Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiecisciehaha

Wasze opinie na temat kaszek

Polecane posty

Gość kwiecisciehaha

Witajcie mamusie, chciałam was się poradzić odnosnie kaszek dla niemowlat od 4 miesiaca wzwyz, Jakie sa wasze opinie na ten temat ? Czy wszystkie podawalyscie kaszki? Pytam poniewaz kiedys widzialam tutaj temat i nie wszystkie chwalily kaszki wzrecz byly negatywne opinie i nie pamietam dlaczego wlasnie.. Moja peirwsza corke karmilam kaszkami i aktualnie mamy 2 corcie ktora ma dopiero 2 miesiace ale wiadomo okres rozszerzania diety sie zbliza.

Gość byle nie z cukrem
polecam kaszki bez cukru typu Zdrowy brzuszek albo Nomina czy Holle, jestem przeciwna słodkim ulepkom dla niemowląt, jeszcze zdążą najeść się cukru, sztucznych barwników i aromatów. W związku z tym, że karmiłam piersią dietę rozszerzaliśmy później i dziecko nie dostawało kaszek z dodatkiem mleka modyfikowanego.

Gość martula2402
Moja córka uwielbia kaszke bobovita dla pelnego brzuszka z jablkami i sliwkami tylko nie pamietam od jakiego jest miesiaca bo wsypuje do puszki

Gość Zgadzam się z drugim postem
choć ja daję tańsze o tak samo dobrym składzie i bez cukru. Zaczynaliśmy od Babydream naturalnej nie smakowej, dodając do niej samodzielnie zmiksowane jabłko, albo banana, albo gruszkę, albo brzoskwinię, lub jak nie było czasu to mieszaliśmy ją z gotowym deserkiem Babydream - te również nie mają cukru. Po jakimś czasie wprowadziliśmy zwykłe dorosłe płatki owsiane i inne, oraz różne kasze, które nadal wzbogacamy naturalnymi owocami lub słoiczkami Babydream. So far so good. Polecam.