Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama w desperacji

Mój syn sika TYLKO DO MISKI!

Polecane posty

Gość mama w desperacji

Czytałam wiele tematów o odpieluchowywaniu,ale nikt nie miał takiego problemu jak ja. Mój syn ma 2.5 roku. Od daaaawna walczymy z pieluchami z marnym skutkiem. I jakiś tydzień temu nie wiem co mnie podkusiło,ale dałam mu miskę,taką w której namaczam pranie. (Znaczy teraz już nie odkąd w nią sika). Nie wiem czemu to zrobiłam i skąd taki pomysł. W każdym razie na miskę od razu nasikał,a na nocniku czy klozecie nic-choć przebierał nogami i widać było że mu się chciało. Ale teraz on TYLKO na tą miskę chce robić. Sam idzie do łazienki,wyjmuje ją, ściąga majtki i sika. Wiem że głupio zrobiłam,jak go oduczyć tego?

Gość miski ci żal?
.

Gość mama w desperacji
W nosie mam miskę. Ale to nie jest normalne! Powinien sikac na kibelek. A co będzie jak pójdzie do przedszkola?

To mu podtykaj nocnik tak jak tą miskę, zamiast na niego sadzać, może to go przekona do nocnika. Ale ja bym nie miała nic przeciwko temu, żeby mój zaczął naukę samodzielnego sikania od miski. (odpowiadając na kolejne pytanie: najwyżej będziesz nosić miskę pod pachą codziennie do przedszkola :D :D :D )