Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 31anna31

Immunologia powodem niemożności zajścia w ciążę - co robić ?

Polecane posty

Gość 31anna31

Bardzo proszę o wypowiedzi osób w tym temacie, bo nie wiem gdzie mamy się leczyć. Czytałam opinie na forum Nasz Bocian i te opinie są tak różne, że nie wiemy do jakiej kliniki najlepiej się udać. Wszystkich, którzy cokolwiek mogą wnieść w tym temacie, proszę o informację. 31anna31

Gość 31anna31
Ponawiam swoja prośbę. Bardzo proszę o wypowiedzi osób w tym temacie, bo nie wiem gdzie mamy się leczyć. Czytałam opinie na forum Nasz Bocian i te opinie są tak różne, że nie wiemy do jakiej kliniki najlepiej się udać. Wszystkich, którzy cokolwiek mogą wnieść w tym temacie, proszę o informację. 31anna31

Gość Hanka/gd
A co Ci dokladnie dolega ?

Gość 31anna31
Dzięki za odpowiedź :) Chodzi mi o leczenie niepłodności o podłożu immunologicznym. Zdiagnozował to prof. Henryk Tchórzewski z Łodzi. Mieliśmy robiony test IMK i badanie ASA. Proponuje leczenie TFX, Polfilin i encorton, ale jak zaczęliśmy czytać o tych lekach, jakie mogę być niebezpieczne, to nie wiemy co mamy robić, stad to pytanie. Jeżeli możesz nam coś więcej powiedzieć na ten temat, to będziemy bardzo wdzięczni 31anna31

Gość 31anna31
Moj organizm wytwarza ponoć przeciwciała, które niszczą plemniki, a tak w ogóle to nic konkretnego nie możemy się dowiedziec, od Tchórzewskiego, bo On jakiś taki dziwny jest. Może to już z racji wieku. ? Przepisał nam te leki o których juz pisałam, a my myśleliśmy, że skieruje nas po tej konsultacji u Niego do ginekologa. 31anna31

Gość hanka/gd
ja encorton biorę już pond rok. nie jest taki straszny !! Moja znajoma miała podobny problem, jej organizm zwalczał plemniki. Brała encorton. Po roku zaskoczyła i ma dziś synka.

Ja znam kupe kobiet ktore prowadzily ciaze na encortonie wiec sie nie martw. Powodzenia.

Gość 31anna31
A co wiecie na temat TFX i Polfilin ?