Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyy yy

5-latek! Nie chcą przyjąć do zerówki, NIE MA OBOWIĄZKU

Polecane posty

Jestem w szoku. Mam syna rocznik 2008 i byłam dziś zapisać go do zerówki w szkole! ...bo w tej przedszkolnej to już totalnie nie ma takiej możliwości. Pani poprosiła jego imię, nazwisko i adres. Tyle! Nic nie podpisywałam... Powiedziała tylko, że na razie go wpisze, bo jest z rejonu, ale szanse są małe, bo dzieci dużo i jako 6latek na 100% przyjdzie do nich do 1klasy, ale teraz jako 5latek takiego obowiązku NIE MA, bo dzieci 6letnie to już MUSZĄ, a 5letnie ewentualnie jeszcze nie :o WTF ???

Gość bjkrbg
równiez jestem ciekawa jak to wyglada, czeka mnie to w przyszly roku bo mam córke 2009... a czy twoje dziecko wczesniej chodzlo do przedszkola?

Nie chodziło... bo się nie dostało. No paranoja!

Gość mamachłopca2008
Ja rowniez w ubieglym tygodniu bylam zapisac syna do zerowki.Nie bylo problemow.Wypelnilam wniosek ze wskazaniem dwoch zerowek ,ktore nas interesuja!Jestem z wielkopolski.

Nie dostałam żadnego wniosku. Ehhhhhh

5-latki mają obowiązek nauki.Ale proszę go zapisać nie do żarówki tylko przedszkola(grupa pieciolatkow ).Nieodbycie. obowiązku przedszkolnego przez 5-latka nakłada na panią skutki finansowe.tak zakłada ustawa

Gość bo szkoła nie ma obowiązku
przyjęcia do zerówki, za to przedszkole ma taki obowiązek

Tak wogóle to rocznik 2008nie idzie w tym roku do zerowki.Musi iść do 5-latków grupy przedszkolnej ,czyli do przedszkola tam muszą giełdzie przyjąć.Pieciolatki w przedszkolu mają pierwszeństwo.A za rok idą bez ceregieli do 1klasy

Gość hdiajkdlhxc dlf
Ja mam też córcię z rocznika 2008. Własnie tydzień temu byłam ją zapisać do zerówki w szkole. Żadnego problemu nie było..

A dlaczego posylacie dzieci do zerowki ,przecież będą chodzic z rok starszymi dziećmi.Ja posylam mała do przedszkola{5-latki,a za rok że swoim rocznikiem do pierwszej klasy.

Gość hmm*hmm*
Moja tez 2008 rocznik ,do przedszkola chodzic wiec ja mam bez problemu kontynuacje ale nbie podoba mi sie to ze w wieku 6 lat idzie do pierwszej klasy:-/

Szkoda że masze dzieciaki zostaną rzucone na głęboką wodę.