie porcje czegos tam. schudniesz na 100%... ja jestem po operacji zmniejszania zoladka i moj jadlospis dzisiejszy wygladał tak: 8:00 - jedna kanapka z pieczywa wasa z plasterkiem szynki 11:00 - druga kanapka z pieczywa wasa i plasterkiem szynki 14:00 - 150ml rosolu z polowa gotowanej marchewki 17:00 - jeden mały pieczony ziemniak z łyzką sałaty z kapusty pekinskiej 20:00 - (jestem w trakcie) 30g piersi z kurczaka z ogórkiem kiszonym ok 22 jak bede miec ochote zjem cwiartke jabłka.

Gość ghhrrr
Ze wzgledu na tryb zycia nie jestem w stanie tyle jesc. Moja praca mi nie pozwala jesc o stalych porach. Poza tym czytalam gdzies ze jesli w ciagu dnia nie przekracza sie minimalnej dawki kalorii to bez znaczenia ile sie posilkow spozywa

Jeden omlet ma tyle kalori ze bedziesz miala taki efekt jojo ze wrocisz na start zwazywszy na ta godzine...

Gość ghhrrr
I co do powrotu kilogramow to ja nie mam zamiaru wracac do starego stylu odzywiania. Niedawno sobie uswiadomilam ze juz nigdy nie zjem schabowego czy bigosu.

Gość ghhrrr
To nie mial byc jeden omlet bo w zyciu nie wcisnelabym tyle. Moj facet zawsze robi jeden omlet a ja zjadam z niego 1/4

Gość ghhrrr
Dzis rano jak sie wysrałam to ważyłam o 1,5 kg mniej :)

Gość Olcia Dubicka
Taka głodówka do niczego nie prowadzi. Zobaczysz skutki później. Raz dwa wrócą kilogramy jak zaczniesz jeść normalnie bo całe życie tak się nie da ! I tyle będzie z tej męczarni. Ja już schudłam 7 kilogramów po miesiącu ale bez jakiś głodówek. Jem ile mam ochotę ale zdrowe jedzenie. Do tego tabletki odchudzające Forever Slim, można je kupić na allegro. Takie rozwiązanie poleciła mi kobieta której pilnuje dzieci i dostałam od niej jedno pudełko w prezencie. Mam pewność że nie pojawi się efekt jojo i bez głodówek chudnę. A z aktywności fizycznej tyle co z dzieciakami tej kobiety na spacery, plac zabaw itp więc to też nie męczarnia mimo że potrafią zmęczyć ale to bardziej przyjemność.

Najważniejsze w odchudzaniu jest regularne ćwiczenie - spalanie kalorii. Nie ma sensu się głodzić, bo potem organizm sobie odbije (efekt jojo). Ćwiczyć najlepiej w małej intensywności i możliwe długo. Pzdr