Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milosc na wybiegu

Dziewczyny chodzicie w skórzanych ramoneskach?

Polecane posty

Gość gość
bo jej się to podoba. To nie jest żaden mundurek dla metalówek, a Ty się dziadku za młode dziewczyny nie bierz.

Gość gość
nie rozumiem takiego przywiązania do ubrań

Gość gość
takie przypisywanie jakiejs ideologii do ubran jest przesadzone. to tylko szmaty ktorymi okrywamy swoje ciala, kazdy ma prawo nosic co chce. najwazniejsze jest to co nosimy w glowie i w sercu. ja slucham metalu i rocka a chodze w dresach i trampkach bo sa wygodne i co? nie wolno mi?

Gość gość
no najwyrazniej nie...znaczy adidasy ci wolno. Według tego pana to jedyne słuszne buty dla metali :D

Gość gość
no ale co z tego? To tylko ubrania, po prostu moda na nie wróciła

Gość gość
Nie widziałbym w tym nic złego, gdyby nie fakt, że kobiety tak lubiące ramoneski, jeszcze parę lat temu, uważały je za zło, a teraz nagle stały się modne, więc trzeba je nosić.

Gość gość
to wcale nie było tak niedawno, moda na ramoneski trwa od prawie 10 lat, więc te młode kobiety które teraz je noszą kiedyś był nastolatkami/dzieciakami

Gość gość
Ok. 10 lat temu nie było ich aż tak dużo i ramoneski nie były utożsamiane z modą, jak to ma miejsce obecnie. Ta moda trwa od niedawna. No chyba że gdzieś zagranicą była znacznie wcześniej.

Gość gość
to chyba jesteś ślepa, bo ta moda trwa już od ładnych paru lat. Jeszcze na długo zanim doda zaczęła nosić ramoneskę te kórtki były w popularnej modzie :P

Gość gość
ZaznaczałEM już, że spopularyzował je Marlon Brando w filmie "Dziki" z 1953. Po drugie, jakoś dopiero od kilku lat obserwuję modę na ramoneski, a nie ok. 10. Te laski, co obecnie noszą ramoneski, w życiu nie słyszały The Ramones.

Gość gość
szkoda ze wszystkie dziewczyny w ramoneskach biorą narkotyki

Gość gość
no i co, że nie słyszały? To nie był nawet dobry zespół więc wiele nie straciły :P Prawdę mówiąc teraz ta moda już wychodzi i wchodzą kurtki typu "bomber"

Gość gość
szkoda, że znasz same narkomanki

Gość gość
No ale mi bardziej chodzi o to, że nie wiedzą, skąd się wywodzi nazwa tych kurtek, co zaznaczałem w poście z 18:47. A ta moda nie odchodzi do lamusa, bo takich lasek jest sporo.

Gość gość
przecież nie wyrzucą kurtek bo moda na nie przechodzi powoli, po prostu promowany jest nowy model. I co z tego, że nie wiedzą? To tylko kurtka, wisi w sklepie na wieszaku to kupują. Co się tym tak przejmujesz?

Gość gość
Może powinni wprowadzać test przed zakupem takiej kurtki czy aby dziewczyna, która chcę w takiej chodzić jest jej godna. X X A tak na serio, ramoneska to tylko zwykły ciuszek. Nie ma co się bulwersować o to kto chcę to nosić. Za większością ubrań, krojów, stylów jest jakaś historia. Nie muszę jej znać tak jak i pewnie ta osoba, która się tak tutaj bulwersuje, nie zna historii każdego ciuszka jakiego ma w szafie. No bo i po co? Zresztą zaglądać komuś do szafy i dyktować co ma nosi, a co nie, to trochę brak kultury.

Gość gość
snoby są wszędzie jeżeli o to chodzi. Ostatnio słyszałam, że nie wolno wytatuować sobie dłoni jeżeli nie ma się pełnego rękawa :D

Gość gość
Kurtki ramoneski są nawet w sklepach z ubrankami dla dzieci!Widzieliśmy małą dziewczynkę z kucykami w różowej kurteczce w typie ramoneski i dzieciaka w czarnej,ale bynajmniej nie były to metale:-P

Gość gość
jak bede miala dzieci to tez im takie rzeczy bede kupowac :D

Gość gość
Bardzo dobrze ze wychodza z mody. Ja nosze takie kurteczki od bardzo dawna, a przez to, ze polowa dziewczyn w nich chodzi, stracily troche na sile wyrazu. Nie lubie sie jakos specjalnie wyrozniac, ale mam swoj styl i lubie go pokazywac. Wbrew pozorom taka ramoneske z naturlanej skory mozna kupic tanio po okazyjnej cenie. Na zalando widzialam nawet za 240 zl.

Gość gość
a mnie pasuje to, że takie rzeczy są w modzie bo łatwiej jest coś wybrać ze zwykłych sklepów.

Gość gość
Ja swoją aktualną ramoneskę z podpinką, kupiłem 15 lat temu za 450 zł i wówczas była to najtańsza (wtedy najczęściej kosztowały 500 zł bez podpinki), a obecnie chodzą po 150-250 zł. W czasach gdy nie były modne i nosili je głównie harley'owcy i metalowcy, to i tak łatwo było je dostać, więc osoba z 13:18 przesadza.:)

Gość gość
nie mówiłam tylko o ramoneskach, ale ogólnie o takich rockowych ubraniach. Inna sprawa jest taka, że jestem kobietą niewielkich rozmiarów i na rękę mi było, że mogę kupić dopasowana kurtkę inspirowaną krojem ramoneski, ale dużo lżejszą (taką prawdziwą też mam, ale noszę ją tylko zimą i na motor).

Gość gość
jak mnie smieszą laski które noszą poliester jedynie stylizowany na prawdziwą ramoneske. Prawdziwa ramoneska jest ze skóry. Zobaczcie kurtki którzy nosili kiedyś harleyowcy i ludzie słuchający metalu.

Gość gość
A cie w nich smieszy??