Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zammmmmmmmmmia

Skaza białkowa

Polecane posty

Gość zammmmmmmmmmia

Moja 9 miesięczna córka ma skazę białkową. Od 9 dnia życia jadła nutramigen, 3 tyg temu przeszliśmy na Hipp 2 Ha, ale ją wywaliło i od przedwczoraj musi jeśc nutramigen ale już nie chce nawet spróbować Wcisnę jej na noc jak śpi 170 ml z kaszką i sokiem malinowym. Rano nie chce nawet spróbować. Gastrolog powiedziałą nam że może nie jeśc mleka. Co Wy dajecie swoim niemowlakom. Ja daję tak. 8 rano 170-180 minimy na wodzie 11-30-12-zupa (indyk, kurczak, królik) na przemian, i warzywa ziemniak, kalarepa, marchew, pietruszka, buraczek, brukselka, kalafior. 14-deser ze słoiczka 15-30 kaszka na wodzie minima lub sinlac na soku, lub humana bezmleczna jabłkowa 160-180ml. 18- kisiel na bobofrucie 150 ml 20- nutramigen z kaszką lub kleikiem. picie herbatka

Gość zammmmmmmmmmia
I całe żołtko co 2 dzień i oliwa z oliwek do zupki.

Gość zammmmmmmmmmia
nikt nie ma podobnego problemu?????

Gość up..........................u

karmię podobnie tyle że pije bebilon ha 2 11 sinlac lub manna z owocami. 14/15 obiad 18 deser lub kaszka z owocami 20 30 mleko z kleikiem w nocy mleko. Ciężko coś wymyślać jak jest skaza.

Gość zmartwionadzieckiem___
a jaki kleik podajecie przy skazie?

moja ma 1.5 roku i ma skazę tez jest na nutramigenie ale skaza mija. tzn je juz kupionyw sklepie serek Danio, jogurt Jogobella, kefir, serek Caprese. kleik dawałam zwykły ryzowy a potem wprowadzalam smakowe. no bananowe, malinowe, gruszkowy.ale to tylko aromat tych owoców. sluze pomocą jakbys chciala o cos zapytac Ze skazą mozna normalnie życ

acha bardzi fajne i tansze niz sinlac sa kaszki z Bobovity: ,, zdrowy brzuszek: i MINIMA

Gość kocham grzegorza
jak robisz kisiel na bobofrucie?

dziewczyny napiszcie coś więcej o tej skazie białkowej, jak wygląda wysypka dziecka i czy uczulenie na białko mleka krowiego może objawiać się wymiotami?? moja córeczka skończyła 8 miesięcy, je tylko cyca, a ja jem normalnie, w tym także mleczne produkty, niestety kiedy próbowałam podać jej 2 miesiące temu mleko modyf. - zwymiotowała i powtórzyło się to kilkakrotnie. Zaprzestałam eksperymentowania i daję jej nadal pierś, z tym, że czsami na policzkach, karku i pleckach ma takie dziwne plamki, chrostki, czy coś ... koleżanka powiedział mi, że to uczulenie ne "COŚ" w jedzeniu, gastrologa na NFZ mam dopiero na wrzesień - istna paranoja- a prywatnego na 17 kwietnia, może do tego czasu doświadczone mamy coś mi podpowiedzą ??? A, i bardzo proszę podeślijcie jakieś przepisy na dania z bezmlecznych kaszek, bo moja wcina sinlaca na wodzie z jabłkami prażonymi, ale może by jej tak coś zmienić ? dzięki :)

U małej to były suche łuszczące się plamy pierwsze na łokciach potem na kolankach i całych nóżkach. Jak karmiłam piersią to czasem się pojawiały jak zaczęła dostawać coraz więcej mm to bylo gorzej i gorzej. Poszłam do pediatry kazała dać mleko ha i zobaczyć jak zareaguje. I jest znaczna poprawa, plamy zniknęły. U nas sinlac wcina z różnymi owocami świeżymi i ze słoika. Chętnie też je kaszę manną na wodzie z owocami. No i ryżowe lub jaglane ale na mleku mm.

Gość zammmmmmmmmmia
Odlewałam 120 ml bobofruta i podgrzewam w garnku troszkę bobofruta do kubeczka i daję łyżeczkę mąki ziemniaczanej mieszam i do gotującego bobofruta w garnku wlewam i mieszam chwilkę aż zrobi się przeżroczysty. Sinlac też robię na soku.

Gość misiamarysia
moja córka wyrosła już ze skazy, ale przepisów szukałam w internecie. jest kilka blogów, które prowadzą mamy alergików i tam można znaleźć mnóstwo ciekawych przepisów. ja podawałam córce do nutramigenu probiotyk latopic, który jest przeznaczony dla dzieci ze skazą i azs. na jego stronie można się sporo dowiedzieć o alergii pokarmowej www.latopic.pl