Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

murzynka123murzyn

Nerwica!!!

Polecane posty

Witam!!!Chcialam sie doradzic co pomaga na zmniejszenie nerwow,mam nerwice i jak mi sie zaczyna to nogi mi dretwieja i rece i serce zacyzna mi szybciej bic to jest okropne jest mi zimno a zaraz cieplo i sie trzese cala strasznie sie boje rzeby mi sie nic nie stalo to jest okropne prosze o rady.Moze ktos mial albo ma takie objawy jak ja.jak cos to piszcie pozdrawiam:)

Gość dsdsdsdsfdcxcxcx
ilemasz lat? ja tez mam nerwice.

Gość jasne ze mozesz,matka
ja tez niestety mam :(

Gość dsdsdsdsfdcxcxcx
jak sie zneca? ja mam 28 lat.

Gość psychiatryczkaaaaa
idź do psychiatry.

Gość dsdsdsdsfdcxcxcx
yy

Gość dsdsdsdsfdcxcxcx
gfgf

Gość ja też to przeżyłam
Ja też tak miałam. Piłam melisę i magnez do rozpuszczania. Bardzo mi pomagał. Mięśnie się rozluźniały i przestawałam się trząść. Trzeba go pić regularnie i jak wtedy gdy zaczyna się "atak". Ponadto trzeba próbować to przezwyciężyć i nie dawać się własnemu organizmowi. Trzeba zająć głowę czymś innym, żeby nie dopuścić do paniki. U mnie walka trwała 2-3 lata ale teraz już ataki praktycznie się nie zdarzają albo bardzo rzadko i są do przeżycia.

Gość dsdsdsdsfdcxcxcx
ggf

Mam nadzieje ze psycholog mi pomoze ide 26 juz sie niemoge doczekac a z organizacja czasu to sie zgodze wlasnie sobie przyzeklam ze bede miala caly dzien zorganizowany zeby nie siedziec w domu i nie myslec i mam nadziejeze bedzie lepiej

Gość dsdsdsdsfdcxcxcx
ll

Gość Ograniczona autorka
Wyprowadzic sie od psychicznej matki? Niektorzy to kurwa lubia byc ponizani przez smieci.

wiesz co to juz niechodzi o ponizanie tylko ja porostu przez nia mam nerwice i teraz to juz jest zemna zle czuje to jak sie zdenerwuje to mu serce bije jak szalone i nogi mi sie trzesa i wogole masakra jakbym tak niemiala to bym to olala pogadalaby sobie i koniec a tu jeszcze wchodza w gre moje dzieci one chca chodzic do babci a ja niemoge im zabronic bo niechce w to dzici mieszac mieszkamy z matka w jednym domu i jak wychodze to ona wychodzi a klatke i mowi do moich dzieci i co mam w tedy zrobic niechce rzeby moje dzieci to jekos przezywaly i sie denerwowaly

Gość Jak ktos pisze ze na nerwice
pomaga melisa to mnie do lez rozsmiesza.Melisa jest dobra ale tylko na chwile i jak ktos ma nerwice to nie do psychologa a do psychiatry niech idzie.U mnie tez zycie dalo mi niezle w dupe i zaczelam czesto sie denerwowac.Pozniej bylo wpadanie w szal i dopóki sie uspokoilam to minelo troche czasu.Nastepny etap to trzesace sie rece ,dretwienie.Jak juz zaczelo mnie trzasc cala to poszlam do lekarza bo ziolowe leki nie pomagaly.Poszlam do psychiatry i jak dal mi leki to jeszcze zwlekalam z ich braniem ale jak zaczely sie omdlenia to juz niestety trzeba bylo brac.To ze nie moglam spac ,malo jadlam to nic najgorsze bylo to jak wrzeszczalam na dzieci bez powodu.Leki bralam 3 razy dziennie przez ok 4 latateraz mam leki ale biore je doraznie.Nerwicy nie lekcewarzy sie bo ostatni etap to mysli samobojcze.Ludzie czesto myla nerwice albo mowia ze ja maja a tak wogole to pojecia nie maja co to znaczy byc chorym na nerwice.Autorko nie pij żadnych melisek czy jakiegos ziolowego gowna bo jestes juz na tym etapie gdzie potrzebne ci konkretne leki.

Wiem wlasnie tez mis ei wydawalo wlasnie ze melisa to juz mi niepomoze juz moja nerwica zaszla za daleko,a pomagaly pani te leki od psychiatry jak miala pani wlasnie taki napad nerwicowy to nie dretwialy juz pani rece lub nogi po tych tabletkach bo ja juz tak bym chciala miec juz za soba pierwsza wizyte za soba bo niemam tabletek i jak mam taki atak to niewiem co mam ze soba robic i jeszcze ostatnio mialam pierwszy raz ze mi sie strasznie zaczelo krecic w glowie i rece zimne i stopy jak lody a zaraz goraco mi masakra

Gość Hania wwwww
moja koleżanka chorowała na nerwice. Pytałam jakie leki brała. Asentra - czy jakoś tak. Pomogło jej

Gość joannna. ss
ja też mam nerwice i dodatkowo mam ochote walnąć ludzią w łeb

Gość taka jedna z nerwica..
Kochana .. ja tez mam nerwice lękową. Od 2 lat. Idz jak najszybciej do psychologa a nie do psychiatry jak ci tu radzą. Odbedziesz psychoterapie moze Ci pomoze, mi niestety nie pomogla. Czytal wypowiedzi na forum http:// forum.kardiolo. pl/temat4336,345.htm . Bardzo mi pomagaja te dziewczyny. Ale glownym moim bodzcem pomocy jest ksiazka STRACH I PANICZNY LĘK - MITY A RZECZYWISTOSC. Bakera. Przeczytaj. Mozna sciagnac z internetu jak dobrze poszukasz. Do psychiatry wybierz sie jak juz bedziesz w ostatecznosci. Ja bylam. Mam leki ale nie uzywam, Probuje sie z tym zmierzyc sama. Nie ucze sie, nie pracuje ale mam wyjazd za granice.. ktory chyba nie dojdzie do skutku bo po ostatniej przejazdzce autobusem skonczylo mi sie to zle. Myslalam ze zemdleje i dobrze ze byla siostra bo prosilam zeby wykrecila nr na pogotowie bo nie wytrzymalabym a to tylko pare przystankow. Teraz za cholere nie rusze sie komunikacja miejska. Wole taksowke co kosztuje :( sprobuj odrzucic te lęki jakoś. Polecam filmy na youtubie. Ale wszystko wszystkim - Ty sama musisz sie z tym uporac. Moze jestes silniejsza ode mnie i dasz rade. Ja ze szczytu spadam na samo dno.. i tak w kolko. Nie potrafie tego wyrzucic z siebie.. ale trzymam kciuki za innych, trzymam kciuki za ciebie!!

Gość joannnna. ss
czy też macie ochote kogoś walnąć a właściwie wszystkich

Gość taka jedna z nerwica..
Czemu doradzacie jej leki ? przeciez to sa srodki uzalezniajace i pomagaja w dolegliwosciach a nie w wyleczeniu tego. To psychika jest i trzeba to w glowie wyleczyc i w myslach bo to nasza psychika tak dziala po prostu...!!!

Ja tez wlansie kiedys jechalam w autobusie i uroilam sobie ze kierowca za szybko jedzie i odrazu zaczal sie atak serce bije jak szalone nogi mi dretwieja rece czulam sie masakra mialam juz isc do kierowcy zeby sie zatrzymal i zebym wyszla na powietrze ale mi po chili przeszlo ale wlasnie boje sie caly czas zebym niemiala takich atakow bo w piatek mialam taki atak w domu bo sie zdenerwowalam przez moja matke i sama z dziecmi bylam i wyszlam na balkon zeby byc na powietrzu i tak mi sie krecilo w glowie ze szok pierwszy raz tak mialam to jest okropne uczucie mam caly czas mysli ze moge umrzec bo raz lekarka mi powiedzia ze czeste takie kolatania serca sa niedobre bo moze to serce kiedys niewytrzymac a ja przeciez mam dwojke malych dzieci matka mnie chce wykonczyc powinna mi dac swiety spokoj rzebym sobie rzyla po swojemu to ona mnie gnebi :)

A leki dziewczyny to ja chyba musze jakies miec na poczatek bo sobie chyba bez nich nie dam rady wiem ze sama powinnam sie z ty zmagac ale to jest bardzo trudne samo poprostu tak wychodzi i nerwy narastaja

Gość ja pierdzieeeleee
Dasz rade! na 10000000% . Ja tez tak myslalam jak Ty,, ale odkad mam leki w domu ani jednego nie zazylam!