Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka ona jedna......

Może ktoś poradzi

Polecane posty

hej mam taki problem....biorę tabletki antykoncepcyjne już od dawna i wszystko było ok ...ale w poniedziałek dostałam okres a do końca opakowania zostały mi jeszcze trzy tabletki....spanikowałam i zadzwoniłam do mojej poradni ginekologicznej i tam powiedziano mi że to się zdarza i że to nic takiego ....mam normalnie wziąć tabletki do końca ...dziś wzięłam ostatnią tabletkę okres nadal jest tylko co dalej ?....jak mam teraz zacząć następne opakowanie ( powinnam dopiero w następny czwartek )....czekać i tak zrobić ...tak głupio mi dzwonić raz jeszcze i pytać ....może któraś z dziewczyn miała podobnie ...dziękuje z góry za pomoc

Gość 6.cats - zapomniałam hasła ;)
Nic nie kombinuj, tylko bierz regularnie, jak zwykle - tak jakby @ nie pojawiła się za wcześnie. Czyli po otatniej tbl. czekasz 7 dni i w ósmym dniu bierzesz pierwszą z nowego opakowania.

dziękuję za tak szybki odzew tak właśnie miałam zamiar zrobić czyli skoro dziś ostatnia tabletka to następną wezmę jak zawsze w czwartek na następny tydzień mam nadzieję że wszystko wróci do normy ...

Gość 6.cats - zapomniałam hasła ;)
My kobiety zawsze mamy po górkę :P U mnie jest odwrotnie - moja antykoncepcja zaoowocowała zupełnym brakiem @... Nie powiem, zeby mnie to zmartwiło - zwłaszcza, że lekarz twierdzi, że tak się zdarza :D Za to teraz już niemal rok nie mam okresu, anty też nie stosuję, a jak się zaczęłam badać, to się okazało, ze nie wiadomo w jakiej fazie jestem - a normy hormonów podzielone na różne fazy. No i jestem w kropce - mam 40 lat i podobno na menopauzę jest za wcześnie :P

ojej to rzeczywiście Ci się wszystko powywracało ....chociaż tego braku okresu to Ci z lekka zazdroszczę....też jestem już po 40 dzieci odchowane więcej nie chcę mieć więc jakby ten okres by sobie odszedł na zawsze wcale bym się nie pogniewała no i tabletek by nie trzeba było brać :D

taka ona - przerwę w braniu tabletek robi się właśnie po to, żeby wystąpiło krwawienie. To nie jest okres, tylko krwawienie z odstawienia. Jeżeli u ciebie wystąpiło krwawienie wcześniej to ja bym podejrzewała źle dobrane tabletki, a skoro bierzesz już od dawna to może czas na zmianę, bo twój system hormonalny też się zmienia z czasem. I zmieniłabym lekarza, skoro twój uważa, ze to normalne :/

Takasuka.....tak wiem że coś może być nie tak bo poczytałam sobie w necie ...coś takiego spotkało mnie pierwszy raz i z tego co wiem jeśli się nie powtórzy w najbliższym czasie nie ma co panikować ....ale zamierzam wybrać się w najbliższym czasie do mojego ginekologa z nim akurat nie rozmawiałam przez tel bo go nie było