Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiadoma

po czym przeczyszcza noworodka?

Polecane posty

Gość nie wiadoma

No więc tak. Moje dziecko ma 5 dni i dziś w nocy strasznie je czyścilo. Jadł i robił kupę na przemian. Od godziny 22 do 6 rano robił kupę 8 razy. Karmię piersią więc pierwsze co przyszło mi do głowy to że ja coś jakiego zjadłam. No ale tak: Rano 2 kanapki z dzemem W południe ziemniaki i marchewka A później to kanapkę z serem żółtym, a wieczorem kanapkę z miodem. Pilam tylko wodę mineralną niegazowana i jedną herbatę. Czy któryś z tych produktów mógł to spowodować? Jeśli nie to jaka może być przyczyna?

Gość martula2402
Dziecko karmione piersią moze wyprózniac się nawet po każdym karmieniu.Mleko dosłownie przelatuje przez nie.Moze Ci nawet robic podczas karmienia.A jak wygladają kupki?

Gość nie wiadoma
Na początku były rzadkie i brązowe. Raz była lekko zielona. Ostatnia już była bardzo rzadka- prawie jak woda i z takimi grudkami.

Gość martula2402
Mleko matki jest poprostu łatwo trawione.Jesli kupka jest koloru musztardowego to nie ma czym sie martwić ale oczywiście poradzić sie pediatry zawsze możesz

Gość martula2402
grudki to raczej norma a zielone kupki świadczą o nie tolerancji pokarmu.A jaki był ten dżem?

Gość martula2402
aha odradzam miód moim zdaniem może uczulać,nawet mówia,że u starszych dzieci co jedza normalnie trzeba z nim ostrożnie.

Gość nie wiadoma
Dżem truskawkowy

Gość martula2402
truskawki tak srednio..zawsze możesz odstawic na 2 dni dzem i zobaczysz ja tak robiłam.Ale brzyszek maluszka nie boli?Nie ma wysypki?

Gość nie wiadoma
A tak przy okazji to jak karmie piersią mogę zjeść mandarynke albo pomarańcze?

Gość nie wiadoma
Brzuszek raczej nie boli, wysypki też nie ma...

Gość martula2402
No to moim zdaniem jest oki.Niestety żadne cytrusy nie wchodza w gre.Napisze co ja jadłam.W zasadzie wszystko bo jak połozna na wizycie wymieniła mi pokarmy to szkoda gadac chyba bym z głodu padła.Więc tak jadłam mięso raczej gotowane,ziemniaki,marchew zieloną pietruszkę(odradzam seler bo uczula),jabłka banany,nabiał ale ostrożnie jak zjadłam na sniadanie ser to wieczorem jadłam raczej z szynką.żadnej kapusty,groszku,kukurydzy,grochu(tych wzdymajacych produktów)makarony,ryz mozna jeść,jogurtu najlepsze naturalne ale stopniowo jadłam tez inne.

Gość martula2402
buraki tez można,a piłam wodę niegazowaną i soki jabłkowe(można je rozcienczać z woda na początku.a przede wszystkim obserwuj dziecko ono da znak czy mu coś szkodzi.bólem brzucha,kolką,zielona kupka lub wysypką.i głowa do góry.ja tez byłam przerażona na poczatku a teraz jak sobie przypomne to smiac mi sie z siebie chce dlatego staram sie tutaj wesprzec mlode mamy choc sama jeszcze musze sie wiele nauczyc

Gość nie wiadoma
Dzięki... Ja jakoś przerażona nie jestem ale są rzeczy których nie wiem więc pytam. Co do jabłek to właśnie slyszalam żeby ich na początku unikać bo może działać na dziecko przeczyszczajaco.

Gość Zamiast
Jedz jakieś białko. marchewka i ziemniaki to nie obiad! możesz dusić gotować na parze , smażyć ale raczej bez panierki. Fajnym pomysłem są zupy z wkładką np kurczakiem. Pożywne i dostarczą dziecku i tobie wszystkiego co potrzebujecie. Wędlina też ale jakaś porządna np pieczony schab. Owoce warzywa sok ,wszystko w dużych ilościach.

Gość martula2402
Zamiast zgadzam się z Tobą,jedzenie musi byc pozywne zwłaszcza śniadanie.Dobrym rozwiązaniem są np.płatki z jogurtem naturalnym plus jakis owoc a obiad np.gotowana ryba na parze,ziemniaki z pietruszką zieloną i marchewka.Smaczne i zdrowe

Gość martula2402
teorii co mozna czego nie jest duzo.ja jadłam jabłka i bylo ok.kazdy organizm tez jest inny,więc róznie to bywa.zjedz jabłko i zobaczysz a na drugi dzień go nie jedz i sprawdx róznice.

Gość Zamiast
ryby tez min raz w tygodniu. szczególnie taki z omega 3 np łosoś. Metodą prób i błędów sprawdzaj co możesz jeść. Mnie tylko raz dziecko odchorowało moje łakomstwo. pokusiłam się o mrożona pizzę jak miała miesiąc , strasznie bolał je brzuszek.

Gość martula2402
o korde zamiast ale Ty łakomica jesteś;)moja przczyściło po cieście malinowym,bo tez góre wzieło łakomstwo.całą noc kolka kupa zielona z grudkami masakra

Gość nie wiadoma
Dzięki dziewczyny. Staram sie nie panikowac za bardzo ale ta noc to była tragedia. Dziecko zjadło i odrazu kupa. No i spowrotem chce jeść i krzyczy. I tak w kółko. Omjd brodawki to jedne wielkie strupy.

Gość Zamiast
nie powiem żałuję, a tylko jeden kawałek zjadłam;-) Córka znajomej miała noc bezsenną po kupnym serniku. Każde dziecko inne. Trzeba sprawdzać po troszku.

Gość Zamiast
nz brodawki to polecam maść maltan. super jest , ulga niesamowita

Gość martula2402
bo tak jest jak sie wyprózni to moze chciec znowu jesc moja tez jadla co 15 min tak jest czasem.pozniej sie to unormuje.bo w te kupne ciasta to wiadomo co klada jakies swinstwa.ja mialam bephanten,mozna stosowac na brodawki i nie trzeba ich myc.dobra jest tez na odparzenia pupy jak i buzki dziecka moja miala taka odparzona i polozna kazala tym smarowac pomogla odrazu