Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskaderka.

Pieczenie języka u dziecka.

Polecane posty

Gość kaskaderka.

Bardzo proszę o pomoc... Tydzień temu mój synek 4l przechodził jakąś wirusówkę.W zasadzie tylko stan podgorączkowy.Byliśmy u lekarza i osłuchowo ok.gardełko czyste. Podawałam Rutinacea Junior.I wszystko przeszło. Ale dziś synek marudzi że piecze go język.Obejrzałam i jest na czubku czerwony. Nie jadł nic gorącego i kwaśnego. Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim.? Mały wesoły,psotny jak zawsze. Nie wiem co robić.

Gość princessaofpersia
moze to jakas forma grzybicy jamy ustnej?

Gość kaskaderka.
Też o tym pomyślałam.Tylko lekarka w czwartek dokładnie oglądała jego gardełko:( Boże na prawdę się martwię.

Gość To jest klasyczna afta, czyli
zapalenie języka. Może być post efektem ostatnio przechodzącej kuracji antybiotykowej jako zmiana grzybicza, ale może mieć i inne przyczyny. Najskuteczniejsza w przypadku aft jest witamina PP, ale musiałabyś sięgnąć rady lekarza, czy nadaje się dla dzieci poza tym że jest na receptę. Odradzam Aphtin, bo to ma fatalny skład (bor) i najczęściej jeszcze bardziej pogarsza san zapalny.

Gość To jest klasyczna afta, czyli
przechodzonej

Gość kaskaderka.
Oj to ja podałam Aftin.Rano zobaczyłam malusieńką białą kropeczkę na języku i posmarowałam.Małego przestało piec i jest dobrze.

Gość powiedziala co wiedziala
Nastepnym razem nie dawaj dziecku papryczek chili i nie mow,ze to paluszki sa :P