Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nanka77

Kto pracował lubie jedzie teraz do pracy na truskawki do Bockmann Erdbeeren

Polecane posty

witam szukam osób które pracowały lub jadą w tym roku do pracy do Bockmann Erdbeeren prosze o opinie jade pierwszy raz

Gość masakra jakaś
hej ja jadę w tym roku,mam papiery na 5 czerwca,a jakie informacje cię interesują?

witaj głownie chodzi mi o warunki pracy bo po przeczytaniu kilku postów ( A JEST ich niewiele ) to piszą że warunki mieszkaniowe są okropne na pieniądze trzeba czekać i nie wiadomo czy wypłacą jak możesz to odpisz i jak jest z transportem

Gość ijhgvcxcvghjk
skad macie te oferty?

a ktoś zaufany polecił ci ta prace? jeśli tak to wie jak tam jest. też jezdze na truskawki , ale w inne miejsce , i niewiem gdzie jest to miejsce o którym piszesz.

Gość lalka21
do nellka22 a w jakie miejsce jeździsz do pracy i kto ci załatwił pracę?chciałabym jechać ale nie mam miejsca ani znajomości:(((((

na ten sezon to już nestety za pózno , bo papiery sklada sie z wyprzedzeniem, a wyjazd jest juz za miesiąc , czyli na początku maja.tylko moge napisac ze lekko nie jest.....

witaj jak możesz to napisz w jakie miejsce jeżdzisz to może na przyszły rok złożę tam papiery

Gość TRUSKAWKI
hej,nie wiem skąd masz info ze warunki mieszkaniowe tragiczne?sama z ciekawosi szukałam na necie ale wypowiedzi brak,mam znajomą która dała mi namiary na to miejsce,i rozmawiałam z osobą całkowicie dla mnie obcą,która także tam była,warunki mieszkaniowe to pokoje 6 osobowe,aneks kuchenny prysznice,wiesz jak wszędzie,praca ciężka i to bardzo ale da radę,czasami pracujesz nawet po 16 godz dziennie,ale nie zawsze,praca jak to na truskawkach,napisz skąd jesteś?i na kiedy masz termin wyjazdu,może razem będziemy jechać.

do TRUSKAWKI takie info o złych warunkach i o tym że trzeba było czekać na pieniądze znalazłam na forum WIZAZ ( możesz wejśc i przeczytać) dlatego pisałam aby ktoś kto wie jak tam jest w końcu napisał PRAWDĘ. ja mam termin na 13 czerwca a TY POZDRAWIAM

Gość OstatniRazTambylem
Broń Cie Boże dziewczyno przed tym żeby tam jechać. To jest jakiś koszmar, ja tam byłem jeden jedyny raz i zawinąłem sie tak szybko jak tylko się dało. Oni myślą ze jak przyjedzie biedny Polak to można z nim zrobić wszystko, traktują nas jak śmieci. Mieszkać kazali w budynku przypominającym obore! syf, okrpony smród, jakies stare koce, materace i bądź kuźwa zadowolony. Na kase też trzeba było czekać, jeszcze do tego problemy, trzeba było sie dopraszać o swoje a i tak rąbneli na stawkach. Harówka dzień, w dzień od świtu do zmierzchu, z małymi przerwami na jakies tam jedzenie. To było gorsze niż obóz koncentracyjny Auschwitz... Ja jak tylko wyrwałem od nich troche kasy, to sie zaraz grupą osób zawineliśmy w piz*u do Polski Nigdy czegoś takiego juz nie chce. Już wole w Polsce życ biednie i jeść chleb ze smalcem ale być wolnym, niż jechac tam zarobić niby lepsze pieniądze ale być gorzej traktowanym niż przez niemców w obozie koncentracyjnym Nie rób tego dziewczyno, szczerze Ci odradzam, nie jedź tam...

Gość TRUSKAWKI
Każdy ma swoją opinię na temat tego miejsca,znajoma była ,owszem praca ciężka ale czego można się spodziewać właśnie na truskawkach,ja akurat czytałam wypowiedz na wizazu i rozmawiałam z osobą dla mnie obcą,która tam była,owszem jest ciężko,praca od świtu ok godz 4-4.30 rano do wieczora,tylko ze truskawki tak się zbiera,to nie wczasy,jak komuś nie pasuje to niech siedzi i narzeka że nie ma,ja jadę6 czerwca a córka ma na 13,koleżanka była na truskawkach u szemela i opowiadała co tam jest,brak wody brak prądu mieszkasz w barakach a myszy razem z tobą,czy to prawda nie wiem,opinii tyle ile osób pracujących przy zbiorach,ale ludzie także tam jadą i pracują a potem narzekają,byłam na jabłkach także ciężko niektórzy pojechali do domu po tygodniu a jak narzekali że oni nie parobki,że pracować każą,to po co jechać,jak chcesz leżeć na leżąku jedz na Majorkę

DO TRUSKAWKI witam dzięki za szczerą odpowiedz to że praca ciężka to mnie nie zraża bo nie raz miałam okazję się przekonać ja też mam termin na 13 czerwca ( jedzie ze mną siostra) i szukamy transportu jeżeli jest szansa abyśmy zorganizowali go razem to proszę o odp. na maila nanka77@o2.pl Pozdrawiam

Gość monika160708
Cześć... Ja mam termin na 18 lipca. Słyszałam różne opinie na temat tego miejsca. Znajoma była w tamtym roku i mówiła, że nie jest źle. Ale wszystko zależy od człowieka. Ktoś jeszcze jedzie 18?? A i najważniejsze... Jak tam jest z transportem?? Tzn... czy z Polski jedzie się na własną rękę czy oni coś odpłatnie organizują??

Gość deszczowa piosenka 266666
Mi koleżanka proponowała wspólny wyjazd na zryw pieczarek do Niemiec, był ktoś?

Gość nowa czytelniczka
Witam ja równiez wyjezdzam tam do pracy, termin mam na 30maja i tak sie troche tego obawiam.... pracy ciezkiej sie nie boje, tylko warunki jakie sa... i jak placa.... przez telefon wszystko ladnie pieknie tylko jak w realu bedzie?

Gość elizabth
hej, ja z koleżanką też mamy termin na 18 czerwca. bedziemy jechac z mazowieckiego. Moż ktoś się do nas dołaczy, będzie taniej i bezpieczniej. Wiem że do Melle jeżdzą busy z małopolski. Jak uzbiera sie więcej osób to kierowca jedze dokładnie w miejsce docelowe czyli na farmę. Macie jakieś inne sposoby na dotarcie na miejsce???? był tam ktos w innych latach????

Gość elizabth
A co do terminow to wszystkie mogą sie pozmieniac, bo w tym roku truskawki zapowiadająć sie dopiero w połowie czerwca, ze względu na ciężką i długą zimę. Nie jestem specem w tej dziedzinie, ale tak wyczytałam na forach goworku, gdzie siedzą starzy wyjadacze truskawkowi.

hej witam potrzebuje kontaktu z jakaś osobą która pracowała w bockmann bo to co czytam to mnie przeraża czekam na opinie na maila arudnik@interia.eu

Gość gość
hej jedzie może ktoś 26 na zbiory truskawek lub był ktoś? jakie wrażenia proszę o informacje na email dany268@buziaczek.pl

Gość angry
nigdy więcej! byłam tak tydziń temu ze znajomymi. nie było pracy,siedzieliśmy na domkach z które mimo braku pacy trzeba było zapłacić. truskawek nie było a ludzi sciągali coraz więcej. byłyśmy w polu raz a reszte przesiedziałyśmy więc postanowiłyśmy wrócic do domu bo nie było sensu tam siedzieć i nie wypłcili nam pieniędzy.kazali wracać do domu bez. nie miałysmy nawet z co. każdy chciał stamtąd uciekać. jedna wielka porażka. na początku nie wierzyłyśmy w cztane komentarze ale teraz wiemy że ludzi pisali prawdę. stanowczo odrAadzam. takiej porazki jeszcze nie widziałam. narobiłam sobie tylko długów bo transport i zakupy... nigdy więcej...taktowali ludzi jak śmieci...zero szacunku...niby robota na papiery a na końcu się okazało że na czarno... żałosne ...

Gość gość
:)

Gość gość
Praca może tam jest ciężka, ale warunki dobre i pracodawca jest wypłacalny. Polecam miejsce i podaje namiary na Panią która prowadzi rekrutacje: 788378864. Polecam, ja tam wracam do pracy w tym roku:)

Gość gość
Witam byłam tam w tamtym roku i naprawdę jestem zadowolona fakt praca do łatwych nie należy ale da się przeżyć , to co tutaj piszą odnośnie pieniędzy , że nie wypłacają i odcinają to nie prawda , nie ma się co sugerować takimi opiniami , warunki jak za 4 euro za dobę są naprawdę dobre pozdrawiam :)

Gość gość
witam.wybieram się tam pierwszy raz i chciałbym się dowiedzieć jak tam jest,jak oni płacą,jle tam można zarobić,jakie warunki.dzięki i pozdrawiam

Gość gość
Praca przez pierwsze dwa dni jest wynagrodzona 6.35 Euro/ h . Ogólnie zarobki nie są złe :) Uzależnione jest to od tego jaka truskawka jest na danym polu ceny od 1.20-4.00 od skrzynki . Zbieramy do Holsów czyli drewnianych skrzynek , gdzie mieści się 5 kg , a do Papierowych(transportowych) 6 kg z tym , ze w tych one muszą być poukladane w tych pojemniczkach . Warunki mieszkaniowe dobre , nie ma co narzekać jak za 4 euro/dobę . Pieniądze wyplacaja bez problemu . Co więcej trzeba probowac i jechac nie ma co sie martwic napewno przezyjecie , chyba ze jestescie slabi psychicznie to moze byc ciezej . Pozdrawiam

Gość gość
Ile tak mniej więcej można dziennie zebrac skrzynek, jeśli są truskawki?

Gość gość
Nie wiem czy już zbierałas truskawki za granicą,najgorsze co można zrobić to przeliczać w domu ile skrzynek się uzbiera.To tak nie działa,jak jesteś pracowita to zarobisz,jednak już w tamtym roku były osoby które 1 dnia deklarowały że moga pracować i po 15 godz bo chcą zarobić a zjechały po tygodniu.Jak mogę cos doradzić,chcesz jechać to jedz,nie słuchaj nikogo,a szczególnie tych co narzekają.Musisz sobie powiedzieć że wytrzymasz te załóżmy 7 tygodni i wytrzymaj.Pamiętaj tylko że jednak brak snu robi swoje,śpisz załóżmy po 5-6 godz,pracujesz,jesz trochę inaczej,to wszystko składa się na zmęczenie organizmu.

Gość ada 123
Witam. Mam pytanie ja wysłałam podanie w styczniu i zastanawiam się kiedy dostanę jakąś odpowiedz. Z góry dziękuje za odpowiedz.