Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poig

stwardnienie rozsiane

Polecane posty

Gość poig

Mam pytanie - czy przy stwardnieniu zawsze musi występować osłabienie siły mięśni? Byłam badana przez ogólnego i robił mi jakieś badanie nieurologiczne, m. in. kazał mi ciągnąć palce czy jakoś tak i stwierdził, że gdybym miała sm, to bym miała osłabione ręce.

Gość szuru_buru666
ja mam słabe ręce i nie mam sm chyba

Gość facet taki.....
a miałaś rezonans?

Gość poig
Nie miałam. To są tylko moje przypuszczenia. Co jakiś czas mam dziwne objawy - mrowienie ręki i nogi (potem to ustępuje), jakieś dziwne uczucie w nodze na prawej łydce, nie wiem jak to nazwać (lekarz stwierdził neuropatię), kiedyś czułam, że słabnie mi jedna ręka, miałam uczucie, że upuszczę dziecko (to trwało jakiś czas), innym razem jakbym nie czuła ręki i skóry na prawej ręce (lekarka stwierdziła, że to przez to, że wcześniej szorowałam dywan), od jakiegoś czasu mam bóle głowy, chociaż kiedyś bardzo rzadko je miewałam, a latem ileś razy czułam, że mi zaraz zemdleją nogi - jakieś takie dziwne uczucie, jakby sie robiły jak z waty. Kiedyś nie czułam czoła. Objawy pojawiają się co jakiś czas i potem ustępują. Ogólny twierdzi, że to nie sm, że nie widzi nic neurologicznego, a może ja sobie coś wmawiam? Już sama nie wiem.

Gość poig
Czy jest tutaj ktoś, kto ma sm?

Gość facet taki.....
myślę że trzeba zrobic dokładniejsze badania życzę Ci abyś była zdrowa:)

Gość gość
Zrobilas juz te badania?Jak czujesz sie teraz?