Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedna studentka,

Moje wydatki.

Polecane posty

Gość biedna studentka,

Zarabiamy razem (ja+maz) 3800zl. Nasze wydatki to: Rata kredytu 800zl. Internet 60zl Telewizje 75zl Studia moje+ meza 720 Paliwo 500zl Wegiel 600zl Woda 200 Prad 300zl Zostaje nam niecale 600zl na zycie. I jak mamy zyc w tym pierdolonym kraju?Gdyby nie pomoc rodzicow(dostejemy ze wsi mieso, jajka, warzywa) to przeciez umarlibysmy z glodu. Jak jest u was? Tez na nic was nie stac?

Gość mmamaa mamamaammmkdds
u nas podobnie. Mma mieszkanie na szczecie udalo sie nam dostac komunlane. A super bo to nowy blok. Nasze oplaty czynsz- 270zł woda-50zł gaz w okresie zimowym 250-300zł przedszkole 300zł prad co 2 miesiace-ok.200zł. net i tv- 100zł karty do tel.100zł moja karta kredytowa-ok70zł. razem ok.1200-1300zł. a kazdy sie dziwi ze mamy tak duzo oplat.

Gość taka droga woda i
prąd miesięcznie?

Gość nsiducshko
Biednas studentko ale węgiel nie kosztyje Was 600 zł przez 12 miesięcy. Tak samo studia . Za jakiś czas będziecie to 700 zł do przodu. 500 zł miesięcznie za prad i wodę to dlas mnie nieporozumienie kompletne

Gość Izabelka......... ...:)
tak duzo za wode i prąd? a te 600 zł za węgiel to chyba na całą zimę?

Gość polecam polskie esotiq
Ja płacę za wodę 100zł na miesiąc a za prąd 100zł na 2 miesiące-skąd takie opłaty? I brutalnie powiem-trzeba było najpierw skończyć studia a dopiero pójść na swoje.

Gość polecam polskie esotiq
Poza tym telewizja 15zł na miesiąc, internet 49zł.

Gość mkmkmkmk
jak ktos pisze ze za 600zł starczy węgla na całą zimę to chyba pojecia nie ma ile tona wegla kosztuje.. Autorko-----nie masz sie co zalic bo tylko Cie zjada a i tak nikt nic nie pomoze:) Niestety takie mamy realia, a po tych kochanych studiach tez nie ma sie gwarancji na dobra prace..

Gość a nas stać :)
Ja tam nie narzekam. Żyjemy z jednej pensji. Nasze opłaty to: czynsz + woda + ogrzewanie 520zł prąd 80-90zł co drugi miesiąc gaz 50zł co drugi miesiąc bilety 850zł na kwartał internet 20G 69.90zł telewizji nie mamy-oglądamy przez neta telefon 30zł kredyt 700-800zł na jedzenie jakieś 1500zł resztę odkładamy.

Gość a nas stać :)
Tona węgla kosztuje od 450-900zł zależy skąd się jest. Ale i tak tona nie wystarczy na całą zimę. Moi rodzice kupują 3-4tony.

Gość nsiducshko
Ale bez żartów , wegiel nie kosztuje 7200 na sezon grzewczy. Nam na 170 mk idzie ok 3,5-4 tony mieszanki . Co daje ok 2500

Gość Ty sie chwalisz, czy
sie zalisz? Gdyby wszystkie rodziny w Polsce mialy taki dochod, to byloby dobrze. A co powiesz o tych co myja 600 albo 700 zl na miesiac i z tego maja oplacic wszystko i jeszcze wyzyc? :O

no może z tymi 600 zł na cała zime przesadziłam hehe ale u mnie w miasteczku węgiel na szczescie az taki drogi nie jest. Nam na wegiel wystarczylo jak na razie 1100 zł. Ale nie wierze, że ktoś na węgiel przeznacza 600 zł miesięcznie. a skoro trzeba ograniczyc wydatki to trzeba by może znależć jakis tanszy internet i mieć tanszy pakiet tv

Gość 1100zł na węgiel
na całą zimę?to chyba w zimnie siedzicie

Gość fanka anka
w tamtym roku płaciliśmy za węgiel coś ok 920 zł za tone, tylko braliśmy już taki porządniejszy. W tym roku wyjdzie coś pewnie ok tysiąca. Kupujemy 4 tony, zawsze coś zostaje.

mamy 22 stopnie

ale dodam, że mieszkamy w domu szeregowym więc zimno az tak nie ucieka bo w domach obok tez jets cieplo :)

Gość biedna studentka,
Mamy piec na ekogroszek i tyle nam idzie, po co mialabym klamac. A tv tyle nas kosztuje bo mamy taki pakiet z telefonem. A tanszego internetu bezprzewodowego nie bylo juz;(