Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tutejszaCiężarna

trzęsą mi się ręce jak mam przerwę w jedzeniu,koniec ciąży

Polecane posty

Gość tutejszaCiężarna

Witajcie czy to normalne że trzęsą mi się ręce, mam dreszcze i jest mi bardzo słabo jak np zjem śniadanie o g.9 a obiad mam dopiero o g.15:30 -16 i w między czasie nie zjem żadnej przekąski. Jestem w 39 tyg ciąży, i dopiero teraz zaczeły się takie objawy, zwykle jadłam właśnie o 9-10 śniaanie, potem obiad 15-16 i ok 18 mała kolacja, i nigdy takich objawów nie zauważyłam. Mam nadzieję że wszystko jest ok ze mną, czy to dziecko teraz tak bardzo wyciąga ze mnie posiłki?

Gość b.e.a.t.a
To nic takiego, spada Ci poziom cukru we krwi. Dziecko w ostatnich tygodniach ciazy intensywnie przybiera na wadze.

Gość tutejszaCiężarna
ale zawsze , przez te całe 8 ipół mies ciąży to mi wystarczało,wyniki miałam bardzo dobre, przytyłam jakieś 10-11 kg, i tak było do niedzieli, ...od niedzieli mam takie objawy, oczywiście zaczęłam jeść drugie śniadanie, typu banan, jabłko, jogurt, i nieco pomaga, ale jak nie zjem, to to co się dzieje krótko przed g.16 przed obiadem to szok, trzęsące ręce jak u nałogowca jakiegoś.

Bo dziecko potrzebuje cukru bo w końcówce mocno nabiera. a jesz za mało więc masz objawy spadku cukru. Musisz jeść regularnie co 3 godziny.

Gość gryczka
Zgadzam się z poprzedniczkami, za rzadko jesz. Dziecko zabiera Twojemu organizmowi coraz więcej energii, więc zdarzają się spadki cukru, które mogą w skrajnych przypadkach doprowadzić do omdlenia. Optymalnie byłoby jeść co 3 godziny. Ja przez całą ciążę jadłam: ok.7,30-8 śniadanie, koło 11 drugie śniadanie (nic wielkiego, np. jogurt lub owoc), o 14-14,30 obiad, koło 17 podwieczorek i między 19 a 20 kolację. Czasem pozwalałam sobie jeszcze na coś drobnego (owoc) przed snem. Ja generalnie mam problemy ze zbyt niskim cukrem i diabetolog podczas badań w ciąży zalecił mi właśnie taki system.

Gość ja musze jesc
Ja teraz jestem w drugiej ciazy,i jem caly czas.Jestem przerazona jaki mam apetyt(przy pierwszej ciazy tak nie mialam).I ja musze jesc ,bo jak nie to zaraz mnie nudzi i czuje sie zle.Jak jestem najedzona nie mam nudnosci i czuje sie dorbrze.Jem podwojna porcje doslownie bardzo sie boje ze bardzo przytyje i nic z tym nie moge zrobic.

Gość halooooooooooooo
przede wszystkim, musisz jesc reguralnie o takie spadki cukru sa niebezpiecznie ja mam tak samo, jak nie zjem weglowodanow a np zapije sie kawy z rana, to zaczynaja mi sie trzesc rece, robi mi sie goraco i slabo,